Briose Panettone

14 comentarii
Dragilor, daca va place celebrul cozonac italian Panettone, dar v-a fost teama pana acum sa-l incercati (si mie-mi este inca 😛 ), preparati aceasta delicioasa varianta a lui, la scara mai mica 😀
Sunt delicioase aceste briose panettone si la indemana oricui!

 

Ingrediente pentru 12 bucati:

– 280 g faina

– 10 g drojdie proaspata sau 3 g drojdie uscata

– 80 g zahar

– 125 ml lapte (cald)

– un praf de sare

– 125 g unt moale

– 1 ou mare

– 1 plic zahar vanilat

– 40 g migdale macinate

– 40 g stafide

– 60 g rahat

– 1 galbenus

– 1 lingura zahar pudra

 

Mod de preparare:

Cerneti faina intr-un castron si puneti in mijlocul ei drojdia faramitata, impreuna cu 1 lingurita de zahar si 5 linguri de lapte caldut (din cantitatea totala de lapte). Amestecati si lasati 15 minute sa dospeasca (daca folositi drojdie uscata, amestecati-o direct cu faina si apoi adaugati celelalte ingrediente):

Framantati o coca, adaugand restul de zahar, sarea, laptele ramas, untul, oul si zaharul vanilat:

Lasati din nou 30 de minute la dospit:

Pregatiti “umplutura” 😛 …puneti stafidele in rom (cat sa le acopere) sau in apa fierbinte cu putina esenta de rom; lasati-le sa se inmoaie cca. 10 minute, timp in care taiati in cubulete rahatul (ca sa il taiati mai usor, dati-l prin zahar pudra). Amestecati apoi bucatelele de rahat cu stafidele scurse si migdalele macinate:

Adaugati in coca amestecul aromat 🙂

Amestecati totul foarte bine:

Ungeti formele de briose cu unt sau ulei si puneti coca in formele pentru briose, astfel incat sa le umpleti pe jumatate:

Lasati 15 minute sa dospeasca, timp in care incalziti cuptorul la 180 de grade (foc potrivit).
Ungeti briosele cu galbenus, presarati-le cu zahar pudra si coaceti 20-25 de minute:

Sectiune:

Nu pot sa va spun cat de bune au fost, va las pe voi sa descoperiti ! :))

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

14 comentarii

Laura Bogdan 10 decembrie 2015 - 21:44

Bună Laura am o întrebare echivalentul a 10 g drojdie proaspătă în drojdie uscata care este! Am mereu în casa drojdie uscata pe cea proaspătă mai rar! Merci!

Raspunde
Laura Sava 11 decembrie 2015 - 09:53

Laura draga, am adaugat si in postare acest amanunt important, multumesc pentru intrebare 🙂
Ai avea nevoie de 3 grame drojdie uscata (2 lingurite).
Te pup, spor la treaba!!!

Raspunde
Laura Bogdan 11 decembrie 2015 - 11:35

Merci! Pupici :*

Raspunde
Laura Sava 11 decembrie 2015 - 11:57

Cu mare drag!!! Ma bucur mult ca vrei sa le incerci 🙂
Te astept cu impresii!

Raspunde
Vale 14 aprilie 2012 - 14:53

Minunate briosele! Scumpa mea, am o mare nelamurire.. ce se inatmpla cu restul de lapte? Pun 5 linguri la inceput si cu restul..? Multumesc anticipat. Pup 🙂

Raspunde
Miky 30 ianuarie 2012 - 00:31

Am terminat cu Briosa Gigantica :))
Trebuie sa-ti marturisesc ca am umblat foarte putin la reteta, pentru ca mie nu-mi plac stafidele si rahatul si nici migdale n-am avut prin casa, asa ca, am pus aluatul simplu in tava de cozonac si cand a fost gata am turnat deasupra o glazura de ciocolata…yam yam!
A iesit foarte bun, pufos inauntu, sotul meu deja a ras jumatate din el :))
Am sa mai fac si altadata si am sa pun inauntru nuci sau migdale. Am sa fac o varianta si cu bucatele de ciocolata inauntru, asta a fost asa varianta de test 😛
Aaaa si inca ceva….Panettone nici nu se compara cu ce am facut noi aici 😛
Sa ne auzim cu bine, spor la bucatareala si iti multumesc pentru blog;) datorita tie am si eu de unde sa ma inspir pentru gatelile mele de zi cu zi :*

Raspunde
Miky 29 ianuarie 2012 - 21:42

Ma apuc acum si iti scriu cand sunt gata 😀 :*

Raspunde
Laura 27 ianuarie 2012 - 21:47

Miky, ar fi chiar indicat 😛
Serios acum, daca incerci chestia asta si iese ceva minunat, sa-mi dai neaparat de stire!!! …ca sa incerc si eu :)))

Raspunde
Miky 26 ianuarie 2012 - 21:13

Pot sa pun acest aluat intr-o tava de cozonac? 😀

Raspunde
Timea 13 decembrie 2011 - 19:50

Aceste briose minunate cu siguranta vor sta si pe masa mea de Craciun anul acesta!!!

Raspunde
Lori 4 aprilie 2011 - 19:53

Le-am facut si sunt cele mai bune briose ever!! Ce sa zic, dupa ce le faci pe astea…nu mai poti face altele; nu eram eu fan panetone, dar aveam in casa rahat si stafide si migdale, a iesit ceva minunat! Multam!

Raspunde
Anonymous 19 ianuarie 2011 - 23:20

Deci ma complexezi, frate! Faci niste chestii de-ti sta mintea in loc. Cred ca familia ta este in al 9-lea cer cu bucatarelile tale. Te-as lua la mine acasa:))
Felicitari:*

Raspunde
Laura 2 septembrie 2008 - 14:22

Ma bucur, draga Sabina, ca ai incercat micutele “panettone” 😛
Si eu am fost extaziata cand le-am facut prima data! :))

Fug la tine pe blog, sa le “savurez” 😀
…multi, multi, multi pupici!!!

Raspunde
Sabina 1 septembrie 2008 - 00:25

Draga mea,Laura
Am incercat si aceasta reteta, iar acestea au fost briosele cele mai reusite (si aperciate). Sunt gustose, sunt pufoase, ce mai …o nebunie.Am postat si eu la randul meu reteta.
Iti multumesc mult pentru sursa de inspiratie.

Te pupic si numai bine!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.