Baghete cu dovlecei

5 comentarii

Rapide si gustoase, aceste baghete cu dovlecei si bacon sint ideale pentru un inceput (mereu anost :P) de saptamana. Sau, de ce nu, chiar pentru o petrecere. Vedeti sugestia de la sfarsitul postarii :))

Ingrediente pentru 10 portii:

– 1 dovlecel de 500 de grame sau 3 zucchini
– 5 felii mari de sunca sau 10 felii subtiri jambon/bacon
– sare, piper, boia
– 100-150 g. cascaval sau parmezan


Mod de preparare:
Spalati dovleceii, uscati-i si indepartati-le capetele. Daca folositi zucchini, ii taiati pe lung, in sferturi.
Daca folositi, insa, un dovlecel de-al nostru, romanesc, il taiati pe jumatate (tot pe lung), urmand ca fiecare jumatate sa fie taiata in 5:

Opariti-i apoi timp de cca. 3 minute in apa fiarta cu sare; lasati-i sa se scurga si sa se raceasca.
Daca folositi sunca, taiati fiecare felie in doua, obtinand astfel 10 bucati:

Infasurati dovleceii in sunca si prindeti-i cu jumatati de scobitori ca sa nu se desfaca:

Puneti baghetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt; presarati cu sare, piper si boia dupa gust.
Radeti deasupra cascaval sau parmezan:

Dati la cuptor (in prealabil incins) pentru cca.18 minute sau pana cand vedeti ca se gratineaza:

Cand le serviti, radeti din nou putin cascaval sau parmezan deasupra:

Aceste baghete sint foarte bune la petreceri deoarece se pot manca fara sa fie puse pe farfurie, daca le-ati infasurat un capat in folie de aluminiu 😉

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

paradis 15 iunie 2012 - 12:33

Nu prea imi plac dovleceii in general, dar astia au iesit excelenti!
Pozele m-au convins sa-i incerc si o prietena 😀

Raspunde
mirabela 26 mai 2011 - 08:12

le-am facut si eu si sunt delicioase si rapide 🙂 au disparut din farfurie imediat ce le-am scos din cuptor.
Am facut si chiftelutele crocante de peste numai ca am plecat la cumparaturi fara lista si am luat aluat foietaj :)) si nu prea au fost crocante dar au fost bune. o sa le mai fac odata peste ceva timp si atunci nu o sa mai gresesc foietajul.

Raspunde
retete- ina 24 mai 2011 - 06:53

sigur delicios,o zi buna

Raspunde
catkitchen 23 mai 2011 - 16:23

delicioase baghetele !!!! trebuie incercate 😉

Raspunde
maria elena 23 mai 2011 - 15:35

Sunt pe placul meu, toate ingrediemtele imi plac si arata bine preparatul final.

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.