Muffins cu branza si cascaval

6 comentarii
[shashin type=”photo” id=”17765″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Aceasta reteta de muffins cu branza si cascaval e una simpla si rapida! In 30 de minute va puteti deja astampara foamea cu ele 😀
Sunt foarte bune proaspete, calde, dar si a doua zi sunt la fel de moi si pufoase (le incalziti in microunde sau la cuptor)

 

Ingrediente pentru 6 bucati:

  • 160 g faina
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua mici
  • 50 ml ulei
  • 100 ml lapte (gras)
  • 70 g branza dulce de vaca sau telemea
  • 30 g cascaval ras
  • 1 lingura susan (optional)

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 175 grade C (foc moderat).

Se pun intr-un bol si se mixeaza toate ingredientele lichide: ouale, uleiul, laptele. Se adauga apoi branza cu cascavalul si se mixeaza scurt 🙂
Se presara faina amestecata cu praful de copt deasupra compozitiei obtinute si se incorporeaza cu grija, cu o spatula sau lingura de lemn, doar pana aceasta va absorbi lichidul.

Se pune compozitia, cu o lingura, in formele de muffins unse cu ulei si tapetate cu hartie speciala sau direct in forme, daca nu aveti hartiute, dar se ung bine cu unt.
Se presara susan si se baga in cuptorul incins timp de cca. 20 minute.

[shashin type=”photo” id=”17766,17767,17768″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se lasa sa se racoreasca bine in forma, pentru ca daca le scoateti cat sunt fierbinti, sunt si indigeste dar va va fi si foarte greu sa indepartati hartiutele de muffins. Am patit-o noi, da! 😀

Va merita toata asteptarea, veti vedea! Sunt gustoase tare:

[shashin type=”photo” id=”17769″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Pozele vechi:

O tura cu branza:

Si o tura cu un pic de sunca taiata marunt si evident -branzeturile:

Sunt foarte incantata de ele, si ma bucur ca a papat si Bogdi!!! 🙂

 

Reteta preluata de la Seima

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

Jeciu Oana 7 octombrie 2012 - 15:33

Super!O reteta usor de preparat, delicioasa si aspect deosebit!

Raspunde
lori 1 octombrie 2010 - 10:30

poate daca in loc de lapte puneai iaurt si putin praf de copt,cresteau mai tare,nu?

Raspunde
Laura 30 iunie 2009 - 16:59

Irina, ce mult ma bucur ca le-ai incercat!!! 🙂 …sa stii ca nici ale mele nu au fost prea mari, poate poza facuta cu zoomul la maxim le-a dat infatisarea asta :))
Te pup!!!

P.S….mi-ai facut o pofta acum de ele, caci nu le-am mai facut demult…

Raspunde
Irina 30 iunie 2009 - 07:48

Yammmmyyyy….
Nu m-am putut abține să mai adaug unele altele în compoziție. Nu au crescut așa pufoase ca ale tale, dar au cam fost devorate de asistență.
Mulțumesc și pentru această rețetă :).

Raspunde
Laura 8 august 2008 - 01:47

Laura draga, sper ca pana acum sa fi gasit deja si forme…si hartiute pentru muffins 😛
…astea cu branza chiar sint gustoase, merita sa le incerci!

Te astept cu impresii! 🙂

P.S. …in Metro se gasesc sigur, sigur si hartiute si forme de muffins 🙂

Raspunde
L 26 iulie 2008 - 10:17

Muffinsurile arata delicioase, numai bune pentru un mic dejun. Totusi am o intrebare: de unde ai luat hartiutele in care le coci?

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.