Pizza cu blat de iaurt

9 comentarii

 

[shashin type=”photo” id=”14800″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Prieteni, sper ca viroza care pe noi ne-a bantuit de cateva zile bune sa va fi ocolit, iar zilele astea de sfarsit de saptamana sa fie cu adevarat relaxante pentru voi. Eu sigur ma voi bucura la maxim de fiecare minut, acum ca ma simt mai bine, drept pentru care v-am si adus aceasta pizza cu blat de iaurt, pe care o poate face absolut oricine!!!

Ne revedem cat de curand cu tortul meu aniversar 😉

 

Ingrediente:

 

Aluat:

– 400 g. iaurt

– 5 oua

– 10 linguri faina

– un praf de sare

 

Umplutura:

– 200 g. sunca de pui/curcan

– 100 g. salam sau carnaciori

– 100 g. cascaval sau mozzarella

– 1 rosie mare

– 1 ardei gras

– cateva masline (optional)

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade (foc potrivit).

Se bat ouale intregi cu sarea si iaurtul intr-un castron incapator. Se adauga faina, cernuta in prealabil, si se amesteca totul foarte bine. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Una cu diametrul de cel putin 30 cm. sau o tava de aprox. 25 cm. x 16 cm.

Carnaciorii/salamul sau sunca se feliaza dupa pofta (folositi feliute cat mai subtiri, totusi :P). Rosia si ardeiul se taie de asemenea in felii subtiri. Cascavalul sau branza mozzarella se rad.

Se aseaza pe blat un strat de sunca sau salam, apoi rosii, ardei  si se presara deasupra branza. Se pun din loc in loc masline, daca va plac 🙂

Pizza se coace timp de cca. 30 de minute sau pana cand se rumeneste frumos la suprafata si interiorul este copt.

Usor si nemaipomenit de bun!!!!!!!!!!

 

[shashin type=”photo” id=”14801,14802″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

9 comentarii

carmen 17 februarie 2014 - 12:20

La 9.30 citeam reteta la 11 deja savurez o portie de pizza! super buna!!!

Raspunde
Uana 25 martie 2013 - 11:48

Foarte buna si foarte practica, mai ales pentru oamenii care sunt mai comozi in bucatarie 😀

Raspunde
CMina 17 martie 2013 - 21:01

am facut reteta azi; a iesit destul de bine; familia a fost incantata; dar eu nu pe-atat cat ma asteptam. in blat se simte foarte tare gustul de ou :(, daca o sa o mai fac reduc si cantitatea de oua si cea de iaurt. eu am adaugat in + ciuperci 😀

Raspunde
Cornelia 4 martie 2013 - 21:45

Foarte buna… am facut aseara reteta… sotul meu a fost incantat.

Raspunde
maria 28 februarie 2013 - 17:17

am facut-o si eu la serviciu si am avut mare succes.Chiar mi-au cerut colegii reteta..

Raspunde
dany 28 februarie 2013 - 11:37

am facut-o aseara si n-a ramas nici o faramitura cum am pus-o pe masa! de mult cautam un blat pufos si moale , ca mereu aruncam marginile tari si zgrumturoase… multumim , o bunatate!

Raspunde
cristina 25 februarie 2013 - 22:45

Buna Laura,
am facut aceasta reteta in weeekend si a iesit super! la inceput m-am cam temut dat fiind textura aluatului dar rezultatul a fost perfect si in sfarsit am reusit sa nu mai iasa aluatul prea crocant/ sa il ard pe margini cum se intampla de obicei :D:D

Raspunde
cornelia 25 februarie 2013 - 13:07

am incercat-o,e minunata!!!!!!!

Raspunde
elena 23 februarie 2013 - 15:11

Arata suuuper!sigur incerc reteta,multumesc Laura!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.