Ingrediente…tot ca si in cazul mujdeiului de usturoi…”la ochi” :))
- crap (sau un oricare alt peste)
- ulei
- faina
- sare
- piper, boia (optional)
- lamai
Mod de preparare:
Se curata pestele de solzi, de aripioare si intestine; se spala, se portioneaza si se sareaza bine (puteti sa il infasurati bine de tot in sare, caci pestele isi va „trage” exact atat cat are nevoie). Se lasa la rece pana a doua zi, sau cel putin 2-3 ore, pentru ca sarea sa intre bine in carne.
Se trec, apoi, bucatile de peste prin faina (daca vreti, puteti amesteca faina cu piper si boia…e mai spicy asa 😀 ) si se prajesc in ulei incins.
Se aduc la masa mujdeiul de usturoi, lamaile si mamaliga (in Banat nu se prea mananca mamaliga, asa ca noi i-am zis, din nou, pas 😛 )…si se mananca cu pofta mare!!!
La final, ii dam voie pestelui sa inoate-n vin, hihi…
…ce-am mai prins si eu la pozat :)))
M-am bucurat foarte mult ca am nimerit un crap nu foarte gras, ceea ce a facut sa fie foooarte bine si repede savurat!!! Mai ales langa un vin rosu si licoros!!! :))
8 comentarii
Draga Laura, din cauza retetelor tale sunt pe cale sa ma transform din simplu pofticios intr-un bucatar in devenire. Din Bucuresti, cu stima pt. pasiunea ta pe care ne-o impartasesti cu generozitate.
Cristi.
cine stie,cunoaste !!zice o vorba mai veche.
Nu sunt mare amatoare de crap dar de la tine oricand as gusta o bucatica:D.
mmmmmmmmmmm…che buono! bravissima! baci!
Hayırlı günler, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.
Saygılar.
Peste … mujdei … combinatia care ma face sa salivez ca si cainele lui Pavlov ! Iubesc dezlegarile la peste , usureaza postul . Pupici !
Sa va fie de bine draga Laura si sa va ajute Dumnezeu sa reusiti sa tineti tot postul iar pe noi sa ne incanti cu retete minunate in continuare.
Lauraaaa!!!! Bine te-am gasit! Am fost pe blogul Andreei dupa reteta de baclava si uite c-am ajuns aici. O mie de bunataturi! Felicitari si multa inspiratie in continuare!
Cu drag,
Marina (seima)