Sarmale sparte

6 comentarii

Dragilor, daca va e pofta de niste sarmale ca la mama acasa :P, dar nu v-ati incumetat pana acum sa le preparati chiar voi, mesteriti aceste delicioase sarmale sparte :))
Foooarte gustoase!!!!!!!!!!!!!!

Ingrediente:

– 800 g carne macinata (porc+vita)
– 100 g orez
– varza tocata (eu am facut cu murata-merge si cu varza proaspata)
– 1-2 oua
– 2-3 morcoviori
– 1 ceapa marisoara (rosie)
– 2-3 catei de usturoi
– 1/4 dintr-un ardei rosu
– patrunjel,sare, piper,ulei de floarea soarelui
– ceva bulion de rosii(fac)
– o bucata de slanina ,foaie de dafin-la fiert (facultativ)


Mod de preparare:
Se spala si curata legumele.Se toaca ceapa,se pune intr-o tigaie cu putin ulei la rumenit, se adauga morcovii, ardeiul si ustroiul tocat si se mai lasa cateva minute la prajit. Se adauga condimentele(ce doriti)-sare, piper.
Apoi se adauga si orezul se amesteca si se mai lasa vreo 2-3 minute pe foc. Nu uitati, verdeata tocata se pune la urma, se mai mesteca putin si se lasa la racit.
Carnea macinata se pune intr-un castron se adauga oul (eu am pus doua ca era tare micute-dar normal ajunge unu) se aduga amestecul de legume/orez si se framanta bine.
Mai condimentati/sarati/piperati dupa gust.
Intr-o oala se pune pe fund se pune jumatate din cantitatea de varza .Din amestecul de carne ,se formeaza bilute,cu mana. Acestea se aseaza pe varza.
Se acopera cu varza ramasa,se pune putin bulion de rosii deasupra si se toarna apa,cat cuprinde.Se pune la foc moderat circa 60-70 minute.
Se serveste cu smantana.

Reteta preluata de la Maya

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

aneroma 25 octombrie 2010 - 07:56

Draga Laura,

Urmaresc de multa vreme blogul tau si am reusit sa fac lucruri de care nu ma credeam capabila:)Nu stiu sa gatesc dar cu ajutorul tau mi a iesit totul perfect.In sfarsit am reusit sa fac sarmale…sparte…dar sunt deliciose.Multumesc!

Raspunde
aneroma 25 octombrie 2010 - 07:55

Draga Laura,

Urmaresc de multa vreme tot ceea ce faci.Datorita tie am reusit sa fac sarmale!Spun asta pt ca habar nu am sa le impachetez ,deci asta a fost reteta perfecta pt mine.Nu stiu sa gatesc dar cu ajutorul tau totul iese de la sine.Multumesc si iti doresc tot binele din lume.

Raspunde
Laura 27 ianuarie 2009 - 16:31

Te pup, Diana…dupa mii de ani-lumina!!! 😛
Ce sa fac, sper sa ma iertati, voi toti carora le-am raspuns atat de tarziu la mesaje…

Reteta asta minunata de sarmale-altfel 😛 …ii apartine Mayei, care e specialista in mancaruri si dulciuri care mai de care mai apetisante 🙂 …asa ca ei trebuie sa-i multumim!
Zic la plural, pentru ca ma bucur ca te poti, in sfarsit, delecta cu sarmalute (aproape) ca acasa…si-apoi ma bucur si pentru mine, ca nu de putine ori mi s-a intamplat sa nu am chef sa infasor atata la sarmale :)) …asa ca reteta asta a picat la tanc!
Te pup si te astept oricand sa imi calci pragul! 🙂

Raspunde
D 28 decembrie 2008 - 22:58

Laura draga,

Nu ai idee cat ma bucura faptul ca am gasit o reteta de sarmale fara foaie intreaga de varza murata. Locuind in Statele Unite de vreo 7 ani ma chinui sa gasesc varza murata intreaga, dar n-am avut noroc, si nici s-o pun eu la murat nu ma pricep, ptr ca din cate imi aduc aminte de la ai mei, de cand eram micuta, pare o treaba destul de complicata.

In sfarsit pot sa fac ceva cu varza maruntita care sa aiba cat de cat gust de sarmale.

Mersi mult ptr postarea retetei, te pup, si Sarbatori Fericite in continuare. Un anou plin de bucurii, impliniri, si postari de retete care sa ne umple de pofte cand ne uitam pe blogul tau.

Diana.

Raspunde
laura 14 februarie 2008 - 01:05

Draga Corina, imi faci o mare bucurie prin tot ce-mi spui!
Nu cred ca exista satisfactie mai mare decat asta: sa vezi ca cineva apreciaza tot ce faci… si te mai lauda si la altii 😛
Te pup cu drag si ma bucur mult ca mi-ai scris! 🙂

Mail-ul meu este: arualsv@gmail.com
…poate, totusi, ar fi bine sa-mi „deschid” si eu o casuta de mesaje :))

Am sa intru zilele astea si pe forumul „Lumea femeilor” sa va intalnesc!
Pana atunci, multi pupici din partea mea!

Raspunde
Corina 13 februarie 2008 - 17:23

Draga Laura,

Felicitari pentru tot ce ai reusit sa faci in acest blog! Am incercat sa gasesc o cale de a-ti raspunde personal dar nu am gasit nici un mail, vroiam sa iti spun ca de ceva timp de cand te-am descoperit ai devenit „cartea mea de bucate”
Te-am recomandat si pe site-ul revistei Lumea Femeilor: http://www.lumeafemeilor.ro (pe forum)
Mult succes in continuare!

Corina

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.