2,3K
Pizza am tot facut, de-a lungul timpului (si toate bune, zic eu cu modestie 😀 ), dar niciodata, pana acum, o pizza cu blat din mamaliga. Cat de usor si delicios!!!!!! E o pizza vegetariana ce poate fi foarte usor transformata intr-una de post, daca inlocuiti branza din reteta cu branza Tofu sau intr-o pizza mai gurmanda, daca ii adaugati ceva carnaciori, sunca, salam. Cred ca va fi nebunie!!!
Ingrediente:
- 700 ml de apa
- 1 lingurita sare
- 200 g malai
- 50 g unt
- 2 dovlecei mici sau 1 mare
- 200 g boabe de porumb fiert
- 400 g rosii, taiate sferturi (3 rosii potrivite)
- 150 g branza Cedar sau Gouda
- 2 lingurite cimbru uscat sau oregano
Cam asa arata la final (incep cu finalul, sa fiu sigura ca va fac pofta 😀 ):
Mod de preparare:
Puneti la fiert apa cu sarea. Cand clocoteste, adaugati dovleceii curatati de coaja si taiati in feliute rotunde, potrivit de subtiri. Daca dovlecelul e mai mare, taiati-l in jumatate, pe lungime, apoi in sferturi. Opariti-le timp de 1-2 minute (le puteti pune in transe):
Scoateti apoi dovleceii din apa si lasati-i sa se raceasca dar nu luati oala de pe foc. Aduceti din nou la punctul de fierbere si presarati malaiul „in ploaie”. Micsorati flacara si fierbeti timp de 2-3 minute, amestecand des, pana ce compozitia se ingroasa.
Incorporati untul rece, taiat in cubulete, si amestecati energic pana se topeste:
Mamaliga e fiarta cand se desprinde de pe vas (unul de tuci ar fi ideal, chiar daca-i al bunicii 😛 )
Rasturnati mamaliga intr-o tava de cca. 30×34 cm. (si o tava pentru friptura de marime potrivita e buna). Formati un strat uniform cu dosul unei linguri umezite cu apa:
Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca putin si apoi taiati bucati:
Eu am taiat-o fierbinte, asa ca sectiunea nu a prea avut prestanta :)) …dar mirosea prea bine!!!