Clatite cu iaurt si capsuni

3 comentarii
Iubim clatitele, dar mai mereu le savuram cu nutella sau cu dulceata. Acum, insa, am testat varianta cu fructe si am facut niste clatite cu iaurt si capsuni fenomenale!!!!!
Prima data cand le-am incercat, am copt clatitele dupa reteta de baza dar acum, recent, am facut clatitele cu migdale (sau nuci), ca in reteta. Grozava combinatie 🙂

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru clatite:
  • 25 g migdale macinate (sau nuci)
  • 25 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 4 linguri apa minerala
  • 100 ml lapte
  • 50 g faina (3 linguri pline faina)
  • coaja rasa de la o portocala (optional)
Pentru umplutura:
  • 200 g mascarpone sau branza de vaci
  • 125 g iaurt
  • 50 g zahar
  • 200 g capsuni + 50 g pentru ornat

 

Mod de preparare:

Pentru aluatul de clatite, se amesteca migdalele macinate cu zahar pudra si coaja de portocala, apoi se adauga oua, apa minerala, lapte si faina. Aluatul se lasa sa stea cel putin 30 de minute la frigider. Se prajesc apoi la foc mic, nu inainte de a unge tigaia cu putin ulei sau unt. Clatitele vor fi putin mai groase decat cele clasice si se vor coace mai lent, dar vor iesi delicioase!!!

Pentru crema, se amesteca branza mascarpone sau branza de vaci cu iaurtul si zaharul. Se curata si se maruntesc capsunile. Se amesteca totul cu grija. Clatitele se umplu cu crema si capsuni si se ruleaza. Se pudreaza cu zahar si se orneaza cu capsuni (cele 50 de grame puse deoparte).

 

Pozele vechi 🙂

 

 

 

 

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

3 comentarii

laura 4 februarie 2008 - 22:51

…na, acuma ce sa zic?!…daca si eu am suferit facandu-le (…si apoi papandu-le 😛 )…m-am gandit ca nu va strica nici voua…o portie de suferinta din asta…dulce!!! 😀

Sint sadica, asa-i?! 😛

P.S. Ma bucur mult ca-ti plac si retetele si pozele 🙂
Te mai astept pe la mine!

Raspunde
just me 3 februarie 2008 - 16:26

Laura, mi-ai facut o pofta…yummy! Super retetele iar de poze ce sa mai zic, mai bine nu le puneai, nu de alta dar imi lasa gura apa! 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.