Am incercat multe retete de muffins, stiti voi prea bine, dar aceste muffins cu unt de arahide au fost o revelatie!!!!!! 😀
Ingrediente pentru 12 bucati:
– 200 g faina
– 2 1/2 lingurite praf de copt
– 100 g ciocolata taiata marunt
– 100 g arahide tocate
– 1 ou mare
– 120 g zahar
– 120 g unt de arahide
– 60 ml ulei
– 250 ml lapte batut
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 de grade (foc potrivit). Ungeti formele de briose cu unt si puneti in ele hartia pentru copt:
Se pregateste ciocolata, adica se taie in cubulete:
Se amesteca intr-un castron faina, praful de copt (ar fi minunat daca le-ati cerne mai intai), ciocolata si 60 g arahide:
Bateti oul si amestecati-l cu zaharul, untul de arahide, uleiul si laptele batut:
Rezulta o compozitie spumoasa si apetisanta 🙂
Incorporati faina in masa cu ou si amestecati bine, dar nu exagerati!
Turnati coca in formele pentru briose, astfel incat sa le umpleti 2/3:
Presarati deasupra restul de alune tocate (eu nu le-am mai pus) si puneti muffins-urile la copt pentru cca. 20 de minute.
Scoateti tava din cuptor, lasati briosele 10 minute sa se raceasca si abia dupa aceea le scoateti din forma:
3 comentarii
tocmai ce le-am facut si eu – am mai adaugat in plus, in mijlocul fiecarei briose (intre doua straturi e aluat) cate o curmala uscata din care am scos samburele si am umplut-o cu unt de arahide. A iesit foarte delicios si cremos!!
Ceau, Alina, bine-ai venit! 🙂
In mod normal, n-ar trebui sa fie atat de greu de gasit (cu martipanul e problema!!!) …eu parca mi-am luat un borcan din Metro si altul de prin Selgros, Billa…asa ceva 😛
Succes la cumparaturi si la muffinsuri, daca te hotarasti sa le incerci 🙂
buna..am si eu o intrebare:de unde iau si eu unt de arahide?este cam greu de gasit pe la noi..multumesc anticipat