Briose cu musli

32 comentarii

[shashin type=”photo” id=”16070″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Mai nou tot ce contine lapte batut, sau ma rog, iaurt :D, ma incanta la maxim, asa ca am sa va prezint o portie de briose cu musli (ca si asa n-am mai facut de mult). Delicioase!!!!!

 

Ingrediente pentru 12 portii:

– 175 g. faina

– 2 lingurite (rase) praf de copt

– 1 lingurita rasa bicarbonat (sau tot praf de copt)

– 100 g. unt topit

– 100 g. zahar

– 2 oua mari

– 140 ml. lapte batut sau iaurt

– 75 g. musli

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 5/190 grade C. (foc potrivit spre mare). Ungeti cu grasime si tapetati cu faina o forma de briose cu 12 bucati sau folositi hartiutele speciale pentru muffins.

Cerneti faina, praful de copt si bicarbonatul sau praful de copt.
Amestecati untul topit cu zaharul, ouale si laptele batut/iaurtul. Incorporati faina si adaugati 75 g. musli.

Impartiti compozitia in formele de copt, presarati deasupra cativa fulgi de cereale si dati la cuptor timp de 20-25 de minute.Va veti delecta cu niste briose savuroase si deloc calorice, avand in vedere ca nu veti depista decat 9 g. grasimi per portie (asa scrie in reteta mea :P)

[shashin type=”photo” id=”16071,16073,16072″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Le puteti servi cu un strop de dulceata si o cana mare cu lapte…da’ nu rasturnata ca in poza, unde era doar de decor 😀

[shashin type=”photo” id=”16074″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

32 comentarii

oana 2 februarie 2014 - 11:17

La cat de bine arata am facut de la bun inceput portie dubla;)abia astept sa vad rezultatul….sunt inca la cuptor dar cresc si cresc si nu se mai opresc:)

Raspunde
Yonella Blondutza 29 ianuarie 2014 - 14:18

sunt asa de bune…le-am facut cu fulgi de secara ,asta aveam in casa.
minunate !!sunt fericita zi de zi pt ca o impresionez pe fiica-mea cu ce-i gatesc de pe blogul dvs.
existati in viata mea,in casa mea si zi de zi citesc retetele cu maaareee drag si pe loc ma hotarasc ce gatesc.
mutumesc!!!!!

Raspunde
VALENTINA 11 ianuarie 2012 - 19:17

AM DESCOPERIT DE CURAND BLOGUL DVS SI IMI PLACE FOARTE MULT.AM INCERCAT DEJA CATEVA RETETE CARE MI-AU IESIT BINE SI DE ACEEA O SA MAI INCERC SI ALTELE. AM FACUT SI ACEASTA RETETA SI AU IESIT FOARTE PUFOASE BRIOSELE. AS VREA SA LE INCERC SI SIMPLE FARA MUSLI. CREDETI CA AR TREBUI SA PUN MAI MULTA FAINA IN CAZUL ASTA?

Raspunde
Anonymous 15 septembrie 2010 - 11:24

Excelente!! le-am pastrat in cutia metalica si sunt mai bune pe zi ce trece!!

Raspunde
Anonymous 8 septembrie 2010 - 12:15

Laura, mii de multumiri, esti foarte draguta, mi-ai dat raspuns asa de prompt..!! zilele astea fac briosele si te anunt cum mi-au iesit..nu am nici un dubiu ca vor fi delicoase!!..inca o data multumesc, Daniela

Raspunde
Laura 7 septembrie 2010 - 17:32

Daniela, am masurat special pentru tine 🙂 …mi-au iesit 7 linguri, nu foarte pline.
Ma bucur tare mult ca vrei sa le incerci! Sa-mi dai de veste cum ti-au iesit 🙂

Raspunde
Laura 7 septembrie 2010 - 17:18

Anonim, bicarbonatul le face mai pufoase, dar daca nu vrei, nu-l adauga 🙂
…adauga o lingurita-n plus de praf de copt, si neaparat cernut.
Spor la treaba si la degustat, hi, hi…

Raspunde
Laura 7 septembrie 2010 - 16:51

Raluca, cred ca ati daramat definitiv raceala cu briosele astea :)))
Te pup pentru ca le-ai facut si te felicit pentru inventivitate 😉

Raspunde
Laura 7 septembrie 2010 - 16:45

Alizutzule drag, ma bucur ca le-ai incercat 🙂
Te pup!!!!!!

Raspunde
Anonymous 7 septembrie 2010 - 16:12

Laura, spune-mi te rog, cat inseamna 75 grame de musli, masurand cu o cana sau cu lingura(nu am cantar de bucatarie din pacate; am acasa un borcan mare cu musli dar nu stiu cat sa pun la briosele astea).Multumesc pentru reteta, ador briosele. Daniela

Raspunde
Anonymous 6 septembrie 2010 - 23:26

este neaparat nevoie sa pun si praf de copt si bicarbonat? abia astept sa le fac si eu briosele astea, cred ca sunt delicioase..!

