Chec cu ciocolata

19 comentarii
Checul asta-i un deliciu, are alune, rom, dar cel mai important: ciocolata!!!!! Si o are din plin 😀
E, pot linistita spune, cel mai gustos chec cu ciocolata pe care l-am mancat in ultima vreme!!!
Sunt sigura ca e grozav si ca blat de tort (voi incerca lucrul asta in curand! 😛 )

Ingrediente:

  • 200 g alune/migdale/nuci
  • 150 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 6 oua
  • 20 ml rom (visinata)
  • 125 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g ciocolata cu lapte pentru glazura

 

Delicios!!! Mai ales cu glazura de ciocolata inca moale! 😀

 

Mod de preparare:

Cuptorul se incinge la 180 grade C (foc potrivit).

Se prajesc alunele la cuptor, la foc potrivit, pentru cca. 5-8 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se macina.
Ciocolata se rade pe razatoarea mare; lasati-o cateva minute la frigider inainte de a o rade. In felul asta nu vi se va topi atat de repede in palma 😛
Se bate spuma untul (moale, lasat din timp la temperatura camerei) cu 100 g zahar.
Se separa ouale; se inglobeaza galbenusurile, unul cate unul, in compozitia de unt, mixand usor dupa fiecare.
Se adauga romul sau visinata.
Se amesteca faina cu praf de copt si alunele macinate; se toarna peste compozitia spumoasa de unt si se amesteca usor. Apoi se omogenizeaza inauntru si ciocolata rasa.

Se bat albusurile cu un praf de sare si cu restul de 100 g zahar. Se inglobeaza in aluat.
Aluatul se aseaza intr-o forma de chec unsa cu putin ulei (untul se arde) si tapetata cu hartie de copt.
Se coace checul timp de cca. 35-40 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Daca se rumeneste prea mult, se acopera cu folie de aluminiu.
Se lasa sa se raceasca in forma si se rastoarna pe un gratar.
Se glazureaza cu ciocolata topita la bain-marie sau microunde.

…primele poze insorite, din gradina, de anul asta 🙂

Foooarte gustos!!! Sper sa-l savurati ca mine, langa o cafeluta :)))

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

19 comentarii

Violeta Seria 16 noiembrie 2013 - 19:53

As avea 2 intrebari? 1. pot inlocui untul cu margarina de prajituri. si 2. dc pun rom esenta cati ml? la fiola de acela

Raspunde
claudia 1 februarie 2013 - 22:45

buna!! si daca vreau sa fac doua checuri dublez ingredientele ??

Raspunde
ana 21 decembrie 2012 - 13:57

l-am facut a iesit super de bun

Raspunde
Cornelia 12 august 2012 - 11:43

Buna Laura! Pentru inceput trebuie sa spun ca esti extraordinara… pe mine m-ai lasat fara cuvinte cu toate retetele de pe blog… am incercat si eu cateva din ele si de moment nu s-a plans nimeni de rezultate 😀 … mult succes in continuare cu ceea ce faci! Cat despre acest chec, nu e prea mult o ora la cuptor? … ma uit la al meu chiar in acest moment, dupa 30 min deja trece ¨testul scobitorii¨.

Raspunde
Irina 22 mai 2012 - 11:35

o “bomba calorica” extraordinar de buna. eu am incercat varianta cu nuci. Imi uimesc sotul mereu cu retete bune incercate de pe blogul tau. Multumim ca existi!

Raspunde
Lidia 21 aprilie 2012 - 16:43

Cheched. Fara glazura pt ca nu mai aveam timp. O minunatie. Bravo

Raspunde
Ioana 16 martie 2012 - 15:15

L-am executat azi! Minunat!

Raspunde
gabi d 2 aprilie 2011 - 13:20

esti minunata si super talentata..mereu retete noi,gustoase si super aratoase…checul este atat de frumos incat nici nu ma gandesc sa nu il incerc..multumesc pentru tot ce faci!!!

Raspunde
Nati-lia 29 martie 2011 - 21:10

Acest chec arata bestial si banuiesc ca este si gustos ca tot ce faci tu dealtfel. Te vizitez des si apreciez tot ce faci . Pup

Raspunde
alicee 29 martie 2011 - 15:29

Miami ce bunatate!
Si eu vreau!
Il voi incerca in weekend

Raspunde
miremirc 27 martie 2011 - 13:17

Deliciu! il voi incerca in viitorul apropiat 😛

Raspunde
pansy 26 martie 2011 - 16:24

tare apetisant arata cu ciocolata aia care curge pe el!

Raspunde
corina 25 martie 2011 - 16:18

Laura arata fantastic!Cred ca o sa ajung si la acesta…
O zi frumoasa!

Raspunde
Iulia 25 martie 2011 - 13:06

Arata de milioane! Mor aici de pofta!

Raspunde
Federica 25 martie 2011 - 10:06

deve essere buonissimo! complimenti come sempre! ciao!

Raspunde
maria mihalache 25 martie 2011 - 09:55

wow………..ce bine arata si ce delicios trebuie sa fie.

Raspunde
Micul 25 martie 2011 - 09:42

Il trec pe lista pentru ca arata superb.
Sa ai au weekend minunat.

Raspunde
Andrea's Cake 25 martie 2011 - 09:20

Mi-ai facut pofta.Am sa incerc si eu reteta.Te pup.

Raspunde
El recetario de Falina 24 martie 2011 - 21:03

Laura…imi ploua in gura…este o bunatate…am sa il fac cand cumpar alune… Te pupic…pastrez reteta…

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.