Briose cu mascarpone

15 comentarii


Aceste briose cu mascarpone sunt suuuuper faine si pufoase!!!!!! Bogdi a papat cu o pofta de nedescris 😀  Se pot servi si-asa simple dar se pot unge cu dulceata de visine sau cu restul de mascarpone din pachet amestecat cu capsuni maruntite la blender si indulcite corespunzator, cum am facut eu,
…miroseau atat de bineeee!!! :))
 Pupici multi Danutza pentru minunata reteta! 🙂
Ingrediente pentru 12-14 bucati:
– 200 g faina
– 100 g amidon
– 180 g zahar
– 75 g unt
– 80 ml lapte
– 160 g branza mascarpone
– 1 iaurt de caise (100 g)
– 2 oua mari (sau 3 mici 😛 )
– 1 pliculet praf de copt (10 g)
– 1 praf de sare 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la la 170 grade C.(foc domol).

Ouale se bat spuma cu zaharul pret de 2-3 minute. Se adauga apoi untul topit (si cald inca), laptele si branza mascarpone. Faina, amidonul, praful de copt si sarea se cern si se adauga compozitiei cu mascarpone. Se adauga iaurtul de caise (puteti folosi si simplu) si se amesteca usor (cu o lingura de lemn, nu cu mixerul) doar cat sa se lege compozitia. Nu insistati cu amestecatul, pentru ca briosele sa iasa fragede!

Formele de muffins se umplu (doar pe trei sferturi) cu umplutura si se dau la cuptor pentru cca. 22-25 de minute. Faceti testul scobitorii, ca sa fiti siguri!

Cele cateva poze pe care vi le arat la fiecare reteta, cu speranta de-a va starni interesul (pofta 😀 )






 

 

Reteta preluata de la Daniela

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

15 comentarii

Cristina 28 ianuarie 2021 - 16:07

Și amidon și praf de copt? Nu e prea mult?

Raspunde
Onutza Vasilache 7 martie 2013 - 16:31

Laura, crezi ca se pot adauga si fructe de padure in compozitie sau nu e recomandat?
multumesc frumos!

Raspunde
Ioana Bloju 28 noiembrie 2012 - 23:18

Minunate!!!! Foarte pufoase si gustoase intr-o varietate de combinatii (cu iaurt, cu gem, cu ceai, la cafea). Pitica mea care are 1 an si 2 luni a mancat fara sa rasufle si plangea la platoul de briose de pe masa ca mai vrea 🙂 Te pup

Raspunde
Kisitoka 6 ianuarie 2012 - 10:12

Salut. Iti scriu pentru prima oara ^_^. Am incercat si eu receta, sau primit delicioase!!!foarte fine si cu o aroma placuta. merci mult de receta, o voi mai face. Deja a 3 receta pusa in practica , noi am mai facut si Sniker-ul si prajitura cu brinza si bezea, la fel sunt delicioase.

Raspunde
Simor 12 decembrie 2011 - 16:36

Le-am facut azi . Senzational de bune. Mi-au placut mai tare decat Twix muffins, mi s-au parut mai fragede. Am pus si toblerone in cateva , deoarece era ramas prinfrigider ….. Yummy 🙂

Raspunde
Anonymous 14 decembrie 2010 - 11:27

Ma faci sa salivez dupa aceste minunate briose! … ma intrebam cum de ti-au iesit asa frumoase ca o stea, eh reaspunsul este forma „smechera”. Felicitari
Claudia

Raspunde
Lale 26 iulie 2010 - 19:18

Drga Laura,

Am avut niste mascarpone prin frigi si am executat reteta am facut in forma de chec..DELICIOASA..multumesc tie si Danielei ptr.ea..era sa uit am facut sapt. trecuta saratelele tale 2 portii crezi ca am mai avut luni ceva ,nimic sau mincat pina la ultima farmitura.
Pupici si o sapt. frumoasa.

Raspunde
Daniela 17 martie 2010 - 11:35

Laurici, ti-au iesit perfecte. E o onoare pentru mine ca ai incercat reteta… Pupici !

Raspunde
Anonymous 16 martie 2010 - 23:04

Cu ce se poate inlocui iaurtul de caise?

Raspunde
Federica 16 martie 2010 - 18:54

mmmmmmmmmmmm..che buoni!!

Raspunde
Antzu' 16 martie 2010 - 12:12

mi-a lasaty gura apa:)

Raspunde
Micul 16 martie 2010 - 10:21

Ce forme frumoase au.Arata super bine.

Raspunde
Ari 16 martie 2010 - 09:36

imi place tava 🙂

Raspunde
fete suspecte 16 martie 2010 - 00:54

ce bine arata, sigur au fost si bune

Raspunde
Nanita 16 martie 2010 - 00:17

Чудесни са!Пухкави и нежни!
Хубава вечер!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.