Raspunde
raluca 25 mai 2010 - 08:45

Acum iti scriu serios, mai ales ca ne revenim dupa o raceala nesuferita; briosele au fost tare bune si pufoase. nu am avut musli asa ca am lasat compozitia simpla si doar am pus o lingurita de cereale cu vanilie de decor si krant. au fost grozave, multumim.

Raspunde
ISABELA 13 mai 2010 - 16:15

Laura le-am facut si eu sunt excelente!
Mersi mult pentru reteta!
te pupic!

Raspunde
Laura 30 aprilie 2010 - 22:08

Ciao, Stefania 🙂
Sono contento che ti piace!!!

Raspunde
Laura 30 aprilie 2010 - 22:04

Turistii :)) …musai inca o incercare, daca zici ca nu ti-au iesit precum mie 😛 …desi sint sigura ca au aspectuoase…
Te pup pentru perseverenta 🙂

Raspunde
Laura 30 aprilie 2010 - 21:26

…hi, hi, Raluca…ba rad, cum as putea altfel?! :)))
…caci momentan, singurul motiv pentru care poftesc la lactate nu poate fi decat ala ca oi fi iesit din iarna cam zdruncinata, vitaminos vorbind 😛
…da’ asta nu inseamna ca nu-mi doresc sa mi se intample ceea ce tu intuiai 🙂
Dau de veste, iti dai seama, atunci cand o fi cazu’ :)))
Te pup, mi-ai inveselit seara!!!!!!!!!!!!!!!

Raspunde
Laura 30 aprilie 2010 - 21:19

Camy, ma bucur ca iti plac 🙂
…12 bucati mari si frumoase ies din compozitia data 😛
Sa ai spor, daca te hotarasti sa le faci…

Raspunde
Laura 30 aprilie 2010 - 21:17

Si eu te pup, Alina si-ti multumesc pentru mesaj 🙂
Ma bucur ca iti plac atat de mult 🙂

Raspunde
Laura 30 aprilie 2010 - 21:03

Cristina, am “dezlegat” deja misterele lepsei 😛 …pe blogul tau…
Multumesc frumos ca te-ai gandit la mine 🙂

…si pupici pentru ca-ti plac briosele :))

Raspunde
Laura 30 aprilie 2010 - 18:11

Ceau, Claudia 🙂 …da, sint timisoreanca, faloasa tare 😛 (adica mandra, stii tu 😀 )
Hartiute speciale pentru muffins ar trebui sa gasesti prin Metro (mai degraba la ala din Sagului, ca e mai bine aprovizionat)
Sa dai de veste daca ai preparat ceva bun :))

Raspunde
Laura 30 aprilie 2010 - 18:07

Anonim, ma bucur mult ca-ti plac retetele mele de muffins 🙂
…odata, mai demult, eram chiar maniaca in privinta lor 😛
…da’ tot e bine, ca acum ai de unde alege, hi, hi…
Mult spor in toate!!!

Raspunde
Laura 30 aprilie 2010 - 18:05

Au fost neasteptat de bune, Daniela, da 🙂
…mai ales “pudrate” cu gem :))

Raspunde
stefania.confidential 28 aprilie 2010 - 10:32

deliziosi muffins, ciao

Raspunde
turismland.ro 28 aprilie 2010 - 01:49

Sincera sa fiu, am incercat sa fac de doua ori, nu mi-au iesit ca in pozele tale … dar nu ma las batuta, mai incerc.

Raspunde
raluca 28 aprilie 2010 - 00:26

Sa nu razi, dar e un motiv anume pt care te incanta tot ce e cu lapte batut/iaurt, in ultime vreme? mai ales ca e sezonul; la cateva zile mai aflu de cate o prietena ca a ramas insarcinata, asa ca ar parea normal. te pup, si la cat mai multe minunatii din mainile tale.

Raspunde
Camy 27 aprilie 2010 - 19:50

arata foarte foarte bine!
cate briose ies din compozitia asta?

Raspunde
alialexa2006 27 aprilie 2010 - 12:16

minunate….super bune…felicitari..pupici

Raspunde
Fluturaş 27 aprilie 2010 - 09:40

bune bune 🙂
Te asteapta o leapsa …

Raspunde
Claudia 27 aprilie 2010 - 09:34

Par foarte bune. Eu as avea o intrebare. Unde ai gasit de cumparat hartiute pentru copt briosele? (din cate am inteles eu esti de prin Timisoara, parca asa m-am prins eu din ceva articole, sper ca am inteles bine)

Raspunde
Anonymous 27 aprilie 2010 - 09:11

Super bune retetele tale de muffins…si iata inca una pe care abia astept sa o fac!

Raspunde
DANIELA BIGHIU 26 aprilie 2010 - 22:26

yami yami ce bune sunt, nu?…………..

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.