Gogosi la cuptor

6 comentarii

Ingrediente:

– 3 cani faina (optional -integrala)
– 1 cana zahar brun
– 2 lingurite praf de copt
– 2 oua
– 1/2 cana ulei
– 1 cana lapte
– 1/2 cana suc de portocale
– 1/2 cana stafide si 1/2 lingurita scortisoara, din nou optional 😛

Se bat ouale cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul.
Se adauga uleiul, putin cate putin apoi treptat laptele si faina.
La final se pune praful de copt si stafidele+scortisoara, pe care eu nu le-am mai adaugat de data asta.
Se toarna in forme doar pana la 2/3 si se coc in cuptorul incalzit dinainte, pentru 10 minute sau un pic mai mult, depinde de cuptor.
Faceti testul cu scobitoarea: daca scobitoarea iese curata, gogosile sint gata! 🙂

Am forma asta de gogosi “coapte” de mult timp dar cum n-am avut nici o reteta cu care sa-i fac incalzirea :)) …pana acum 😉 …a ramas cam neglijata intr-un colt de camara…
Am incercat si reteta asta de bascute si mi-au iesit foarte fain la cuptor, asa ca am sa mai incerc si alte retete, in special cu drojdie, ca si gogosile simple, prajite in baie de ulei.
Cand o fac, va dau de stire! :))
…sau daca stiti voi cumva vreo reteta la fabuloasa forma cu inele 😛 …va rog nu va sfiiti sa o impartasiti cu noi! 😉

Bun, gata cu vorba…sa va arat cateva poze acum, cu ele gata deja! 😛
Asta e forma, ca sa va faceti o parere:


Asa arata la final 🙂
Foarte gustoase! …si de-abia dupa ce le-am facut si gustat, am realizat ca seamana izbitor cu reteta mea de chec simplu 😛
…deci, vedeti cate retete am “strans” deja?! :))

Reteta preluata de la psyche

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

6 comentarii

andrei:)) 18 septembrie 2011 - 21:21

daca nu avem tava de ineluse putem folosi tava de briose?

Raspunde
Luminita 1 aprilie 2011 - 19:22

Bunica mea mi-a lasat o reteta preluata de la vecina ei, săsoaica, si care se numeste “Gogosi inel cu bila”, insa aluatul care rezulta de aici nu prea e de pus in tava ta…ca nu curge!
Se face un aluat din 3 linguri de smantana, 250g zahar, 1 praf de copt, 800g faina, 250ml lapte.
Aluatul framantat bine se intinde gros de 1/2cm si se taie cu paharul, iar in mijloc cu un pahar mai mic. Se prajesc in ulei inelele si bilutele, apoi se presara cu zahar.
Cam asta e reteta. Vreau sa-ti spun ca sunt destul de aspectoase, dar si gustoase!

Raspunde
Laura 17 iulie 2010 - 14:37

Bine-ai venit, Ana Maria 🙂
…nu cred ca e o idee prea buna sa nu folosesti nici un agent de crestere, ma tem ca vor ramane crude sau se vor prea intari…poate ca totusi gasesti macar o lingurita de praf de copt, sau daca nu foloseste bicarbonat de sodiu alimentar, tot o lingurita (rasa)
Mult spor in toate!!! 🙂

Raspunde
Anonymous 16 iulie 2010 - 11:45

Buna dimineata,Laura!
Am o mica mare problema…m-am apucat sa fac chec doar ca am observat abia dupa ce am mixat zaharul cu ouale ca nu am praf de copt….
Si acum sunt in mare mare incurcatura…nu stiu ce sa fac…am cautat pana acum o reteta fara praf de copt dar care sa aiba zahar si oua mixate impreuna in compozitie…
Acum am gasit gogosile tale la cuptor…si am zis ca e reteta salvatoare…dar am vazut ca trebuie sa pun 2 lingurite de praf de copt…daca nu le pun,o sa imi mai iasa ceva?
Multumesc anticipat,
Ana Maria

Raspunde
Laura 27 februarie 2009 - 00:34

Thank you, thank you!!! 😛
Te pup Iulia! 🙂

Raspunde
Iulia 26 februarie 2009 - 17:49

Very very good,Laura 🙂 !
Pooop!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.