Palmieri cu scortisoara

9 comentarii
Palmieri cu scortisoara, asta am facut eu astazi!!! O reteta de post incredibil de usor de facut, pe care m-am hotarat s-o pun in practica dupa ce am vizionat la nesfarsit dulcele film desprins de-aici: How to make palmiers 

Sa faceti doua ture atunci cand va apucati de ei, fiindca sunt deliciosi!!!!!!!
N-am facut poze intermediare fiindca filmuletul de pe Videojug e mai mult decat explicit (asta ca sa nu va zic ca de fapt, stiindu-se ca am de gand sa-i refac, cineva m-a pandit si abia am ajuns sa ii prind in ipostaza finala 😀 )

 

Ingrediente:

  • 400 g aluat foitaj
  • 100 g zahar
  • 1 lingura scortisoara

Eu cu cealalta bucata de aluat, din cele doua infoliate in acelasi ambalaj, am facut niste melcisori din pizza grozavi, pe care am sa vi-i arat maine 🙂

 

Mod de preparare:

Foile de foitaj se lasa, asadar, la dezghetat (la temperatura camerei), dar nu complet.
Se amesteca zaharul cu scortisoara. Se intinde foaia de aluat pe masa infainata.
Se presara zahar si scortisoara deasupra; se apasa cu mana ca sa intre bine in aluat. Se intoarce aluatul pe partea cealalta si se repeta operatia.
Se indoaie laturile (pe latura lunga a aluatului) cca. 2-3 cm. Se presara din nou cu zahar si scortisoara, se intinde usor cu sucitorul. Se impatureste inca o data aluatul pana cand laturile se unesc. Se presara din nou cu sugar&cinnamon 🙂 …dupa care cele doua parti se intorc complet, una peste cealalta, ca si cum ati inchide o carte.
…din filmulet cred ca o sa va dati mai bine seama despre ce bajbai eu aici 😀
Se taie aluatul in fasii subtiri (ar trebui sa iasa vreo 20 de bucati).
Se dau la frigider pentru minim 15 minute dupa care se aseaza (se lasa destul loc intre ei, caci vor creste) pe o tava tapetata cu hartie de copt. In acest timp se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Palmierii se coc  timp de 15 minute, pe sina din mijloc a cuptorului.

Pentru voi, cu drag!!!

Gustosi tare, sa nu-i ocoliti!!!

 

Poza veche, in care i-am cam ars 😀

 

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

9 comentarii

nicoleta 28 noiembrie 2018 - 13:11

Buna Laura, ce marca de foietaj recomanzi?
multumesc

Raspunde
cristina dragomir 8 august 2017 - 23:25

Sunt crocanti, in genul celor pe care ii gasim la Lidl in saptamana iberica? 😀 Eu ii ador pe aia, dar cred ca varianta asta cu scortisoara mi-ar pacea mai mult. Astept sa se mai racoreasca si testez reteta neaparat.

Raspunde
Ana-Maria Balaceanu 16 noiembrie 2012 - 16:30

zilele trecuta am descoperit blogul tau si chiar vreau sa incerc cateva retete 🙂 mai ales pe cele de post ..am si o sugestie, care ne-ar ajuta mai mult pe novicele in bucatarie (asa cum sunt si eu): sa postezi si cateva poze din procesul de preparare al prajiturilor. Multumim! Si felicitari pentru dedicatie!

Raspunde
Ana's bazaar 23 martie 2010 - 11:16

I-am facut si sunt DELICIOSI! Multumesc pentru idee:)

Raspunde
Anonymous 19 martie 2010 - 00:15

http://wowcake.wordpress.com/ putem face schimb de blogroll daca vrei. Mona.

Raspunde
Federica 18 martie 2010 - 09:34

mi piacciono moltissimo! bravissima!

Raspunde
DANIELA BIGHIU 18 martie 2010 - 07:28

cu siguranta sunt delicioase, o zi buna sa ai

Raspunde
Bianca 17 martie 2010 - 23:29

Ce bine arata…ador scortisoara.
Vin sa imi dai si mie unul de gust:)

Raspunde
madeineu 17 martie 2010 - 22:57

Arata super Laura si din cate am vazut se fac si usor. Poate merg si cu aluat dospit. Sincera sa fiu nu ma prea dau in vant dupa foietajul de la noi deoarece e facut cu margarina si are un miros cam neplacut… dar e necesar. Stiu ca Jamie zicea ca in UK se gaseste foietaj facut cu unt, dar well noi suntem in Romania:))
O reteta super pentru zilele de post.

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.