Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 1.5/5 (2 votes cast)

Dragii mei, pe langa ouale rosii, drobul de miel si friptura de miel, pasca si cozonacul care se regasesc pe masa noastra de Pasti in fiecare an, se va regasi si acest drob de pui (mai am o varianta, v-o aduc imediat :P), usor si savuros, si sper eu, foooarte pe placul celor care nu prefera carnea de miel ;)
Mi s-a spus ca este delicios!!!!!!!!! :)

Ingrediente:

– 500 g. piept de pui
– 500 g. ficatei de pui
– 50 ml. vin alb
– 2 cepe potrivite
– 2 morcovi
– 1 felie de paine (mai veche) sau 2 linguri pesmet
– 3 oua crude
– sare, piper
– 4 oua fierte tari
– frunze de patrunjel  sau marar, tocate

Mod de preparare:
Se fierbe carnea in apa cu sare, se spumuieste; se adauga ceapa si morcovii taiati bucati mari. Se lasa sa fiarba bine (ca la supa).
Separat, se pun ficateii intr-o tigaie cu 3, 4 linguri ulei, la foc foarte mic, acoperiti; se adauga vinul si se lasa pe foc cca. 10-15 minute (se amesteca in tot timpul asta). Nu aruncati sosul rezultat, va da savoare drobului ;)
Cand carnea si ficatul sint gata, se lasa sa se racoreasca si se dau prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si morcovul.
Se amesteca bine sa se omogenizeze, se adauga ouale crude, batute bine, pesmetul sau painea inmuiata in lapte (sau apa). Daca folositi paine, dati-o prin masina odata cu carnea si legumele. Se adauga sare si piper dupa gust si verdeata tocata fin.
Se unge o tava de chec cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt (doar baza).
Se adauga jumatate din umplutura in tava, se aseaza ouale fierte, intregi (si decojite :P) si se acopera cu restul de compozitie. Se pune drobul in cuptorul preincalzit, la foc potrivit (180 grade C) pentru cca. 35 de minute. Se lasa apoi sa se racoreasca, se scoate cu grija din forma si se taie felii.
Este delicios, fie cald, fie rece!!! :)

Tags:
About the Author

  • Pingback: Idei de aperitive pentru sarbatori | Retete culinare cu Laura Sava()

  • http://www.facebook.com/georgeta.cristescu.1 Georgeta Cristescu

    bun pentru nepotica mea, care vine de paste la mine !!!!!!

  • Anonymous

    Testat direct de la sursa, confirmam: chiar este delicios!!!!!!!!
    De fapt… corect este : ambele droburi au fost delicioase! :))
    Te pupam! Alina si buni Nuti.

    • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

      Ma bucur mult, mult, mult sa aud asta!!! :P
      Pupam si noi inapoi (pe Bogdi il las primul :D)

  • Cristina

    Buna Laura, in final nu ai mentionat ce sa facem cu sosul ramas de la ficatei, cel cu vin :)

    • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

      Cristinaaaa, ce-ti fac!!!! :P
      Uite-aici ce-am scris: “Nu aruncati sosul rezultat, va da savoare drobului ;)”…deci pune neaparat sosul de vin in compozitia drobului!!!!
      Te pup :)

  • Anonymous

    buna,laura iti urmaresc retetele de mult timp si imi place foarte mult tot ceeace faci .reteta ta de drob o fac si eu dar fara morcov si este excelenta .felcitari pentru tot ceea ce faci .iulia

  • http://www.blogger.com/profile/09889587370603040056 The Wandering Oltean

    Imi place drobul la nebunie si ii duc dorul un an intrec.. pina vine Pastele. Poate reteta asta ma scoate din necaz :)

  • gianina

    Felicitari pentru efortul tau de a mentine interesul pentru bucataria romaneasca si nu numai.Te urmaresc de ceva vreme si ma incanta tot ce faci.Astept de la tine o reteta de cozonaci babani veritabi,precum si alte retete de pasti cu ciocolata,smantana si ciocolat,nuci.Ce zici,e o provocare?Te sarut si-ti urez sarbatori fericite cu multa sanatate si bucurii pentru tine si familia ta draga

  • http://www.blogger.com/profile/09751973630200133379 Fab Chef

    Mama face un drob din carne de vitel si ficat de pui. E o bunatate. Am sa incerc si eu reteta ta – pare foarte usoara.

  • http://www.blogger.com/profile/02914408669648814040 Beth

    Hummm… quelle merveille il doit être un vrai délice!

    bisous

One Pingback/Trackback