Dragii mei, acest Tort Philadelphia sub forma de braduti, „croit” in felul asta ca sa ii bucur inima lui Bogdi, se poate pastra fara probleme chiar si 4 zile la frigider, acoperit cu folie alimentara, iar cand vreti sa il serviti, il ornati rapid cu bombonele M&M sau Skittles si il „pudrati” cu cativa fulgi de nuca de cocos, ca sa para fulguit 😀 Va fi o surpriza minunata nu numai pentru cei mici, veti vedea!!!
Iar daca va plac fructele mai mult decat bombonelele colorate, folositi bucatele de capsuni, kiwi si afine pentru a decora tortul!
Este, fara doar si poate, cel mai usor si rapid tort (cheesecake) pe care l-am facut vreodata. Fara coacere, fara gelatina, fara batai de cap sau timp pretios pierdut in bucatarie…intr-un cuvant: perfect! :)) Aviz bucatareselor incepatoare! 😀
Ingrediente:
Pentru blatul de biscuiti:
- 300 g biscuiti cu cacao
- 150 g unt
Pentru crema:
- 400 g branza Philadelphia
- 50 g zahar pudra (vanilat)
- 200 g ciocolata alba
- 200 ml smantana pentru frisca
In plus:
- bombonele colorate pe post de globuri (M&M, Skittles)
- 100 g nuca de cocos pentru a intruchipa zapada
- bete de lemn sau batoane de ciocolata pentru trunchiul bradului
Mod de preparare:
Se topeste untul intr-un vas, la foc mic, sau la microunde. Se adauga biscuitii sfaramati cu sucitorul (puneti-i intr-o punga de plastic, ca sa nu zboare peste tot prin bucatarie 😛 ) sau macinati-i in blender, la robotul de bucatarie. Presati amestecul intr-un strat uniform pe fundul unei forme rotunde cu diam. de 26 cm, cu inel detasabil. Apasati bine cu o lingura pentru a nivela „blatul”. Puneti-l la frigider pentru cca. 30 de minute, timp in care preparati crema.
Sfat: puteti unge forma (doar baza) cu ulei de floarea soarelui, ca sa scoateti fara probleme tortul din forma.
Crema de branza se amesteca cu zaharul. Se topeste ciocolata alba la bain-marie sau la microunde si se adauga in compozitia de branza, amestecand energic (puteti folosi mixerul). Se bate frisca pana se intareste usor, apoi se incorporeaza in amestecul cu branza. Se toarna cu grija peste blatul de biscuiti si se da tine la frigider peste noapte sau pentru cel putin 3-4 ore.
Se scoate cheesecake-ul din forma si se taie in forma de triunghiuri, cum am facut aici: Braduti de branza. Vor rezulta 8 braduti draguti, pe care ii vom orna cu bombonele colorate, ii vom presara cu nuca de cocos si le vom atasa niste bete de lemn, mai mult pentru decor decat pentru stabilitate, deoarece nu vor intra in blat, ci in crema. Daca veti face asta impreuna cu cei mici, distractia va fi garantata!!!! …iar „degustarea” se va face pe loc 😀
Ornati tortul cu bombonelele colorate doar cu putin timp inainte de a-l servi, pentru ca altfel se topesc!
Iata cat de frumos arata la final:
Simpatici foc si deliciosi!!!!!!
4 comentarii
Laura draga,as putea inlocui crema de branza cu mascarpone?Multumesc!
Sarbatori fericite! Un Craciun cu pace in suflet, cu ganduri pozitive si un an 2014 mai bun!
Alexandrina
Craciun fericit şi sarbatori frumoase, pline de bucurie și pace!
Ce vesel este!
Sărbători fericite!