Sufleu Mocca

1 comentarii
Attached Image

Un sufleu foarte usor de preparat, ce musteste de cafea, sufleu mocca 🙂

 

Ingrediente:

Pentru sufleu:

– 1 lingura de migdale pisate

– 1 lingura de cafea instant granulata
– 150 g. ciocolata cu lapte sau amaruie
– 4 oua de marime medie
– 2 lingurite de faina obisnuita
– 100 g. zahar tos

Pentru sosul de coniac:

– 100 g. ciocolata cu lapte sau amaruie, rupta in bucati

– 150 ml. smantana dulce pentru frisca

– 2-3 linguri de coniac
inghetata de zmeura sau frisca batuta pentru servit

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 190 grade C. (foc mare). Ungeti cu unt interiorul a sase cani termorezistente sau forme
mici (eu am folosit 4 forme mai mari):

Attached Image

Macinati migdalele:

Attached Image

Si presarati-le apoi pe fundul canilor:

Attached Image

Intr-un castron, dizolvati cafeaua in 4 linguri de apa fierbinte:

Attached Image

Rupeti ciocolata in bucati si adaugati-o:

Attached Image

Amestecati deasupra unei cratite cu apa care fierbe la foc mic (bain-marie) pana cand s-a dizolvat (eu am bagat totul la microunde). Raciti. Dupa aceea, adaugati, amestecand, galbenusurile de ou:

Attached Image

…faina si 50 g. zahar:

Attached Image

Puneti albusurile intr-un castron si bateti pana ce spuma se intareste. Bateti in ele zaharul ramas, pe rand, cate o lingura:

Attached Image

Incorporati usor un sfert din amestecul de albus in compozitia de ciocolata:

Attached Image

… si apoi incorporati si restul de albus. Aici sint canile pregatite si compozitia gata:

Attached Image

Apoi, impartiti in cani:

Attached Image

Asezati-le intr-o tava de copt:

Attached Image

Coaceti timp de 20-25 de minute, pana cand creste:

Attached Image

Faceti sosul: puneti ciocolata intr-o cratita cu baza groasa. Adaugati frisca nebatuta si topiti la flacara mica:

Attached Image

Turnati, amestecand, coniacul. Eu le-am pus pe toate, deodata si mi-a scapat cam multa frisca lichida si mi-a iesit sosul cam prea lichid , dar tot bun a fost 🙂
Asa arata sosul de cioco:

Attached Image

Crestati usor centrul fiecarui sufleu:

Attached Image

Si adaugati inghetata sau frisca:

Attached Image

Turnati deasupra sosul de ciocolata:

Attached Image

E foarte, foarte gustos si fin si in combinatie cu zmeura, e fara cuvinte!!!
image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

1 comentarii

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.