Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

De cateva zile incoace, de vreme ce am avut atatea dezlegari la peste, am mancat la micul dejun, la pranz si cina numai peste!!! Dar a fost biiiine!!!!!! :D. A papat si Bogdi, si chiar cu mare pofta, asa ca sint foarte fericita. Bineinteles, la noi peste fara mujdei de usturoi nu exista, mai ales cand vorbim despre crap, asa ca m-am gandit sa va prezint varianta noastra de mujdei, ca postare separata de cea cu crapul prajit, cel care se bucura de cel mai mare succes in casa noastra.

Ingredientele sint pur relative :P, cantitatile fluctuand dupa numarul de pofticiosi :D

Avem nevoie de:

– usturoi
– sare
– ulei
– apa
– zeama de lamaie

Sa va spun, asadar, cum il prepar eu…toata treaba decurge incredibil de rapid ;)

Trec usturoiul prin presa de usturoi. Adaug sare (dupa gust) si amestec totul foarte bine cu o lingura de lemn (merge cel mai bine asa!)

Adaug putina zeama de lamaie si torn, putin cate putin, ulei, exact ca la maioneza.
Amestec bine dupa fiecare “tura” de ulei, pentru ca totul sa se incorporeze perfect (asa nu exista nici o teama ca s-ar putea “taia”)
Cand se umfla bine-n pene :)…si e spumos, adaug apa rece, tot asa, putin cate putin, amestecand.

Il las la consistenta si “taria” care se cere pe moment, adica mai soft, atunci cand incerc sa-l fac si pe Bogdi sa guste din ea, hihi, cand o fac destul de lichida, punand mai multa apa si zeama de lamaie, sau o fac pe gustul nostru, adica atat de tare incat nu pica de pe lingura…dupa cum puteti vedea si-n poze:

…cu crap proaspat prajit e o adevarata nebunie!!!
…si cu mamaliga, desigur, desi noi nu prea sintem fani mamaliga :P

Tags:
About the Author

  • Pingback: Snitele de soia cu mustar | Retete()

  • http://www.facebook.com/veronica.cioboata Veronica Cioboata

    Laura, daca imi permiti sa adaug un mic truc: daca in loc de apa plata pui un pic de apa minerala se face si mai pufos mujdeiul.

    Daca la sfarsit pui la copt 2 rosii medii si apoi adaugi o lingurita de rosie coapta tocata si decojita in mujdei, ii dai o aroma pescareasca.

    Fara smantana, fara mustar! Mujdeiul e mujdei.

    Multumesc pentru retetele minunate.

  • Anonymous

    Am prajit peste,ma apuc sa pregatesc mujdeiul.Poftiti la masa!

  • http://flowerspeaking.wordpress.com/ flowerspeaking

    Smantana fetelor! Incercati cu smantana..gustul i se va atenua si il poti gusta chiar si pe paine prajita sau chifle moi :)
    Laura nu ma mai despart de blogul tau (nu stiu cum se formeaza imbratisarea a la messenger, dar iti ofer o imbratisare calda pentru fiecare reteta care m-a incantat astazi)

  • Anonymous

    usturoi+sare+ulei+1 lingurita de mustar amestecat pana ce se formeaza o maioneza + smantana + piper , boia sau alte condimente dupa preferinta , eu pun ardei iute , mie imi place cel mai mult , parerea mea !

  • http://www.blogger.com/profile/00016264133072102353 Beatrice

    Super!Asa fac si eu,dar mai adaug iaurt la sfarsit si un pic de apa cu zahar.Macar incearca si apoi sa-mi spui.Te pup,dar mi-ai facut pofta…

  • http://www.blogger.com/profile/15725401563190166286 yaya6

    bun,bun tare de tot merge cu de toate carne,peste,pastai….

  • http://www.blogger.com/profile/16459195275309167955 Luminita

    Exact asa fac si eu maioneza de usturoi. Lui Edi ii place atat de mult incat aproape ca o mananca pe paine.

One Pingback/Trackback