Budinca de casa

22 comentarii

 

Dragilor, m-am gandit ca poate ati vrea sa stiti cum e sa mananci o budinca de casa buna si-aromata, asa ca v-am pregatit o cupa mare de budinca de vanilie 🙂

O puteti servi simpla (revin si cu varianta de ciocolata) sau o puteti cladi in forme pentru ca cei mici sa manance cu o si mai mare pofta 😛

 

Ingrediente:

  • 4 cani lapte (cana de 250 ml)
  • 4 galbenusuri
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana faina sau amidon alimentar
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita extract (esenta) de vanilie
  • 2 linguri mari de unt (50 g)

 

Mod de preparare:

Se incalzeste laptele. Intr-un vas, se amesteca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se spumeaza (1-2 minute, cu mixerul). Se adauga faina cernuta si se amesteca totul bine. Se adauga o cana de lapte fierbinte peste compozitia de faina si se amesteca energic. Se toarna apoi intreaga compozitia peste laptele infierbantat (care e pe foc, la foc mic) amestecand incontinuu. Se lasa budinca pe foc pana se ingroasa (cand incepe sa bolboroseasca e semn ca e gata 😛 ).

Se adauga esenta de vanilie si untul, taiat in bucati, se amesteca din nou foarte bine si se lasa la racit. Se serveste simpla sau cu fructe ori sirop de fructe…sau cu orice altceva va face placere: ciocolata, nuca de cocos, etc.

Foarte gustoasa!!!!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

22 comentarii

Cristina 13 octombrie 2019 - 14:21

E genial de buna!

Raspunde
Ioana 10 august 2018 - 13:32

Am făcut si eu aceasta budinca. E delicioasă. Aveti idee daca se poate face si cu alt fel de faina decât de grâu?

Raspunde
Selgi 30 iunie 2018 - 10:42

Pot folosi lapte vegetal ?

Raspunde
Constantina Rotaru 29 martie 2017 - 14:04

Foarte buna budinca! Am făcut o în dimineața asta pt băiețelul meu. A ieșit fina și gustoasa . E prima budinca de casa făcută de mine. Și bineînțeles ca albușurile le am făcut bezele. Mulțumim pt rețete ! 🙂

Raspunde
Rheia 8 noiembrie 2016 - 09:45

O reteta foarte usoara! Am facut-o acum- a iesit perfecta ! Multumesc!

Raspunde
Catalina 19 martie 2015 - 13:55

Iese si fara unt sau margarina? :*

Raspunde
Roxana Mihaela Ceocan 5 august 2015 - 11:16

DA

Raspunde
Oana Neacsu Anghel 8 august 2014 - 20:20

este extraordinara!!! am facut-o cu amidon si a iesit foarte fina! Felicitari! Multumim!!!!

Raspunde
bianca 24 februarie 2014 - 16:03

am o intrebare… untul se adauga cand compozitia e tot pe foc?

Raspunde
Radu Adrian Ungureanu 21 decembrie 2013 - 20:33

Am strivit alune si am pus in ea. A iesit gro-za-va! Respectati reteta de mai sus si iese o nebunie! 🙂 Multumesc!

Raspunde
Gabrielle Gabiii 2 august 2013 - 16:32

Se poate inlocui esenta de vanilie cu esenta de lamaie sau de rom ? 😀

Raspunde
Varga Brigitta 3 martie 2013 - 01:05

Am incercat reteta aseara si am facut tot ce s-a cerut dar chiar la urma am vazut ca in lista de ingrediente spunea ceva de unt si esenta de vanilie dar nu si in modul de preparare,asa ca le-am adaugat cand fierbea laptele si crema de galbenusuri,zahar,sare si faina.a iesit destul de groasa si are gust de faina…poate am facut eu ceva gresit ?

Raspunde
Mihaela 24 octombrie 2012 - 21:56

Laaaaura, mi-a iesit super!! Desi putin cam dulce, cred ca data viitoare o sa incerc spuma de lamaie 😀 Multumesc!

Raspunde
Iulia Badarau 24 octombrie 2012 - 20:40

Laura, mereu am vrut sa pot prepara o budinca fara sa ma gandesc ce ar putea contine acel praf din plic. Este minunata, iar cu albusurile am facut bezele(o nebunie si ele). Multumim ca esti atat de activa pe blog si ca ne impartasesti bunatatile pe care le prepari. Iulia Badarau, Timisoara

Raspunde
Andreea Mare 24 octombrie 2012 - 00:12

Multumesc pt reteta, super buna. Am pus cocos in ea si am pus-o la racit in formele de la briose 🙂 Un desert delicios, rapid si sanatos, Fiica mea de 1 an si 10 luni a mancat cu mare placere

Raspunde
Nika Nico 23 octombrie 2012 - 22:04

Tocmai am mancat o portie! Este delicioasa! 🙂

Raspunde
Taisia 22 octombrie 2012 - 14:18

Laura, cate portii ti-a iesit din aceasta compozitie? sau cate canite de budinca …

Raspunde
Laura Sava 23 octombrie 2012 - 09:30

Mie mi-au iesit cele doua boluri pe care le vezi in poza, da’ ales-s cam marisoare :))
Cred ca se obtin 4 canite de budinca, pline, pline 😛

Raspunde
Tamara Dumitras 22 octombrie 2012 - 12:40

Voiam sa am si o parere “avizata”: daca in loc de faina se pune amidon? care e mai bun?

Raspunde
Laura Sava 22 octombrie 2012 - 13:07

E bun si amidonul, va face budinca mai fina 🙂 …e buna si o faina mai putin procesata, nu neaparat una “de trei nule”, ci una mai neagra, cu putina secara…

Raspunde
ioana 22 octombrie 2012 - 15:15

Si daca inlocuim faina cu amidonul cantitatea ramane aceeasi? Adica 1/2 cana faina = 1/2 cana amidon? Mersic!!!

Raspunde
Laura Sava 23 octombrie 2012 - 09:28

Amidonul e “usor”, deci poate ar mai trebui 1 lingura in plus (peste 1/2 de cana mentionata)…
Nu stiu sa va zic sigur, sigur, fetelor, pentru ca nu am incercat-o inca in felul asta 🙂
Va tin pumnii si va astept cu impresii!!!!!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.