Spanac cu cas la cuptor

1 comentarii

 

[shashin type=”photo” id=”10682″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Astazi aveam pregatita o alta reteta pentru voi dar cum s-a intunecat brusc si a inceput sa ploua m-am gandit ca o reteta care sa includa cuptorul ar fi binevenita, asa ca v-am pregatit o mancare vegetariana, un spanac cu cas la cuptor 🙂

 

Ingrediente:

– 250-300 g. spanac fiert, congelat (sau 500 g. spanac proaspat)

– 300 g. cas, scurs foarte bine

– 3 legaturi ceapa verde sau 1 ceapa mare uscata

– 2 legaturi marar

– 2 felii paine (mai groase)

– 1 ou

– 1 lingura faina

– sare dupa gust

– 50 g. unt pentru uns tava

– 1 ou batut,  sare si ulei (1 lingurita) pentru crusta

 

Mod de preparare:

Se opareste spanacul, daca e proaspat; daca aveti spanac congelat, doar cantariti-l 😛 (se decongeleaza si se lasa sa se scurga bine….eventual stoarceti-l putin intre palme). Se toaca apoi, nu foarte marunt, si se amesteca cu ceapa taiata marunt, mararul tocat fin, painea inmuiata in lapte si faina. Se adauga oul intreg si sare dupa gust si se amesteca totul foarte bine.

Se unge cu unt un vas de yena, sau orice fel de vas care intra la cuptor, si se toarna in el compozitia. Se niveleaza si se toarna deasupra oul batut cu sare si putin ulei. Se da la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) pentru 25-30 de minute.

Budinca de spanac se serveste calda sau rece, taiata in bucati potrivite. E la fel de buna 🙂

[shashin type=”photo” id=”10684,10683″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Sfat: Spanacul poate fi inlocuit cu 4 legaturi loboda, urzici, macris ori stevie 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.