Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

 

 

Acest sufleu de ficat a fost facut cu gandul la cei carora drobul de miel, de pui, drobul in general :P, nu le spune mai nimic :D. E minunat cu niste oua fierte alaturi!!!

Se poate taia in bucati potrivite si apoi garnisi cu cate o rosie cherry sau frunze de patrunjel. Eu l-am lasat simplu, presarat doar cu niste inele de ceapa verde si l-am dus rapid la foisorul nostru de lemn, ca sa sarbatorim faptul ca putem sta din nou pe scaunele mari cu vedere catre gradina care a prins atata viata…

 

Ingrediente:

– 500 g. ficat de pui sau porc

– 6 oua

– 100 g. faina

– 150 g. unt

– 350 ml. lapte

– 80 g. cascaval

– sare, piper

– patrunjel verde sau inele de ceapa verde

 

Mod de preparare:

Se opareste bine ficatul in apa cu sare, se curata de pielite si se da prin masina de tocat sau se face pasta (nu foarte fina) in blender. Se caleste apoi in 50 g. unt timp de cca. 1-2 minute.

Restul de unt se topeste intr-o tigaie, la foc mic; se adauga faina si laptele si se amesteca bine. Se fierbe sosul obtinut 5-8 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi, pe rand, galbenusurile, ficatul si cascavalul ras.

La sfarsit, se incorporeaza usor albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt (o puteti tapeta si cu hartie de copt daca vreti) si se coace la foc potrivit (180 grade C) pana se rumeneste. Eu l-am lasat 30 de minute 🙂

Se taie in bucati potrivite si se decoreaza cu orice va pica bine 😉

Tags: