
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 ardei galben
- 1 ardei rosu (capia)
- 4, 5 cartofi potriviti
- sare, piper
- ulei pentru calit (3, 4 linguri)
- apa pentru fiert
- 2, 3 rosii mititele
- 3, 4 linguri suc de rosii/bulion
- 1, 2 foi de dafin
- frunze de patrunjel
- frunze de marar
Mod de preparare:
Se taie ceapa si ardeii in cubulete si se calesc putin in ulei. Se adauga apoi cartofii, taiati cubulete (mai mari), apa cat sa-i acopere bine, foile de dafin, sare, putin piper.
Se taie roşiile cubulete si se adauga si ele mancarii, iar mai tarziu se adauga si sucul de roşii.
La final, se pune verdeata proaspata, tocata.
Pentru salata verde, cu ridichi, se taie o ridiche şi un fir de usturoi verde in felii foarte subţiri si se pun intr-un bol. Se sareaza şi se pun cateva linguri de ulei de măsline; se amesteca bine si se lasa deoparte, sa-şi ia gust, să devină un sos:
Intre timp, se pregatesc niste frunze fragede de salata verde (se spala bine şi se taie fasii subtiri). Se pune salata verde peste sosul din bol, se adauga zeama de lamaie şi se amesteca bine:
E cu adevarat o mancare simpla si gustoasa! Te pupam cu drag, Natalia, si eu si mami 🙂
Pana se termina postul am s-o mai fac (in aceeasi formula, cu salata) fiindca mi-a placut nespus de mult!
Sursa: Natalia
4 comentarii
Mie mi/a iesit asa :
http://www.idpstockphotos.com/Food/Homemade/i-9XxKCNM/0/M/MG1593-M.jpg
Mancarea asta arata excelent.Cel mai mult imi place sa o mananc vara scoasa din frigider, fara sa o incalzesc deloc.
Si noi ne-am bucurat si uimit, in acelasi timp, ca o mancare atat de simpla a putut sa fie atat de gustoasa 🙂
Deci, multumiri din suflet pentru reteta, si tie si prietenei tale dragi, Amalia!
O, ce ma bucur, Laura, ca ati aplicat reteta prietenei mele, si mai ales ca v-a placut asa mult! Eu abia acu am vazut, ca bineinteles ca sunt in urma cu vizitele prin bloguri dragi :D.