[shashin type=”photo” id=”18125″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
E prima oara cand fac tapenade, si asta numai din cauza ca nimeni nu mananca masline la noi in casa.
Sau ansoa. Sau capere 😀
Nu-i nimic, mai mult pentru mine, mi-am zis!!! :))
Ingrediente:
– 250 g masline negre sau Kalamata (fara samburi)
– 1 lingura plina cu capere
– 3 ansoa in ulei
– 2-3 catei de usturoi (mici)
– zeama de la o jumatate de lime
– putin piper
– 3-4 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza pana cand se obtine o pasta (puteti folosi si mixerul vertical). Atat de usor e 🙂
Nu se adauga sare, pentru ca ansoa si caperele sunt deja sarate! Spalati caperele inainte de a le folosi!
Eu, pentru ca am folosit mai mult masline kalamata, am obtinut o pasta mai grunjoasa, si cu un gust mai puternic…dar cu o culoare incredibila!!!
[shashin type=”photo” id=”18127″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se serveste pe felii de paine prajita, bagheta mai ales 😛 , alaturi de o salata de rosii (cherry) si branza de capra (sau de vaca) si se pastreaza in frigider, intr-o cutie ce se inchide ermetic, cu un strat de ulei deasupra. Va sta mult si bine, fara sa se strice!
Daca nu va plac ansoa, inlocuiti-le cu ton sau sardine in ulei, dar capere ar trebui sa folositi. Altfel, nu ar mai fi o tapenada 🙂
[shashin type=”photo” id=”18126″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Buna tare si-aromata, o sa mai fac!!!