Crap prajit

8 comentarii
Tabloul pescaresc complet 😛 , adica crap prajit cu mujdei de usturoi!!

 

Ingrediente…tot ca si in cazul mujdeiului de usturoi…”la ochi” :))
  • crap (sau un oricare alt peste)
  • ulei
  • faina
  • sare
  • piper, boia (optional)
  • lamai

 

Mod de preparare:

Se curata pestele de solzi, de aripioare si intestine; se spala, se portioneaza si se sareaza bine (puteti sa il infasurati bine de tot in sare, caci pestele isi va „trage” exact atat cat are nevoie). Se lasa la rece pana a doua zi, sau cel putin 2-3 ore, pentru ca sarea sa intre bine in carne.

Se trec, apoi, bucatile de peste prin faina (daca vreti, puteti amesteca faina cu piper si boia…e mai spicy asa 😀 ) si se prajesc in ulei incins.
Se aduc la masa mujdeiul de usturoi, lamaile si mamaliga (in Banat nu se prea mananca mamaliga, asa ca noi i-am zis, din nou, pas 😛 )…si se mananca cu pofta mare!!!
La final, ii dam voie pestelui sa inoate-n vin, hihi…

…ce-am mai prins si eu la pozat :)))

 

M-am bucurat foarte mult ca am nimerit un crap nu foarte gras, ceea ce a facut sa fie foooarte bine si repede savurat!!! Mai ales langa un vin rosu si licoros!!! :))

 

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

8 comentarii

Anonymous 16 ianuarie 2012 - 18:47

Draga Laura, din cauza retetelor tale sunt pe cale sa ma transform din simplu pofticios intr-un bucatar in devenire. Din Bucuresti, cu stima pt. pasiunea ta pe care ne-o impartasesti cu generozitate.

Cristi.

Raspunde
pansy 7 decembrie 2010 - 23:41

cine stie,cunoaste !!zice o vorba mai veche.

Raspunde
Iulia 7 decembrie 2010 - 15:15

Nu sunt mare amatoare de crap dar de la tine oricand as gusta o bucatica:D.

Raspunde
Federica 7 decembrie 2010 - 15:08

mmmmmmmmmmm…che buono! bravissima! baci!

Raspunde
Fuat Gencal 7 decembrie 2010 - 13:36

Hayırlı günler, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.

Saygılar.

Raspunde
Carmen 7 decembrie 2010 - 13:26

Peste … mujdei … combinatia care ma face sa salivez ca si cainele lui Pavlov ! Iubesc dezlegarile la peste , usureaza postul . Pupici !

Raspunde
Linda 7 decembrie 2010 - 12:59

Sa va fie de bine draga Laura si sa va ajute Dumnezeu sa reusiti sa tineti tot postul iar pe noi sa ne incanti cu retete minunate in continuare.

Raspunde
Marina 7 decembrie 2010 - 12:15

Lauraaaa!!!! Bine te-am gasit! Am fost pe blogul Andreei dupa reteta de baclava si uite c-am ajuns aici. O mie de bunataturi! Felicitari si multa inspiratie in continuare!
Cu drag,
Marina (seima)

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.