Dragii mei, inchei aici seria retetelor de post, care anul acesta au fost marcate clar de soia 😀 , cu inca o reteta cu soia, si anume: Snitele de soia la cuptor, cu sos de rosii!! Sunt cu adevarat gustoase langa un piure de cartofi sau un pilaf de orez. Maine sper sa va aduc o reteta de Florii, o reteta pentru dezlegarea la peste, dupa care am sa va propun o multime de retete de Pasti!!!!!
Ingrediente:
- 2 pungi cu snitele de soia
- 2, 3 catei de usturoi (pentru fiert)
- 1 cana suc de rosii (250 ml)
- cateva fire de cimbru si patrunjel
- 2 catei de usturoi (pentru presarat)
- sare, piper
Mod de preparare:
Se fierb snitelele de soia, la foc mic si cu capac, in apa bine infiebantata si bine condimentata (sare, boabe de piper, o ceapa intreaga, 2 catei de usturoi, morocv taiat rondele, etc.) timp de aproximativ 20 de minute. Se scot apoi si se lasa sa se scurga bine intr-o strcuratoare. Se unge o tava cu ulei si se aseaza unul langa altul snitelele de soia. Se presara cimbru, patrunjel tocat, putina sare (puteti pune busuioc) si usturoi zdrobit:
Se toarna sucul de rosii, astfel incat snitelele sa fie bine acoperite si se da tava la cuptor pentru cca. 25-30 de minute sau pana scade 3/4 din sucul de rosii:
Foarte gustoase!!!!!