Aceste briose cu mascarpone sunt suuuuper faine si pufoase!!!!!! Bogdi a papat cu o pofta de nedescris 😀 Se pot servi si-asa simple dar se pot unge cu dulceata de visine sau cu restul de mascarpone din pachet amestecat cu capsuni maruntite la blender si indulcite corespunzator, cum am facut eu,
…miroseau atat de bineeee!!! :))
– 180 g zahar
– 75 g unt
– 80 ml lapte
– 160 g branza mascarpone
– 1 iaurt de caise (100 g)
– 2 oua mari (sau 3 mici 😛 )
– 1 pliculet praf de copt (10 g)
– 1 praf de sare
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la la 170 grade C.(foc domol).
Ouale se bat spuma cu zaharul pret de 2-3 minute. Se adauga apoi untul topit (si cald inca), laptele si branza mascarpone. Faina, amidonul, praful de copt si sarea se cern si se adauga compozitiei cu mascarpone. Se adauga iaurtul de caise (puteti folosi si simplu) si se amesteca usor (cu o lingura de lemn, nu cu mixerul) doar cat sa se lege compozitia. Nu insistati cu amestecatul, pentru ca briosele sa iasa fragede!
Formele de muffins se umplu (doar pe trei sferturi) cu umplutura si se dau la cuptor pentru cca. 22-25 de minute. Faceti testul scobitorii, ca sa fiti siguri!
Cele cateva poze pe care vi le arat la fiecare reteta, cu speranta de-a va starni interesul (pofta 😀 )
Reteta preluata de la Daniela
15 comentarii
Și amidon și praf de copt? Nu e prea mult?
Laura, crezi ca se pot adauga si fructe de padure in compozitie sau nu e recomandat?
multumesc frumos!
Minunate!!!! Foarte pufoase si gustoase intr-o varietate de combinatii (cu iaurt, cu gem, cu ceai, la cafea). Pitica mea care are 1 an si 2 luni a mancat fara sa rasufle si plangea la platoul de briose de pe masa ca mai vrea 🙂 Te pup
Salut. Iti scriu pentru prima oara ^_^. Am incercat si eu receta, sau primit delicioase!!!foarte fine si cu o aroma placuta. merci mult de receta, o voi mai face. Deja a 3 receta pusa in practica , noi am mai facut si Sniker-ul si prajitura cu brinza si bezea, la fel sunt delicioase.
Le-am facut azi . Senzational de bune. Mi-au placut mai tare decat Twix muffins, mi s-au parut mai fragede. Am pus si toblerone in cateva , deoarece era ramas prinfrigider ….. Yummy 🙂
Ma faci sa salivez dupa aceste minunate briose! … ma intrebam cum de ti-au iesit asa frumoase ca o stea, eh reaspunsul este forma „smechera”. Felicitari
Claudia
Drga Laura,
Am avut niste mascarpone prin frigi si am executat reteta am facut in forma de chec..DELICIOASA..multumesc tie si Danielei ptr.ea..era sa uit am facut sapt. trecuta saratelele tale 2 portii crezi ca am mai avut luni ceva ,nimic sau mincat pina la ultima farmitura.
Pupici si o sapt. frumoasa.
Laurici, ti-au iesit perfecte. E o onoare pentru mine ca ai incercat reteta… Pupici !
Cu ce se poate inlocui iaurtul de caise?
mmmmmmmmmmmm..che buoni!!
mi-a lasaty gura apa:)
Ce forme frumoase au.Arata super bine.
imi place tava 🙂
ce bine arata, sigur au fost si bune
Чудесни са!Пухкави и нежни!
Хубава вечер!