Melcisori din pizza pentru toti copiii, mici…sau mari 😛 O gustare rapida, chiar mult mai rapida decat celebrele mini pizza rapide!!!
Ingrediente:
- 1 pachet aluat de foitaj (450 g)
Compozitie melcisori:
- 100 g ciuperci tip champignon
- 200 g sunca de pui (sau porc)
- 2 rosii mari taiate cubulete sau ketchup
- 1 ceapa mica, tocata marunt (optional)
- 200 g cascaval ras
- 200 g smantana (acra, nu frisca lichida)
- sare si piper
- oregano uscat
Sfat: Puteti folosi umplutura preferata (cui nu-i plac ciupercile, nu le pune 😀 , alege altceva; la fel si cu ceapa etc ). Nu ar strica nici cateva bucatele de mozzarella in compozitie! Sunt taaare bune, veti vedea!!!
Pentru voi!
Mod de preparare:
Lasati foile de aluat la temperatura camerei sa se dezghete (dar nu complet).
Infainati masa si derulati foaia de aluat. Presarati putina faina pe sucitor si intindeti aluatul pana se subtiaza putin:
Dintr-o alta „bucata” de aluat am facut deliciosii palmieri 🙂
Incalziti cuptorul la 200 grade C (foc mare).
Pregatiti acum umplutura pentru melcisori: maruntiti sunca si ciupercile la robotul de bucatarie:
Adaugati cascavalul ras, ceapa si smantana si condimentati puternic cu sare, piper si oregano.
In continuare: puneti bucatelele de rosii proaspete sau 3, 4 linguri de ketchup pe aluatul de foi. Puteti folosi si reteta asta: Sos dulce-picant, care e tot homemade, adica facut in casa.
Intindeti apoi compozitia cu sunca si cascaval peste stratul de rosii, cat mai uniform.
Lasati o margine libera de cca 2 cm:
Rulati aluatul, cu grija, pana la capat:
Taiati rulada in felii groase de cca. 2 cm, cu un cutit foarte bine ascutit:
Acest procedeu este identic cu cel de la mini-pizza 🙂
Asezati feliile de mini-pizza intr-o tava tapetata cu hartie de copt:
Puneti la cuptor pentru cca. 20 de minute sau pana cand se rumenesc frumos:
Rapide si delicioase!!!!!
Poza veche:
12 comentarii
ce se mai poate pune in loc de ciupercute? mie imi plac, dar cuiva din familie nu, si oricat ma gandesc nu imi vine nici o idee. ms.
Au fost savurati melcisorii cum nici nu ma asteptam. Nu stiu cum i-ai taiat asa frumos, ai mei s-au cam turtit cand am taiat bucatile,dar pana la urma au iesit frumosi si mai ales gustosi. Eu i-am servit cu sos de rosii si parmezan ras separat. Buni, buni, buni 🙂
Multumesc pentru reteta! Copiii mei au fost incintati de acesti melcisori!
Cu ajutorul tau reusesc sa la fac mesele mai vesele si nu in ultimul rind delicioase.
Sunte delicioase…. am facut de atatea ori… si oricat de multe as fi facut … tot nu-mi ajungeau:):P… super reteta
buna. intrebare intrebatoare….oare daca fac pizza asta si o tai rondele si o bag in congelator ar fii ok? mi se pare o gustare rapida, la indemana. azi o fac si eu ptr noi 2 si fetita daria de 2,8 ani.
cand o scot din congelator oare s-o pun direct in cuptor, sau sa o las sa se dezghete?
multumesc. te urmaresc mereu…adica retelele tale
Ar fi deci niste afrodite rapide. Care ‘or fi mai bune? 🙂
ce idee buna, super!
Minunat arata, le-ai manca din priviri. Mie imi place tot ce-i cu foitaj, sarat sau dulce. Asa ca le pun pe lista… cat de curand.
Weekend placut, Sanda
Reteta ta cu „Melcisori” va fi astazi si pe masa micutilor mei. Iti multumesc ca-mi alimetezi imaginatia in acest domeniu si ca pot scapa de intrebarea obsesiva:”Oare astazi ce mai gatesc?” 🙂 !!!!
Exact asta ma gandeam si eu: o idee super si f rapida!!! Multumim:-*!
O ideie minunata!
delicios arata!