Rapide si gustoase, aceste baghete cu dovlecei si bacon sint ideale pentru un inceput (mereu anost :P) de saptamana. Sau, de ce nu, chiar pentru o petrecere. Vedeti sugestia de la sfarsitul postarii :))
Ingrediente pentru 10 portii:
– 1 dovlecel de 500 de grame sau 3 zucchini
– 5 felii mari de sunca sau 10 felii subtiri jambon/bacon
– sare, piper, boia
– 100-150 g. cascaval sau parmezan
Mod de preparare:
Spalati dovleceii, uscati-i si indepartati-le capetele. Daca folositi zucchini, ii taiati pe lung, in sferturi.
Daca folositi, insa, un dovlecel de-al nostru, romanesc, il taiati pe jumatate (tot pe lung), urmand ca fiecare jumatate sa fie taiata in 5:
Opariti-i apoi timp de cca. 3 minute in apa fiarta cu sare; lasati-i sa se scurga si sa se raceasca.
Daca folositi sunca, taiati fiecare felie in doua, obtinand astfel 10 bucati:
Infasurati dovleceii in sunca si prindeti-i cu jumatati de scobitori ca sa nu se desfaca:
Puneti baghetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt; presarati cu sare, piper si boia dupa gust.
Radeti deasupra cascaval sau parmezan:
Dati la cuptor (in prealabil incins) pentru cca.18 minute sau pana cand vedeti ca se gratineaza:
Cand le serviti, radeti din nou putin cascaval sau parmezan deasupra:
Aceste baghete sint foarte bune la petreceri deoarece se pot manca fara sa fie puse pe farfurie, daca le-ati infasurat un capat in folie de aluminiu 😉
5 comentarii
Nu prea imi plac dovleceii in general, dar astia au iesit excelenti!
Pozele m-au convins sa-i incerc si o prietena 😀
le-am facut si eu si sunt delicioase si rapide 🙂 au disparut din farfurie imediat ce le-am scos din cuptor.
Am facut si chiftelutele crocante de peste numai ca am plecat la cumparaturi fara lista si am luat aluat foietaj :)) si nu prea au fost crocante dar au fost bune. o sa le mai fac odata peste ceva timp si atunci nu o sa mai gresesc foietajul.
sigur delicios,o zi buna
delicioase baghetele !!!! trebuie incercate 😉
Sunt pe placul meu, toate ingrediemtele imi plac si arata bine preparatul final.