Mujdei de usturoi

10 comentarii

De cateva zile incoace, de vreme ce am avut atatea dezlegari la peste, am mancat la micul dejun, la pranz si cina numai peste!!! Dar a fost biiiine!!!!!! 😀  A papat si Bogdi, si chiar cu mare pofta, asa ca sunt foarte fericita. Bineinteles, la noi peste fara mujdei de usturoi nu exista, mai ales cand vorbim despre crap, asa ca m-am gandit sa va prezint varianta noastra de mujdei, ca postare separata de cea cu crapul prajit, cel care se bucura de cel mai mare succes in casa noastra.

Ingredientele sunt pur relative 😛 , cantitatile fluctuand dupa numarul de pofticiosi 😀

Avem nevoie de:

  • usturoi
  • sare
  • ulei
  • apa
  • zeama de lamaie

Sa va spun, asadar, cum il prepar eu…toata treaba decurge incredibil de rapid!

Trec usturoiul prin presa de usturoi. Adaug sare (dupa gust) si amestec totul foarte bine cu o lingura de lemn (merge cel mai bine asa!)

Adaug putina zeama de lamaie si torn, putin cate putin, ulei, exact ca la maioneza.
Amestec bine dupa fiecare “tura” de ulei, pentru ca totul sa se incorporeze perfect (asa nu exista nici o teama ca s-ar putea “taia”)
Cand se umfla bine-n pene 🙂 …si e spumos, adaug apa rece, tot asa, putin cate putin, amestecand.

Il las la consistenta si “taria” care se cere pe moment, adica mai soft, atunci cand incerc sa-l fac si pe Bogdi sa guste din ea, hihi, cand o fac destul de lichida, punand mai multa apa si zeama de lamaie, sau o fac pe gustul nostru, adica atat de tare incat nu pica de pe lingura…dupa cum puteti vedea si-n poze:

…cu crap proaspat prajit e o adevarata nebunie!!!
…si cu mamaliga, desigur, desi noi nu prea sintem fani mamaliga 😛

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

10 comentarii

Veronica Cioboata 15 ianuarie 2013 - 17:06

Laura, daca imi permiti sa adaug un mic truc: daca in loc de apa plata pui un pic de apa minerala se face si mai pufos mujdeiul.

Daca la sfarsit pui la copt 2 rosii medii si apoi adaugi o lingurita de rosie coapta tocata si decojita in mujdei, ii dai o aroma pescareasca.

Fara smantana, fara mustar! Mujdeiul e mujdei.

Multumesc pentru retetele minunate.

Raspunde
Anonymous 27 noiembrie 2011 - 20:10

Am prajit peste,ma apuc sa pregatesc mujdeiul.Poftiti la masa!

Raspunde
flowerspeaking 12 noiembrie 2011 - 19:41

Smantana fetelor! Incercati cu smantana..gustul i se va atenua si il poti gusta chiar si pe paine prajita sau chifle moi 🙂
Laura nu ma mai despart de blogul tau (nu stiu cum se formeaza imbratisarea a la messenger, dar iti ofer o imbratisare calda pentru fiecare reteta care m-a incantat astazi)

Raspunde
Anonymous 16 octombrie 2011 - 23:40

usturoi+sare+ulei+1 lingurita de mustar amestecat pana ce se formeaza o maioneza + smantana + piper , boia sau alte condimente dupa preferinta , eu pun ardei iute , mie imi place cel mai mult , parerea mea !

Raspunde
Beatrice 7 decembrie 2010 - 00:06

Super!Asa fac si eu,dar mai adaug iaurt la sfarsit si un pic de apa cu zahar.Macar incearca si apoi sa-mi spui.Te pup,dar mi-ai facut pofta…

Raspunde
yaya6 6 decembrie 2010 - 22:58

bun,bun tare de tot merge cu de toate carne,peste,pastai….

Raspunde
Luminita 6 decembrie 2010 - 22:41

Exact asa fac si eu maioneza de usturoi. Lui Edi ii place atat de mult incat aproape ca o mananca pe paine.

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.