Budinca de dovlecei

16 comentarii

O bunatate de budinca, aceasta budinca de dovlecei!!! V-o recomand cu toata dragostea 🙂
Se prepara foarte usor si e perfecta pentru o cina usoara, alaturi de cei dragi.

Ingrediente pentru 4 portii:

– 4-5 dovlecei mici sau 500 g. dovlecei
– 2 linguri faina
– 100 g. smantana (acra, fermentata)
– 200 g. sunca presata
– 200 g. telemea de oaie
– 2 oua mari
– 1 legatura ceapa verde
– 1 legatura marar
– sare, piper
– 20 g. unt
– 1 lingura pesmet


Dovleceii se spala, se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa sa fiarba cateva clocote, doar cat sa se inmoaie putin:


Se scurg bine de tot de apa si cand s-au racit putin se dau pe razatoarea mare:


Se adauga faina si se amesteca bine:


Se adauga apoi, pe rand, smantana:


…sunca, taiata cubulete:


…branza rasa:


…ceapa verde, taiata inele:


…si mararul tocat marunt:


Se bat ouale si se adauga compozitiei:


Se sareaza, pipereaza si se rastoarna intr-un vas termorezistent (un vas de jena) uns cu unt si tapetat cu pesmet.
Eu am pus totul in forma mea patrata de copt, doar tapetata cu hartie pergament…a iesit foarte bine si asa 🙂


Se coace in cuptorul incins, la foc potrivit (180 grade), 25-30 de minute:


Se lasa putin sa se raceasca si i se desprind marginile detasabile (daca folositi o forma de copt asemanatoare celei folosite de mine)…daca nu, o feliati direct in vasul de jena sau ce folositi…


Bine rumenita, cum imi place mie:

Se taie in bucati de 4-5 cm. si se serveste alaturi de rosii (si ardei, care n-au mai aparut in poza 😛 …si pe care ii ador in orice combinatie)


P.S. Daca compozitia vi se pare prea apoasa, adaugati-i o lingura de pesmet inainte de a o da la cuptor.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

16 comentarii

Anonymous 3 august 2012 - 20:34

La 4-5 dovlecei nu ajunge o singura lingura de faina. Eu am pus 2-3 linguri de faina si una de pesmet si tot nu a fost suficient!!! Cred ca lingura de faina merge la cele 5 bucati de dovlecei din poza postata de tine Laura!

Raspunde
adnia 31 iulie 2011 - 16:19

excelenta reteta….si in varianta fara sunca. Multumesc pt reteta!
P.S si eu as vrea sa stiu de unde ai cumparat forma detasabila patrata!

Raspunde
claudia 7 iunie 2011 - 23:07

maine o sa incerc si eu acesta delicioasa budinca de dovlecei.
va povestesc cum a iesit 🙂

Raspunde
CLAUDIA 12 august 2010 - 13:39

Buna, Laura. Imi plac f mult retetele tale si nu doar o data am pregatit o reteta de-a ta. Acum vin cu o intrebare: de unde ai procurat forma de tort patrata cu fund detasabil? merci in avans. CLAUDIA

Raspunde
anka 30 iulie 2010 - 10:04

Excelenta! Am pus si ceva rosii pe deasupra …eu is cu culorile.Mi-am impresionat soacra si vrea si ea sa se inspire de la tine.MULTUMIM!

Raspunde
florenta 24 iunie 2010 - 15:48

Laura,asta a fost un succes maaaxim.Am facut-o a treia-a oara si bineinteles ca reteta am dat-o si fetelor de la supermarket, care ma intrebau ce mai gatesc,ele stiu ca sunt mare fana a blogurilor culinare.Si uite asa,budinca de dovlecei,a ajuns mare vedeta la mine in cartier!Multumesc inca odata pentru retetele minunate!

Raspunde
Anonymous 26 mai 2010 - 10:33

Ceva asemanator, fara sunculita, am mancat la un restaurant suedez, a fost foarte bun, am vrut sa fac si eu acasa dar nu-mi mai aduceam aminte ingredientele. Acum ca m-ai inspirat o sa fac si eu.
Este foarte buna si fara sunculita daca o servesti ca si garnitura.

Madalina

Raspunde
Retete de prajituri 25 mai 2010 - 18:02

Nu stiu de ce, dar aceasta reteta imi aduce aminte de mesele de la tara, foarte bune dealtfel…

Raspunde
Carmen 25 mai 2010 - 10:59

Ce buna e budinca asta! 🙂 Si eu mai fac, dar de cele mai multe ori pun branza dulce in loc de carne.
Cred ca merge ff bine cu sos de marar sau de busuioc 🙂 Felicitari!

Raspunde
Diana Didona 24 mai 2010 - 22:40

Vreau si eu doua portii!

Raspunde
Laura 23 mai 2010 - 20:14

Mirela, mii de multumiri pentru interventia apetisanta 😛

Raspunde
Laura 23 mai 2010 - 20:14

Uica Mihai, bun venit la mine pe blog!!! 🙂
Prezenta dumneavoastra ma onoreaza si bucura in aceeasi mare masura.
V-am vizitat si noi blogul( am fost niste gosti tacuti, insa :P) si v-am simtit aproape de inima noastra, prin povestile frumoase, in grai banatan…
Ma bucur nespus de mult ca budincuta asta de dovlecei v-a atras atentia si va recomand un sos de busuioc, care ar completa-o de minune 🙂
Promit sa-l pun in practica cat mai curand 😉
Pana atunci, va las sa va inchipuiti deliciosul preparat alaturi de-un sos de marar, cum bine ne-a sfatuit Mirela 🙂
Sa ne „reauzim” cu bine!!!

Raspunde
Laura 23 mai 2010 - 19:42

Kadia, mii de multumiri pentru cuvintele frumoase 🙂
…mie-mi plac tare mult dovleceii (desi la cat de laconic e reprezentat subiectul la mine pe blog, ai zice ca ii detest :P)

Raspunde
mirela 23 mai 2010 - 19:25

Arata super,d-ul Mihai intreaba de sos,eu as servi cu sos de marar.

Raspunde
Mihai T. Ioan 23 mai 2010 - 19:10

La budinca asta mi-aş dori şi un sos. Ce ne recomanzi?

Raspunde
kadia 23 mai 2010 - 17:48

Este ceva in aer cu dovleceii, pentru ca si eu am gatit ieri dovlecei. Foarte frumos arata budinca ta! Felicitari!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.