Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Ati mancat vreodata Focaccia, dragii mei?! E o painica cu cimbru si ulei de masline, de fapt. Una pufoasa si gustoasa :P. E foarte usor de facut, trebuie neaparat sa o incercati!!!
Ingrediente:

- 7 g. drojdie uscata
- 500 g. faina
- 2 linguri sare
- 250 ml. apa calda
- 6 linguri de ulei de masline
- 1 ramura de cimbru

Mod de preparare:

Cerneti faina si amestecati-o cu drojdia si cu 1/2 lingura sare. Incorporati treptat apa calda:


Adaugati 4 linguri ulei de masline:


Framantati un aluat moale, adaugand apa, daca este necesar (mie mi-a iesit perfect):


Framantati aluatul timp de 10 minute( eu chiar l-am framantat cu mana, aproape 10 min.) si intindeti-l intr-o forma dreptunghiulara, de 10×20 cm:


Acoperiti cu folie si lasati la crescut timp de 1 ora, intr-un loc cald:


Crescut, dupa o ora:


Preincalziti cuptorul la semnul 8/230 grade C. Intepati din loc in loc, cu degetele:


Presarati sarea ramasa, stropiti cu uleiul ramas (eu am pus chiar mai mult ulei):


Presarati cimbrul si dati la cuptor timp de 10 minute:


Micsorati flacara la semnul 5/190 grade C. si continuati sa tineti in cuptor inca 20 de minute (batuta usor cu degetul, pe dos, painea trebuie sa sune a gol):


…asa arata intoarsa:


Sectiuni :)


Si fiindca afara parca era primavara… priviti o poza de la noi din curte, facuta de Cipi :)


…si o ultima poza cu painica…
…caci tare mult mi-a placut cum mi-a iesit :P

Tags:
About the Author

  • Ana Maria

    Mi-a iesit foarte buna… sunt inca o data super incantata de minunatele tale retete Laura… pe facebook voi posta si o poza cu Focaccia mea.

  • http://www.blogger.com/profile/07513508801047544587 Dana Radu

    si mie mi-a iesit foarte tare si am urmat tot ce ai scris in reteta , in general aluaturile imi ies tari, nu stiu ce altceva sa fac decat ceea ce gasesc pe retete:(

  • Anonymous

    Buna,
    am incercat azi reteta ta si mi-a iesit scoarta: tare si uscata :( Nu stiu unde e secretul, dar daca e unul, sa ni-l impartasesti. Alte retete de la tine mi-au iesit super: cornulete, ciulama :)
    Numai bine, Irina

  • Anonymous

    hmm uite o reteta tocmai la tanc pentru zilele italiei! de curand am analizat putin istoria pizzei si am descoperit ca focaccia se afla la baza retelor de pizza.

  • http://www.blogger.com/profile/01268608784657942528 cristina

    Buna Laura!
    am trait in Italia cativa ani buni, iar fetitei mele ii placea la nebunie focaccia simpla, in fiecare zi ii cumparam cate o bucatica, caci acolo iti vindea la gramaj, luai cat vroiai. Am s-o incerc, sa-i fac o surpriza. Multumesc de idee si reteta! O primavara frumoasa!
    Mi-as fi dorit sa te cunosc…pacat ca nu esti din Iasi…

  • Anonymous

    sunt o mare amatoare de paine, asta nu inseamna ca sunt si grasuta…:)de curand ne-am luat si noi o masina de facut paine…cred ca voi incerca reteta la ea… aluatul..si apoi o bag la cuptorul de la aragaz:)
    multumim, Laura.

    Cu drag,
    Aura