Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

 

 

Dragii mei, daca purtati nume de floare, va urez in primul rand “La multi ani!!!” si apoi va invit la o degustare de peste, fiindca e ultima dezlegare de peste din acest post. Reteta cu care va ispitesc astazi este o placinta cu ton, delicioasa tare!!!!!! Reteta este dedicata tuturor prietenilor mei, nu doar celor care sint astazi foarte rasfatati 😀

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

– 260-280 ml. apa sau lapte

– 500 g. faina

– 25 g. drojdie

– 1 lingurita zahar

– 6-7 linguri ulei

– sare

 

Pentru umplutura:

– 600 g. ton in ulei

– 1 ardei gras rosu/gogosar

– 1 morcov

– 1 ceapa

– sare, piper dupa gust

– sucul de la 1/2 de lamaie

– 5-6 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se face maiaua: se freaca drojdia (proaspata) cu zahar pana se lichefiaza; se adauga o lingura lapte caldut, sau apa, daca tineti post, si putina faina deasupra. Se lasa intr-un loc cald, ferit de curenti, pana creste.

Se cerne faina intr-un vas incapator. Se adauga maiaua in mijlocul fainii, impreuna cu restul de lapte caldut sau apa, sare (o lingurita) si ulei. Se framanta un aluat elastic, care se lasa la crescut cca. 1 ora. Aluatul trebuie sa isi dubleze volumul.

Se pregateste umplutura: se curata morcovul; ceapa, ardeiul si morcovul se taie cubulete nu foarte mici. Se pun intr-o tigaie, cu capac, in cele 5-6 linguri ulei, si se lasa sa se inabuse cca. 10 minute:

Se desfac conservele de ton si se scurg bine. Se zdrobeste tonul cu o furculita, se adauga sucul de lamaie, sare, piper dupa gust si legumele calite si racite:

Din aluatul care a crescut, se intind 3 foi, nu foarte subtiri, care se umplu cu ton si apoi se ruleaza:

Inainte de a rula, se pot adauga mici cubulete de unt…mai ales daca nu tineti post 😉

Se lasa tuburile in tava inca 20 de minute:

Se dau apoi la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) timp de 35-40 de minute:

In ultimele 10-15 minute, ungeti rulourile cu uleiul scurs din conservele de ton. Se vor rumeni foarte frumos 🙂

Placinta se poate servi fierbinte sau rece, e la fel de gustoasa!!!

Pentru voi, dragii mei 🙂

 

Tags: