Chiftelute crocante de cod

2 comentarii

Am revenit, asa cum va promiteam acum cateva zile, cu niste chiftelute crocante de cod, varianta prajita a delicioaselor chiftelute de peste la cuptor.

…de data asta, parca, si mai gustoase!!!!!!!! 😛

Ca sa manance si Bogdi, l-am ametit cum ca sunt chiftelute de caracatita, ca-n Grecia :))) …si, culmea a fost, ca intr-adevar aduceau la gust cu caracatita pe gratar pe care am savurat-o cu totii in Asprovalta (unde vom merge, din nou, in vara asta…)

Sa le incercati neaparat, caci sunt cu adevarat delicioase!!!

 

Ingrediente:

  • 200-220 g file de cod (sau alt peste)
  • 50 g smantana groasa
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • sare, piper
  • 200 g foi de placinta
  • ulei pentru prajit

 

Data viitoare fac portie dubla 😀

Mod de preparare:

Scoateti cu 20 de minute inainte de a va apuca de treaba foile de placinta din congelator.

Taiati fileul bucatele mici cu un cutit foarte ascutit (daca folositi peste congelat, lasati-l la decongelat si apoi taiati-l; puneti-l la scurs intr-o strecuratoare pana cand se dezgheata foile de aluat)

Taiati foile de aluat, suprapuse, in fasii cat mai subtiri:

Amestecati bucatelele de peste cu sucul de lamaie si smantana; sarati si piperati dupa gust; din aceasta compozitie formati chiftelute.

Asezati fasiile de aluat pe o farfurie intinsa sau un platou. Luati cate o chifteluta si tavaliti-o usor prin farfurie pana se acopera in totalitate cu fasiute de aluat.

Daca folositi peste congelat, chiftelutele vor avea tendinta de a se destrama, asa ca inarmati-va cu rabdare, si formati chiar voi chiftelutele de peste in palme, presarand la nevoie fasii de aluat deasupra si apasand bine sa adere:

Lasati-le sa se „odihneasca” pana cand se incinge uleiul 😛

Prajiti chiftelutele in ulei incins (focul sa nu fie prea mare, ca sa nu arda fasiile de aluat) timp de 3-4 minute pentru a le face crocante:

Se servesc cu mare pofta ori calde ori reci, ornate cu felii de lamaie si frunze de patrunjel.

Noi, fiindca ne-am reamintit cu drag de Grecia, le-am savurat langa o portie mare de tzatziki

…dar se pot servi si alaturi de un sos dulce si iute, cum ar fi acesta:

Amestecati 100 ml. ulei de masline cu 5 linguri otet de vin; adaugati un catel de usturoi taiat, ardei chilli si miere dupa gust.
Foarte gustoase!!! 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

2 comentarii

Bianca 26 iulie 2011 - 14:03

Buna Laura! Sunt fascinata de blogul tau, mai bine zis il ador!!! Am incercat si eu astazi chiftelutele acestea, sunt foarte gustoase. Tin sa mentionez ca am doar 17 ani si cand vizualizez blogul tau imi vine „pofta„ sa gatesc. Te pup

Raspunde
FLORY 24 mai 2011 - 15:51

Am venit prima sa mai apuc si eu macar unaaa!Arata foarte bine,cu siguranta sunt delicioase,te pup!!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.