Pizza cu blat crocant

5 comentarii
 Nu stiu daca ati mancat vreodata pizza cu blat crocant, din malai, dar eu tocmai am facut-o si ma declar fooooarte incantata!!! :))

Ingrediente blat:

– 1 lingurita cu varf drojdie uscata
– 3/4 cana de apa calda (nu fierbinte)
– 2 cani de faina alba
– 1/4 cana de faina de porumb
– un pic de sare
– 2 linguri ulei de masline

!!! 1cana=250ml

Mod de preparare:
Drojdia se dizolva in apa si se lasa sa creasca 10 minute.
Faina alba si cea de porumb se amesteca impreuna cu sarea si uleiul. Se framanta apoi cu drojdia “topita” timp de 5 minute si se lasa sa creasca pana ce aluatul isi dubleaza volumul. Vasul in care creste trebuie sa fie uns cu un pic de ulei si acoperit. Acest aluat este pentru 2 pizza.

Aluatul de imparte in jumatate. Se intinde in tava de copt, se inteapa din loc in loc cu o furculita si se mai lasa sa creasca, in tava, 10 minute. Se pun ingredientele. Eu am facut cu tot felul de branzeturi, un pic de ceapa, masline, rosii. Am lasat sa se coaca la 200 C (foc mare) timp de 15 minute.

Mie mi-am facut o portie de post…si baietilor, aici incluzandu-l si pe Bogdiliciul meu drag, care e fan pizza 😀 , o portie cu sunca, salam, cascaval, ciuperci maruntite, masline…
Va arat cateva poze cu pizza lor, ca e mai apetisanta, si apoi cu a mea…

Prima data blatul:

Inainte:

Dupa:

Tura a doua, inainte:
Dupa:

Reteta preluata de la Bratiluca

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

5 comentarii

Anonymous 3 martie 2012 - 12:46

am cumparat drojdie uscata dar pe ambalaj scrie nu dizolvati.cum sa procedez?

Raspunde
Bogdan 13 decembrie 2010 - 19:41

Interesant! Blat combinat din faina si malai… trebuie incercat sa vad ce-mi iese!
Bafta multa!

Raspunde
georgy 24 iunie 2010 - 14:26

aicea cum vine 1/4 cani faina de malai??????si 3/4 cani faina alba?

Raspunde
Laura 8 august 2008 - 01:27

Te pup cu mare drag, Alina!!! 🙂
Iti multumesc din tot sufletul pentru increderea si admiratia ce mi-o porti!
…inseamna mult pentru mine 🙂

Iti doresc si eu sa ai spor in toate si sa ne reauzim cu bine!

Raspunde
Alina 13 iunie 2008 - 14:28

Buna Laura 🙂
Eu sunt Alina, lucrez in Cehia de un an si sa stii ca blog-ul tau m-a ajutat mult 🙂 Cand am venit aici nu am stiu sa gatesc multe cum inainte numai mama gatea acasa.

Iti multumesc pentru toate retetele pe care le imparti cu noi!!! 🙂
Te admir si iti doresc tot binele din lume!!

Alina 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.