Pizza Margherita

11 comentarii
Pizza Margherita este pizza copiilor, fara indoiala!!!! 😀 E simpla, dar extrem de delicioasa.
Branza mozzarella si rosiile sunt „de vina” pentru asta :))

 

Ingrediente:

Aluat de pizza:
  • 250 g faina
  • 125 ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri ulei de masline
Umplutura:
  • 1 conserva de rosii decojite
  • sare, piper, oregano uscat
  • 150-200 g mozzarella

Sfat: puteti presara o lingurita busuioc uscat sau 3, 4 frunze de busuioc proaspat deasupra, cand pizza e gata!

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteca in castron faina si drojdia. Adauga apa calduta, sarea si uleiul de masline si framanta pana ce devine un aluat omogen. La robotul de bucatarie e parca si mai bine 😛

Inveleste aluatul cu un prosop de bucatarie si lasa-l sa creasca timp de cca. 30 de minute sau chiar 45 de minute.

Sosul de rosii: condimenteaza rosiile cu sare, piper, oregano. Eu am folosit rosii proaspete, pe care le-am cufundat pret de cateva secunde in apa fierbinte pentru a le depielita, dupa care le-am maruntit si le-am folosit ca atare.

Taie branza mozzarella in felii sau rupe-o in bucatele.

Intinde aluatul pe planseta in forma rotunda si aseaz-o in tava de pizza (pentru o pizza cu diam. de 30 cm).

Incinge cuptorul la 200 grade C (foc mare).

Adauga rosiile deasupra aluatului si feliile de mozzarella. Pune aluatul la cuptor cca. 12 minute. Marginea trebuie sa fie rumenita atunci cand il scoti.

Aici am dat eu gata „calupul” de mozzarella, cealalta jumatate fiind introdusa intr-o alta ecuatie delicioasa (cu aproape aceleasi ingrediente).


Portia lui Bogdi:

…si a noastra:

 

…siiiii, bineinteles, a voastra!!!!!!!! 😀

S-aveti pofta, si voi si puiutii vostri!!!
Puiul meu a fost super-incantat, de-aia va zic :))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

11 comentarii

alexa 6 octombrie 2012 - 20:16

buna am si o intrebare pot folosi o tava de silicon pentru acesta pizza si daca da la cate grade trebuie sa dau cuptorul ca sa nu am probleme multumesc mult

Raspunde
Ruxi 5 martie 2011 - 22:29

super super… este o minunatie blog-ul acesta.. am facut de curand prajitura snickers 😀 delicioasa 😡

Raspunde
nely 11 mai 2010 - 15:28

Pentru acest blog minunat pe care il urmaresc cu mare drag, te asteapta un premiu la mine pe blog.
O saptamana placuta iti doresc!

Raspunde
Iustina 9 mai 2010 - 10:09

laura ce-ai facut tu aici? moare omul de pofta :))

Raspunde
CamiWitt 7 mai 2010 - 23:20

Si eu sint mica, mica…ma vezi??? Of daca stateai tu sau eu mai aproape una de alta…Un sfirsit de saptamina minunat! cami

Raspunde
Pecados da mesa 7 mai 2010 - 18:07

Olá;
Eu amo pizza!
Pizza Margherita é minha preferida!
Hummmmm delicia!
Congratulações pelo blog, vou te seguir.

Beijo – BRAZIL –
Maria Paula

Raspunde
Amalia 7 mai 2010 - 11:11

Am facut ieri pizza asta draga Laura si mi-a placut la nebunie! Aluatul e superb si gustul divin! Maine fac iar si mai multe portii, bineinteles:)Am sa fac o pizza si cu salam (ceva uscat sau sunca). Mersi mult, te sarut cu drag!

Raspunde
Gabriela 5 mai 2010 - 18:04

Margherita e preferata fiului meu,si daca ar vedea-o,sigur m-ar pune sa o fac,la cat de bine arata si la cat de pofticioasa e!pup!

Raspunde
Iustina 5 mai 2010 - 14:18

laura arata delicios…..

Raspunde
Sabina 4 mai 2010 - 12:59

Margherita, e preferata mea, draga Laura. Arata super delicios ce-ai pregatit tu …gata am plecat la masa, nu mai rezist! Pupici,

Raspunde
geta 4 mai 2010 - 11:35

asa de bine arata…daca zici ca place puisorilor,tre sa prestez!(ca mie nici nu-mi place!-hi,hi)

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.