Branza cu rosii la cuptor

10 comentarii

Am scris branza in titlu deoarece, de data asta, mozzarella a stat la baza acestui apetisant preparat, numit simplu branza cu rosii la cuptor :P, dar sa stiti ca se poate folosi, cu mare succes, si mozzarella noastra autohtona, adica telemeaua 🙂
Si pentru ca de vreo doua ori pana acum deja ne-am delectat cu clasicul antipasto, adica minunatul antreu italian numit Insalata Caprese, unde apar aceleasi ingrediente (care insa se consuma fresh :P) am hotarat sa incercam si o alta varianta a lui, si anume un gratin (fara pesmet insa) din rosii si mozzarella.

…dupa cum urmeaza :))

Ingrediente:

– 4 rosii mari
– 380-400 g. branza Mozzarella (sau telemea)
– 3-4 linguri ulei de masline
– piper macinat mare
– 1 lingurita busuioc uscat (sau oregano)

Mod de preparare:

Cuptorul se incinge la 200 grade C. (foc mare). Se spala si se taie rosiile felii; se lasa sa se scurga branza si se taie felii.

Se unge cu o lingura de ulei de masline o tava plata si se aseaza alternativ cate o felie de rosie si o felie de branza, pentru ca aspectul final sa fie de tigle:


Se presara deasupra piperul macinat mare si busuiocul:


Se stropeste cu restul de ulei si se coace timp de cca. 14-16 minute sau pana cand prinde o crusta rumena si apetisanta 🙂



Preparatul se aduce la masa in forma, foarte fierbinte:



Se recomanda o paine bagheta, foarte proaspata si un vin sec, de preferinta alb.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

10 comentarii

Roxana 16 noiembrie 2012 - 16:40

Buna! Am o intrebare: reteta se poate face si la cuptorul cu microunde sau trebuie doar cel de aragaz? Pare foarte interesanta…multumesc!

Raspunde
Anonymous 31 august 2011 - 16:32

telemeaua nu mi s-a topit la fel..sunt convinsa ca mozzarella este cea ideala pt preparat

Raspunde
Hofman Cristina 14 iunie 2011 - 19:06

merge si la cuptorul cu microunde?

Raspunde
Diana Didona 9 mai 2010 - 11:22

Absolut delicios!

Raspunde
Corina Michaiu 3 mai 2010 - 17:40

Buna! Ma plimb de vreo ora pe blogul tau si tin sa-ti spun ca e genial 🙂 Nu numai ca mi-ai oferit o reteta usor de preparat dupa o zi full la munca, dar mi-ai trezit o pofta nebuna de gatit. Thanks a lot!!! Kisses

Raspunde
Mihaela 3 mai 2010 - 16:52

Draga Laura, super ..o idee foarte buna! Si eu am pregatit in acest weekend rosii cu branza la cuptor, putin altfel…

Raspunde
Amalia 3 mai 2010 - 12:25

Laura draga ce bine merge acest preparat acum cand e soare si fain afara la tine in gradina. Vin si eu:).
Am telemea proaspata in frigider, merg sa cumpar rosii si servesc gustarica la cina deseara. Mersi, te sarut!

Raspunde
DANIELA BIGHIU 3 mai 2010 - 11:52

ce buna e, mai ales gustul de motarela…o zi buna, bay bay

Raspunde
Laura 3 mai 2010 - 11:33

Ma bucur ca ti-am readus-o in atentie 🙂
E o mancarica foarte gustoasa si atat de potrivita pentru zilele de vara ce vor veni (la noi au venit deja :P)
Te pup si astept verdictul :))

Raspunde
ellis 3 mai 2010 - 11:29

Super, uite vazusem la o emisiune la prima tv, doua vedete pregatind acelasi preparat, ma tot gandeam sa il fac, nu stiu ce m-a oprit ca mozzarella avem tot timpul…dar acum chiar imi place si il incerc!

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.