
Ingrediente:
- 200 g alune/migdale/nuci
- 150 g ciocolata cu lapte/amaruie
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 6 oua
- 20 ml rom (visinata)
- 125 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 200 g ciocolata cu lapte pentru glazura
Delicios!!! Mai ales cu glazura de ciocolata inca moale! 😀
Mod de preparare:
Cuptorul se incinge la 180 grade C (foc potrivit).
Se prajesc alunele la cuptor, la foc potrivit, pentru cca. 5-8 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se macina.
Ciocolata se rade pe razatoarea mare; lasati-o cateva minute la frigider inainte de a o rade. In felul asta nu vi se va topi atat de repede in palma 😛
Se bate spuma untul (moale, lasat din timp la temperatura camerei) cu 100 g zahar.
Se separa ouale; se inglobeaza galbenusurile, unul cate unul, in compozitia de unt, mixand usor dupa fiecare.
Se adauga romul sau visinata.
Se amesteca faina cu praf de copt si alunele macinate; se toarna peste compozitia spumoasa de unt si se amesteca usor. Apoi se omogenizeaza inauntru si ciocolata rasa.
Se bat albusurile cu un praf de sare si cu restul de 100 g zahar. Se inglobeaza in aluat.
Aluatul se aseaza intr-o forma de chec unsa cu putin ulei (untul se arde) si tapetata cu hartie de copt.
Se coace checul timp de cca. 35-40 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Daca se rumeneste prea mult, se acopera cu folie de aluminiu.
Se lasa sa se raceasca in forma si se rastoarna pe un gratar.
Se glazureaza cu ciocolata topita la bain-marie sau microunde.
…primele poze insorite, din gradina, de anul asta 🙂
Foooarte gustos!!! Sper sa-l savurati ca mine, langa o cafeluta :)))
19 comentarii
As avea 2 intrebari? 1. pot inlocui untul cu margarina de prajituri. si 2. dc pun rom esenta cati ml? la fiola de acela
buna!! si daca vreau sa fac doua checuri dublez ingredientele ??
l-am facut a iesit super de bun
Buna Laura! Pentru inceput trebuie sa spun ca esti extraordinara… pe mine m-ai lasat fara cuvinte cu toate retetele de pe blog… am incercat si eu cateva din ele si de moment nu s-a plans nimeni de rezultate 😀 … mult succes in continuare cu ceea ce faci! Cat despre acest chec, nu e prea mult o ora la cuptor? … ma uit la al meu chiar in acest moment, dupa 30 min deja trece ¨testul scobitorii¨.
o „bomba calorica” extraordinar de buna. eu am incercat varianta cu nuci. Imi uimesc sotul mereu cu retete bune incercate de pe blogul tau. Multumim ca existi!
Cheched. Fara glazura pt ca nu mai aveam timp. O minunatie. Bravo
L-am executat azi! Minunat!
esti minunata si super talentata..mereu retete noi,gustoase si super aratoase…checul este atat de frumos incat nici nu ma gandesc sa nu il incerc..multumesc pentru tot ce faci!!!
Acest chec arata bestial si banuiesc ca este si gustos ca tot ce faci tu dealtfel. Te vizitez des si apreciez tot ce faci . Pup
Miami ce bunatate!
Si eu vreau!
Il voi incerca in weekend
Deliciu! il voi incerca in viitorul apropiat 😛
tare apetisant arata cu ciocolata aia care curge pe el!
Laura arata fantastic!Cred ca o sa ajung si la acesta…
O zi frumoasa!
Arata de milioane! Mor aici de pofta!
deve essere buonissimo! complimenti come sempre! ciao!
wow………..ce bine arata si ce delicios trebuie sa fie.
Il trec pe lista pentru ca arata superb.
Sa ai au weekend minunat.
Mi-ai facut pofta.Am sa incerc si eu reteta.Te pup.
Laura…imi ploua in gura…este o bunatate…am sa il fac cand cumpar alune… Te pupic…pastrez reteta…