Ghiveci de vara

3 comentarii

Ador ghiveciul de legume!!! Mai ales vara. Si mai ales in formula asta simpla si rapida, cu rosii, ardei si-un pic de vanata si dovlecel. Desigur, voi mai puteti adauga conopida, morcovi, fasole verde, sau orice altceva ar face un ghiveci mai ghiveci 😀 , dar mie asa imi place si doar asa il savurez pe deplin!!!!! Ba, uneori, doar cu rosii si ardei :))

 

Ingrediente:

  • 3 cepe verzi, cu tot cu cozi, sau 2 cepe uscate
  • 4-5 ardei
  • 6 rosii mari (bine coapte)
  • 1 dovlecel micut
  • 1 vanata mica
  • 1, 2 catei de usturoi
  • 3, 4 linguri pline cu orez (cu bobul rotund)
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

Se spala rosiile si ardeii si se taie in bucati mai mari. Se curata de coaja dovlecelul si vanata si se taie in patratele potrivite. Se incing 6, 7 linguri de ulei intr-o tigaie. Ceapa se toaca si se pune in tigaie la dinstuit. Se amesteca des, sa nu se prinda. Cand ceapa a devenit sticloasa, se adauga usturoiul tocat marunt si ardeii. Se pune un praf de sare si se lasa 1-2 minute la dinstuit, sub capac. Se adauga apoi dovlecelul si vanata si se mai lasa inca vreo 2 minute la fiert, cu capac. Se spala orezul si se adauga la ghiveci. Se amesteca putin si se adauga rosiile. Se amesteca totul bine si se lasa la foc mic pana cand fierbe orezul. Se da deoparte si se lasa 5-10 minute sub capac, pentru ca orezul sa se umfle bine-n pene 😛

 

Pofta buna!!!!!!

 

 

Poza veche:

Sfat: Daca rosiile nu sunt foarte coapte, mai adaugati un pic de apa (100 ml), fierbinte, si o lingura de bulion.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

3 comentarii

Milea Nadina 13 august 2013 - 13:59

fara cuvinte….

Raspunde
Ionut Fane 5 august 2013 - 02:50

Merge perfect dupa o bauta

Raspunde
Rocsy Ciobanu 31 iulie 2013 - 19:48

O bunatate de mancare!

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.