Pizza cu blat crocant

5 comentarii
Nu stiu daca ati mancat vreodata pizza cu blat crocant, din malai, dar eu tocmai am facut-o si ma declar fooooarte incantata!!!
Si aici: Pizza cu blat de gris, aveti o alta varianta de pizza la fel de atragatoare 😀
Va urez spor la framantat…si la mancat!! :))

Ingrediente:

Blat de pizza subtire si crocant:
  • 1 lingurita cu varf drojdie uscata
  • 3/4 cana de apa calda (nu fierbinte)
  • 2 cani de faina alba
  • 1/4 cana de faina de porumb
  • un pic de sare
  • 2 linguri ulei de masline

!!! 1 cana=250ml

Mod de preparare:

Incepeti mai intai cu drojdia: dizolvati drojdia in apa calda si lasati-o sa creasca cca. 10 minute.
Faina alba si cea de porumb se amesteca impreuna cu sarea si uleiul.
Se framanta apoi cu drojdia „topita” timp de 5 minute si se lasa sa creasca pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
Vasul in care creste trebuie sa fie uns cu un pic de ulei si acoperit cu folie de bucatarie transparenta (sau cu un prosop).
Urmatorul pas, pana cand dospeste aluatul, este incalzirea cuptorului. Cuptorul trebuie sa fie incins cand puneti pizza la copt!
Incalziti, asadar, cuptorul la 200 grade C (foc mare).
Acest aluat este pentru 2 pizza. Aluatul se imparte, deci, in jumatate.
Se intinde in tava de copt, se inteapa din loc in loc cu o furculita si se mai lasa sa creasca, in tava, 10 minute.
Se pun ingredientele.

Eu am facut cu tot felul de branzeturi, un pic de ceapa, masline, rosii.

Am lasat pizza sa se coaca la foc puternic timp de aproximativ 15 minute.

Mie mi-am facut o portie de post…si baietilor, aici incluzandu-l si pe Bogdiliciul meu drag, care e fan pizza 😀 , o portie cu sunca, salam, cascaval, ciuperci maruntite, masline…

 

Va arat cateva poze cu pizza lor, ca e mai apetisanta, si apoi cu a mea…

Prima data blatul:

Portia cu sunca si branzeturi, inainte de coacere:

Dupa:

Tura a doua, de post, inainte de coacere:

Dupa:

 

Reteta preluata de la Bratiluca

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

Anonymous 3 martie 2012 - 12:46

am cumparat drojdie uscata dar pe ambalaj scrie nu dizolvati.cum sa procedez?

Raspunde
Bogdan 13 decembrie 2010 - 19:41

Interesant! Blat combinat din faina si malai… trebuie incercat sa vad ce-mi iese!
Bafta multa!

Raspunde
georgy 24 iunie 2010 - 14:26

aicea cum vine 1/4 cani faina de malai??????si 3/4 cani faina alba?

Raspunde
Laura 8 august 2008 - 01:27

Te pup cu mare drag, Alina!!! 🙂
Iti multumesc din tot sufletul pentru increderea si admiratia ce mi-o porti!
…inseamna mult pentru mine 🙂

Iti doresc si eu sa ai spor in toate si sa ne reauzim cu bine!

Raspunde
Alina 13 iunie 2008 - 14:28

Buna Laura 🙂
Eu sunt Alina, lucrez in Cehia de un an si sa stii ca blog-ul tau m-a ajutat mult 🙂 Cand am venit aici nu am stiu sa gatesc multe cum inainte numai mama gatea acasa.

Iti multumesc pentru toate retetele pe care le imparti cu noi!!! 🙂
Te admir si iti doresc tot binele din lume!!

Alina 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.