
Prieteni, sper ca viroza care pe noi ne-a bantuit de cateva zile bune sa va fi ocolit, iar zilele astea de sfarsit de saptamana sa fie cu adevarat relaxante pentru voi. Eu sigur ma voi bucura la maxim de fiecare minut, acum ca ma simt mai bine, drept pentru care v-am si adus aceasta pizza cu blat de iaurt, pe care o poate face absolut oricine!!!
Ne revedem cat de curand cu tortul meu aniversar!!!
Ingrediente:
Aluat:
- 400 g iaurt
- 5 oua
- 10 linguri faina
- un praf de sare
Umplutura:
- 200 g sunca de pui/curcan
- 100 g salam sau carnaciori
- 100 g cascaval sau mozzarella
- 1 rosie mare
- 1 ardei gras
- cateva masline (optional)
Pe farfurie, o felie mare, mare (cat doua, de fapt 😀 ), pentru voi!!!!

Si inca o poza, insorita, cu aceasta delicioasa pizza! In sectiune:

Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 grade (foc potrivit).
Pentru blatul de pizza cu iaurt, bateti ouale intregi cu sarea si iaurtul intr-un castron incapator.
Adaugati faina, cernuta in prealabil, si amesteca totul foarte bine.
Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Una cu diametrul de cel putin 30 cm. sau o tava de aprox. 25 cm. x 16 cm.
Carnaciorii/salamul sau sunca se feliaza dupa pofta (folositi feliute cat mai subtiri, totusi 😛 ). Rosia si ardeiul se taie de asemenea in felii subtiri. Cascavalul sau branza mozzarella se rad.
Finalizare pizza: asezati pe blat un strat de sunca sau salam, apoi rosii, ardei si presarati deasupra branza rasa. Puneti din loc in loc masline, daca va plac 🙂
Pizza se coace timp de cca. 30 de minute sau pana cand se rumeneste frumos la suprafata si interiorul este copt.

Detaliu 😛

Usor de facut si nemaipomenit de buna!!!!

Si, desigur, puteti opta si pentru alte ingrediente delicioase: ciuperci feliate fin, cateva rondele de ceapa rosie, rucola etc
O puteti face exact asa cum va place!!!



9 comentarii
La 9.30 citeam reteta la 11 deja savurez o portie de pizza! super buna!!!
Foarte buna si foarte practica, mai ales pentru oamenii care sunt mai comozi in bucatarie 😀
am facut reteta azi; a iesit destul de bine; familia a fost incantata; dar eu nu pe-atat cat ma asteptam. in blat se simte foarte tare gustul de ou :(, daca o sa o mai fac reduc si cantitatea de oua si cea de iaurt. eu am adaugat in + ciuperci 😀
Foarte buna… am facut aseara reteta… sotul meu a fost incantat.
am facut-o si eu la serviciu si am avut mare succes.Chiar mi-au cerut colegii reteta..
am facut-o aseara si n-a ramas nici o faramitura cum am pus-o pe masa! de mult cautam un blat pufos si moale , ca mereu aruncam marginile tari si zgrumturoase… multumim , o bunatate!
Buna Laura,
am facut aceasta reteta in weeekend si a iesit super! la inceput m-am cam temut dat fiind textura aluatului dar rezultatul a fost perfect si in sfarsit am reusit sa nu mai iasa aluatul prea crocant/ sa il ard pe margini cum se intampla de obicei :D:D
am incercat-o,e minunata!!!!!!!
Arata suuuper!sigur incerc reteta,multumesc Laura!