Fursecuri cu cascaval

7 comentarii

Am tot vrut zilele astea sa refac saratelele cu cascaval, dar parca voiam ceva nou, ceva care sa-l bucure si pe Bogdi, care in sfarsit a scapat de varicela 😛 , asa ca i-am facut niste fursecuri surpriza, cele mai gustoase fursecuri cu cascaval din iarna asta!!!

…pe care voi fi nevoita sa le refac si de Craciun, fiindca sunt preeea frumoase!!!! Asa mi s-a spus 😀

 

Ingrediente:

Pentru aluat:
  • 125 g unt
  • 150 g cascaval ras
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • 250 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare
Pentru crusta:
  • 2 albusuri
  • un varf de cutit boia dulce (optional)
  • sare
  • 100 g cascaval ras (bine uscat)

 

Mod de preparare:

Se amesteca untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu cascavalul ras, smantana, galbenusurile si sarea.

Se amesteca faina cu praful de copt si se cern impreuna. Se toarna api peste amestecul cu unt si cascaval si se framanta bine. Se modeleaza aluatul in forma de bila si se pune la frigider pentru minim 2 ore.

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se intinde aluatul intr-o foaie potrivita (nu prea subtire), care se taie cu forme speciale de bradut, stea, luna, clopotel sau orice alte forme aveti:

Se aseaza figurinele pe tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, si se ung cu albusurile batute cu un varf de cutit boia si putina sare. Se presara cu grija cascavalul ras:

Se coc la foc moderat 10-12 minute, sau pana se rumenesc frumos (nu foarte tare insa, mai mult galbui):

Sunt minunate!!!!!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

7 comentarii

Raluca 28 octombrie 2017 - 16:10

bestiale. fac aceste fursecuri in fiecare vacanta de toamna, iarna, primavara si uneori ma mai scap si intre ele. copii mei le adora, mai ales ca decupatul e treaba lor. nu am dat gres niciodata cu ele, de fapt cu nici o reteta de-a ta. de obicei ei aleg reteta si tot ei ii dau nota la final. multumim Laura, esti inspiratia noastra.

Raspunde
Mihaela Andrei 30 decembrie 2016 - 22:21

Delicioase!

Raspunde
Elena-Liliana Siriteanu 16 august 2015 - 14:36

Intrebare: aceste fursecuri pot fi facute si cu o zi inainte de masa festiva? Sau e mai bine sa fie consumate in ziua cand sunt preparate?

Raspunde
Laura Sava 17 septembrie 2015 - 16:25

Elena, desigur, se pot face si cu o zi inainte de ziua festiva, dar am observat ca sunt mai gustoase proaspete 🙂

Raspunde
Diana Di 30 decembrie 2013 - 19:55

Laura, pot lasa aluatul peste noapte la rece? In reteta scrie minim 2 ore

Raspunde
Laura Sava 17 septembrie 2015 - 16:23

Diana draga, am luat la rasfoit comentariile si, intr-un sfarsit, am ajuns si la tine 🙂
Il puteai lasa linistita peste noapte, nu i se intampla nimic, ba chiar ii pria :))
Sper ca le-ai incercat si ti-au iesit bine.

Raspunde
Anamaria Paula Harlea 22 decembrie 2013 - 19:17

Delicioase 😉 Multumesc si Sarbatori fericite <3

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.