Dragilor, dovlecei pane mananca pana si Bogdi 😛 (si conopida pane ii place), asa ca nu vad de ce nu v-ar placea si voua! 😀
Sunt foarte gustosi si simpli dar cu un sos tzatziki ori cu mujdei de usturoi sunt incredibil de racoritori si buni!!!!
Ingrediente:
- 2, 3 dovlecei mijlocii
- o lingura de sare grunjoasa
- 2 oua
- sare, piper
- o cana de faina
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Curatati de coaja dovleceii, spalati-i bine si taiati-i in felii de cca. 1 cm. grosime. Deci, nici prea subtiri dar nici prea groase, pentru ca focul sa le cuprinda perfect.
Puneti apoi feliile de dovlecel intr-un bol incapator si presarati sarea (sare grunjoasa). Amestecati bine, sa ajunga sarea pe fiecare felie de dovlecel, si lasati cateva minute „sa-si lase apa”. Vreo 10-15 minute, dupa care se scurg bine si se pregatesc de prajit.
Incingeti uleiul intr-o tigaie. Nu va zgarciti cu uleiul 😛 , dovleceii pane ies minunat in baie de ulei.
Bateti ouale cu un praf de sare si piper; rondelele de dovlecel se dau, pe rand, prin faina si apoi prin ou batut.
Prajiti dovleceii in ulei, pe ambele fete, pana se rumenesc frumos. Scoateti-i pe prosoape de hartie, pentru a absorbi excesul de ulei, si…serviti cu pofta! :))
Foarte buni si calzi, si reci acesti dovlecei pane, care, la noi, s-au „topit” rapid!!! 😀
2 comentarii
va mai pot da un sfat sa treceti dovleceii prin faina,ou si apoi prin pesmet vor fi si mai aratosi si mai deliciosi si un pic crocanti daca sunt mancati pe loc!
Minunati si buni!!