Bombite de ciocolata

3 comentarii

Aceste bombite de ciocolata cu baza crocanta din pufarine (varianta mea 😛 ) sunt atat de gustoase, incat va va fi foooarte greu sa va opriti din a le „gusta” :)))
Le puteti servi si asa simple, dar daca adaugati cateva bombonele colorate, sau stelute mici albe, vor putea inchipui niste braduti de Craciun, devenind si mai speciale!

Ingrediente:

Baza:
  • 200 g ciocolata de lapte sau amaruie
  • 150 g nutella
  • 200 g de fulgi de orez sau pufarine
Crema:
Prima varianta: Ciocolata amaruie
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 400 g ciocolata amaruie
  • putin nes (optional)
A doua varianta: Ciocolata alba si mocca
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 300 g ciocolata alba
  • 1 lingura de nes
Glazura:
  • 350 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 3 linguri unt topit sau ulei

 

Mod de preparare:

Prima data se pregateste crema care trebuie sa stea in frigider minim 4 ore.
Punem la fiert smantana impreuna cu ciocolata rupta bucatele, amestecam pana se topeste, adaugam nesul si mai lasam pe foc 1-2 minute, avand grija sa nu dea in clocot.
O punem in frigider pentru minimum 4 ore, apoi o batem la mixer-daca vreti o crema mai aerata se mai poate adauga inca 250 ml de smantana pt frisca:

 

Facem baza: amestecam ciocolata topita cu nutella si cu fulgii de orez…eu am folosit pufarine fiindca n-am gasit fulgi de orez 😛

Compozitia ce rezulta se pune intre 2 foi de hartie de copt si se intinde cu sucitorul pana cand ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm grosime:

O punem apoi la congelator cca, 20 min pana se intareste, apoi decupam diferite forme sau cercuri, daca vom „construi” deasupra lor braduti 🙂
Se poate intampla ca foaia sa se sfarame, mai puteti pune niste ciocolata topita si repetati procesul.

Punem cu spritul crema deasupra fiecarei forme, apoi punem bombitele in congelator minim 2 ore pana se intareste crema:

 
Dupa ce crema s-a intarit incepem sa pregatim glazura: topim ciocolata pe baie de aburi si abia dupa ce s-a topit adaugam uleiul. Lasam sa ajunga la temperatura camerei si apoi cufundam (sau turnam deasupra) bombitele inghetate in glazura:

Lasam sa se intaresca glazura.

Se pastreaza la congelator pana la servire.Inainte de a le servi le lasam la temperatura camerei cateva minute.

Sectiune:

Delicioaseeeee!!!!!!!!!! 🙂
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

3 comentarii

evelina 3 mai 2011 - 08:00

Buna si frumoasa dimineata sa ai pentru ca si mie mi-ai facut-o super faina.De ce?…vei intreba ,poate.Ei afla ca imi place ciocolata in tot felul,in special amaruie.Am vizitat blogul tau de multe ori chiar daca nu am fost politicoasa sa…dau un salut,o apreciere.
FELICITARI!

Raspunde
Laura 9 martie 2008 - 11:09

Midi, ma bucur foarte mult ca ai incercat bombitele si sint sigura ca ti-au iesit la fel de bune ca si ale mele 🙂
Cel mai mult, insa, ma bucur ca v-au placut, si tie si iubitului tau… si ca ai reusit sa-l impresionezi :P!
Felicitari
…stiu cata satisfactie avem noi, femeile, cand ii surprindem pe barbatii nostri cu ceva dulce… facut de noi 😀

Te mai astept pe la mine!

Raspunde
midi 8 martie 2008 - 04:49

foarte bune bombitele miau placut la nebunie am incercat si eu sa le fac si au iesit super(dar nu cred k au iesit la fel de bune k si ale tale)oricum iubitu meu a fost super incantat

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.