Acadele pentru fete

3 comentarii
Nu stiu cat de ciudat o sa vi se para faptul ca aceste acadele (sunt muffins, de fapt 😛 ) au prins radacini in mici ghivece de flori, dar va asigur ca pe cat de deosebite par, pe-atat sunt de fermecatoare. Ca o mult asteptata declaratie de dragoste 🙂

Sunt cele mai delicate si gustoase prajiturele din lume!!!!!!

 

Ingrediente pentru 2 ghivece:

Pentru aluat:
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa si sucul de la 2 lamai (mici)
  • 6 linguri lichior de portocale sau lichior de oua(ori apa)
  • 4 oua
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
Pentru bezea:
  • 1 albus
  • 80 g zahar
  • cateva picaturi de colorant alimentar rosu
  • 1 lingurita amidon
Pentru siropul de portocala:
  • sucul de la 1 portocala si 1 lamaie (ambele mici)
  • 200 g zahar pudra
In plus:
  • 2 ghivece noi (diam. 14 cm)
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Cuptorul se incinge la 175 grade C (foc potrivit). Se pregatesc ghivecele:

Se ung ghivecele cu grasime (unt sau margarina):

Fundul se tapeteaza cu hartie de copt si se presara pesmet.

Pentru briose, untul se bate cu zahar, sare, coaja si suc de lamaie:
Se adauga ouale, faina amestecata cu praf de copt:
…si apoi cu 6 linguri de lichior de portocale sau lichior de oua, ori chiar apa 😛
Asa arata aluatul, la final:
Aluatul se aseaza in ghivece:
Briosele se coc cca. 50 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii iese curata (asta ar fi testul scobitorii 😀 ):
Prajiturelele se lasa mai mult de 5 minute la racit si apoi cu un cutit cu varful mai rotund se desprind cu grija de margini.
Mie mi-a mai ramas un pic de aluat, pentru ca n-am vrut sa umplu prea tare ghivecele, sa nu dea pe-afara, si a iesit ceva minunat, o inimioara pentru voi 🙂
Aici am o sectiune pufoasa de la inimioara, ca alta nu am mai prins 😀
Pentru inimioarele de bezea, se reduce temperatura din cuptor la 100 grade C. (foc mic).
Albusul se bate cu zahar. Se inglobeaza amidonul:
Se adauga si colorantul:
Si apoi se fac cu spritul inimioare pe tava cu hartie de copt:
Se coc aprox. 60 de minute. Asa arata gata:
Pentru glazura, se amesteca 100 g zahar pudra cu suc de portocala si se insiropeaza prajiturile din ghivece (pentru ca siropul sa intre mai bine in aluat, intepati-l cu  o scobitoare):
In momentul asta erau deja atat de aromate si aratau atat de apetisant,  incat de-abia am asteptat sa le glazurez si sa le halim 😀
Mirosea a portocala in toata curtea!!!!!
Ca punct final, se glazureaza cu restul de zahar amestecat cu suc de lamaie, si dupa cum se vede, am facut operatia in mare graba (am pus prea mult suc de lamaie) si nu mi-a iesit tocmai frumos dar sper sa nu ma judecati prea aspru :)))
Va pup si va ofer o inimioara-n dar 🙂

 

P.S. Aceasta reteta va este dedicata, cu toata dragostea, si, in special, fetelor de pe culinar, care l-au felicitat atat de frumos pe puiutul meu iubit, Bogdan, la implinirea celor mai dulci 3 anisori!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

3 comentarii

Flory Denes 17 decembrie 2012 - 14:56

foarte foarte frumos <3

Raspunde
Sudessa 23 decembrie 2011 - 20:43

Laura de unde ai luat colorant?Eu tot caut dar nimic nu ma multumeste,da-mi si mie un sfat

Raspunde
Ada 9 februarie 2011 - 20:07

Esti absolut incredibila !!!!!!!!!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.