Melcisori din pizza

14 comentarii

Melcisori din pizza pentru toti copiii, mici…sau mari 😛 O gustare si mai rapida decat celebrele mini pizza rapide!!!

 

Ingrediente:

– 1 pachet aluat de foitaj (450 g)

– 100 g ciuperci tip champignon

– 200 g sunca de pui (sau porc)

– 2 rosii mari taiate cubulete sau ketchup

– 1 ceapa mica, tocata marunt (optional)

– 200 g cascaval ras

– 200 g smantana (acra, nu frisca lichida)

– sare, piper, oregano

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C (foc mare).

Foile de aluat se lasa la temperatura camerei sa se dezghete. Se infaineaza masa si se deruleaza foaia de aluat. Se presara putina faina pe sucitor si se intinde aluatul, pana se subtiaza putin:

Dintr-o alta “bucata” de aluat am facut deliciosii palmieri 🙂

Se maruntesc sunca si ciupercile la robot:


Se adauga cascavalul ras, ceapa si smantana si se condimenteaza cu sare, piper si oregano.

Bucatelele de rosii proaspete sau 3, 4 linguri ketchup se intind pe aluatul de foi. Puteti folosi si reteta asta: Sos dulce-picant, care e tot home-made, adica facut in casa. Se intinde apoi compozitia cu sunca si cascaval peste stratul de rosii, cat mai uniform.

Se lasa o margine libera de cca 2 cm:

Se ruleaza aluatul, cu grija, pana la capat:



Se taie rulada in felii groase de cca. 2 cm, cu un cutit foarte bine ascutit:


Acest procedeu este identic cu cel de la mini-pizza 🙂


Se aseaza feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt:


Se pune la cuptor pentru cca. 20 de minute:


Rapide si delicioase!!!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

14 comentarii

mihaela 12 decembrie 2012 - 16:06

ce se mai poate pune in loc de ciupercute? mie imi plac, dar cuiva din familie nu, si oricat ma gandesc nu imi vine nici o idee. ms.

Raspunde
Anonymous 1 august 2012 - 13:09

Au fost savurati melcisorii cum nici nu ma asteptam. Nu stiu cum i-ai taiat asa frumos, ai mei s-au cam turtit cand am taiat bucatile,dar pana la urma au iesit frumosi si mai ales gustosi. Eu i-am servit cu sos de rosii si parmezan ras separat. Buni, buni, buni 🙂

Raspunde
Madalina 10 noiembrie 2011 - 17:33

Multumesc pentru reteta! Copiii mei au fost incintati de acesti melcisori!
Cu ajutorul tau reusesc sa la fac mesele mai vesele si nu in ultimul rind delicioase.

Raspunde
Anonymous 18 august 2011 - 11:09

Sunte delicioase…. am facut de atatea ori… si oricat de multe as fi facut … tot nu-mi ajungeau:):P… super reteta

Raspunde
andreea 30 aprilie 2011 - 12:56

buna. intrebare intrebatoare….oare daca fac pizza asta si o tai rondele si o bag in congelator ar fii ok? mi se pare o gustare rapida, la indemana. azi o fac si eu ptr noi 2 si fetita daria de 2,8 ani.
cand o scot din congelator oare s-o pun direct in cuptor, sau sa o las sa se dezghete?
multumesc. te urmaresc mereu…adica retelele tale

Raspunde
Cristina 20 martie 2010 - 23:06

Ar fi deci niste afrodite rapide. Care ‘or fi mai bune? 🙂

Raspunde
April 20 martie 2010 - 18:22

ce idee buna, super!

Raspunde
adnas54 20 martie 2010 - 17:15

Minunat arata, le-ai manca din priviri. Mie imi place tot ce-i cu foitaj, sarat sau dulce. Asa ca le pun pe lista… cat de curand.
Weekend placut, Sanda

Raspunde
DIANA 20 martie 2010 - 10:34

Reteta ta cu “Melcisori” va fi astazi si pe masa micutilor mei. Iti multumesc ca-mi alimetezi imaginatia in acest domeniu si ca pot scapa de intrebarea obsesiva:”Oare astazi ce mai gatesc?” 🙂 !!!!

Raspunde
m.t. 20 martie 2010 - 00:56

Exact asta ma gandeam si eu: o idee super si f rapida!!! Multumim:-*!

Raspunde
Daniela 19 martie 2010 - 21:23

O ideie minunata!

Raspunde
Ina 19 martie 2010 - 18:31

delicios arata!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.