Am tot vrut zilele astea sa refac saratelele cu cascaval, dar parca voiam ceva nou, ceva care sa-l bucure si pe Bogdi, care in sfarsit a scapat de varicela 😛 , asa ca i-am facut niste fursecuri surpriza, cele mai gustoase fursecuri cu cascaval din iarna asta!!!
…pe care voi fi nevoita sa le refac si de Craciun, fiindca sunt preeea frumoase!!!! Asa mi s-a spus 😀
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 125 g unt
- 150 g cascaval ras
- 2 galbenusuri
- 2 linguri smantana
- 250 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita sare
Pentru crusta:
- 2 albusuri
- un varf de cutit boia dulce (optional)
- sare
- 100 g cascaval ras (bine uscat)
Mod de preparare:
Se amesteca untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu cascavalul ras, smantana, galbenusurile si sarea.
Se amesteca faina cu praful de copt si se cern impreuna. Se toarna api peste amestecul cu unt si cascaval si se framanta bine. Se modeleaza aluatul in forma de bila si se pune la frigider pentru minim 2 ore.
Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se intinde aluatul intr-o foaie potrivita (nu prea subtire), care se taie cu forme speciale de bradut, stea, luna, clopotel sau orice alte forme aveti:
Se aseaza figurinele pe tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, si se ung cu albusurile batute cu un varf de cutit boia si putina sare. Se presara cu grija cascavalul ras:
Se coc la foc moderat 10-12 minute, sau pana se rumenesc frumos (nu foarte tare insa, mai mult galbui):
Sunt minunate!!!!!!!
7 comentarii
bestiale. fac aceste fursecuri in fiecare vacanta de toamna, iarna, primavara si uneori ma mai scap si intre ele. copii mei le adora, mai ales ca decupatul e treaba lor. nu am dat gres niciodata cu ele, de fapt cu nici o reteta de-a ta. de obicei ei aleg reteta si tot ei ii dau nota la final. multumim Laura, esti inspiratia noastra.
Delicioase!
Intrebare: aceste fursecuri pot fi facute si cu o zi inainte de masa festiva? Sau e mai bine sa fie consumate in ziua cand sunt preparate?
Elena, desigur, se pot face si cu o zi inainte de ziua festiva, dar am observat ca sunt mai gustoase proaspete 🙂
Laura, pot lasa aluatul peste noapte la rece? In reteta scrie minim 2 ore
Diana draga, am luat la rasfoit comentariile si, intr-un sfarsit, am ajuns si la tine 🙂
Il puteai lasa linistita peste noapte, nu i se intampla nimic, ba chiar ii pria :))
Sper ca le-ai incercat si ti-au iesit bine.
Delicioase 😉 Multumesc si Sarbatori fericite <3