Budinca de casa

23 comentarii

Dragilor, m-am gandit ca poate ati vrea sa stiti cum e sa mananci o budinca de casa buna si-aromata, asa ca v-am pregatit o cupa mare de budinca de vanilie 🙂 Un desert desprins din copilarie!

Noi, cand eram copii, nici nu mai asteptam sa se raceasca…iar oala stralucea pana ajungea in mainile mamei, la spalat :))

O puteti servi simpla (revin si cu varianta de ciocolata) sau o puteti cladi in forme pentru ca cei mici (si cei mari 😀 ) sa o manance cu-o si mai mare pofta!

O alta reteta de budinca, un pic mai altfel, gasiti aici: Panna Cotta

 

Ingrediente:

  • 4 cani lapte (cana de 250 ml)
  • 4 galbenusuri
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana faina sau amidon alimentar
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita extract (esenta) de vanilie
  • 2 linguri mari de unt (50 g)

 

Sfat: albusurile ramase le puteti transforma, desigur, in bezele!

 

Mod de preparare:

Totul decurge foarte usor…si chiar v-as recomanda, daca aveti prea multe oua si nu stiti ce sa faceti cu ele…sa faceti din start portie dubla!!!

Asadar, prima data incalzeste laptele intr-o oala, la foc mic.

Separat, intr-un bol inalt, amesteca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se spumeaza (1-2 minute, cu mixerul).

Adauga apoi faina cernuta si amesteca totul bine.

In continuare, toarna o cana de lapte fierbinte peste compozitia de faina si amesteca energic.

Toarna apoi intreaga compozitia peste laptele infierbantat (care e pe foc, la foc mic) amestecand incontinuu.

Budinca se lasa pe foc pana se ingroasa (cand incepe sa bolboroseasca e semn ca e gata 😀 ).

La sfarsit, adauga esenta de vanilie si untul, taiat in bucati, si amesteca din nou foarte bine. Un tel face minuni in punctul asta 😀

Lasa budinca la racit in boluri sau pahare.

Serveste-o simpla sau cu fructe ori cu siropul de fructe preferat!!!

…sau cu orice altceva iti face placere: ciocolata, nuca de cocos, etc.

Foarte, foarte gustoasa!!!!!!

 

Dupa ce sta la frigider cateva ore, devine si mai buna!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

23 comentarii

Cristina Vulpoiu 15 ianuarie 2023 - 19:37

Superba reteta aceasta! Invitatii mei au fost super incantati. Te apreciez enorm!

Raspunde
Cristina 13 octombrie 2019 - 14:21

E genial de buna!

Raspunde
Ioana 10 august 2018 - 13:32

Am făcut si eu aceasta budinca. E delicioasă. Aveti idee daca se poate face si cu alt fel de faina decât de grâu?

Raspunde
Selgi 30 iunie 2018 - 10:42

Pot folosi lapte vegetal ?

Raspunde
Constantina Rotaru 29 martie 2017 - 14:04

Foarte buna budinca! Am făcut o în dimineața asta pt băiețelul meu. A ieșit fina și gustoasa . E prima budinca de casa făcută de mine. Și bineînțeles ca albușurile le am făcut bezele. Mulțumim pt rețete ! 🙂

Raspunde
Rheia 8 noiembrie 2016 - 09:45

O reteta foarte usoara! Am facut-o acum- a iesit perfecta ! Multumesc!

Raspunde
Catalina 19 martie 2015 - 13:55

Iese si fara unt sau margarina? :*

Raspunde
Roxana Mihaela Ceocan 5 august 2015 - 11:16

DA

Raspunde
Oana Neacsu Anghel 8 august 2014 - 20:20

este extraordinara!!! am facut-o cu amidon si a iesit foarte fina! Felicitari! Multumim!!!!

Raspunde
bianca 24 februarie 2014 - 16:03

am o intrebare… untul se adauga cand compozitia e tot pe foc?

Raspunde
Radu Adrian Ungureanu 21 decembrie 2013 - 20:33

Am strivit alune si am pus in ea. A iesit gro-za-va! Respectati reteta de mai sus si iese o nebunie! 🙂 Multumesc!

Raspunde
Gabrielle Gabiii 2 august 2013 - 16:32

Se poate inlocui esenta de vanilie cu esenta de lamaie sau de rom ? 😀

Raspunde
Varga Brigitta 3 martie 2013 - 01:05

Am incercat reteta aseara si am facut tot ce s-a cerut dar chiar la urma am vazut ca in lista de ingrediente spunea ceva de unt si esenta de vanilie dar nu si in modul de preparare,asa ca le-am adaugat cand fierbea laptele si crema de galbenusuri,zahar,sare si faina.a iesit destul de groasa si are gust de faina…poate am facut eu ceva gresit ?

Raspunde
Mihaela 24 octombrie 2012 - 21:56

Laaaaura, mi-a iesit super!! Desi putin cam dulce, cred ca data viitoare o sa incerc spuma de lamaie 😀 Multumesc!

Raspunde
Iulia Badarau 24 octombrie 2012 - 20:40

Laura, mereu am vrut sa pot prepara o budinca fara sa ma gandesc ce ar putea contine acel praf din plic. Este minunata, iar cu albusurile am facut bezele(o nebunie si ele). Multumim ca esti atat de activa pe blog si ca ne impartasesti bunatatile pe care le prepari. Iulia Badarau, Timisoara

Raspunde
Andreea Mare 24 octombrie 2012 - 00:12

Multumesc pt reteta, super buna. Am pus cocos in ea si am pus-o la racit in formele de la briose 🙂 Un desert delicios, rapid si sanatos, Fiica mea de 1 an si 10 luni a mancat cu mare placere

Raspunde
Nika Nico 23 octombrie 2012 - 22:04

Tocmai am mancat o portie! Este delicioasa! 🙂

Raspunde
Taisia 22 octombrie 2012 - 14:18

Laura, cate portii ti-a iesit din aceasta compozitie? sau cate canite de budinca …

Raspunde
Laura Sava 23 octombrie 2012 - 09:30

Mie mi-au iesit cele doua boluri pe care le vezi in poza, da’ ales-s cam marisoare :))
Cred ca se obtin 4 canite de budinca, pline, pline 😛

Raspunde
Tamara Dumitras 22 octombrie 2012 - 12:40

Voiam sa am si o parere „avizata”: daca in loc de faina se pune amidon? care e mai bun?

Raspunde
Laura Sava 22 octombrie 2012 - 13:07

E bun si amidonul, va face budinca mai fina 🙂 …e buna si o faina mai putin procesata, nu neaparat una „de trei nule”, ci una mai neagra, cu putina secara…

Raspunde
ioana 22 octombrie 2012 - 15:15

Si daca inlocuim faina cu amidonul cantitatea ramane aceeasi? Adica 1/2 cana faina = 1/2 cana amidon? Mersic!!!

Raspunde
Laura Sava 23 octombrie 2012 - 09:28

Amidonul e „usor”, deci poate ar mai trebui 1 lingura in plus (peste 1/2 de cana mentionata)…
Nu stiu sa va zic sigur, sigur, fetelor, pentru ca nu am incercat-o inca in felul asta 🙂
Va tin pumnii si va astept cu impresii!!!!!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.