2,6K
O friptura nemaipomenit de gustoasa aceasta friptura de porc pe pat de varza acra cu cartofi!!! A facut furori de sarbatori 😛
S-a dovedit a fi o imbinare perfecta de gusturi: carne de porc+varza acra+cartofi imbatati cu vin alb+ fasii de bacon, asa ca ma astept s-o incercati numaidecat :))
Ingrediente:
– 1,5 kg cotlet (partea de la ceafa) sau pulpa de porc
– sucul de la doua portocale
– 3 linguri de zahar brun
– 100 g bacon afumat, taiat feliute
– un pahar de vin alb
– o varza mica, murata
– un kg cartofi mici, curatati
– o lingura de ghimbir (optional)
– sare si piper dupa gust
– sucul de la doua portocale
– 3 linguri de zahar brun
– 100 g bacon afumat, taiat feliute
– un pahar de vin alb
– o varza mica, murata
– un kg cartofi mici, curatati
– o lingura de ghimbir (optional)
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Dupa ce ai frecat bucata de carne cu sare si piper, aseaz-o intr-o tava captusita cu folie de aluminiu, suficient de mare incat sa poti inveli toata friptura.
Separat, amesteca mustarul, sucul de portocale, zaharul, vinul si ghimbirul intr-un bol iar apoi varsa sosul obtinut peste muschi:
Varza bine scursa se aseaza foaie cu foaie in jurul fripturii.
La fel procedezi si cu cartofii si baconul:
Toarna si putin ulei pe deasupra iar apoi impacheteaza „coletul”:
Dupa 50 de minute la foc potrivit te vei putea lauda cu cea mai grozava friptura de porc 🙂
Gata de servit:
8 comentarii
Elena
Esec total :(( Dupa 50 min la foc potirivt carnea era facuta doar pe jumatate, cartofi si varza la fel. Eu cred ca timpul de coacere e mai mare, sau era bine daca se mentiona o temeperatura (cu aproximatie) si nu doar foc potrivit….foc potrivit difera de la cuptor la cuptor. La modul de preparare apare mustarul, care nu este mentionat pe lista de ingrediente. Pana la urma am marit timpul de coacere de la 50 min la aproape 2 ore , asta ca sa pot mesteca si eu ceva. Mentionez ca am folosit intocmai ingredientele si cantitatile mentionate mai sus.Cu parere de rau consider ca reteta nu este completa.
Aoleu, Elena draga, la reteta asta chiar nu ai cum sa dai gres!!! Poate ai avut tu o zi mai proasta 🙂
Nu stiu ce fel de carne ai folosit (cred ca ai prins o bucata de porc rau si batran :D) dar orice carne ar fi fost, era mai mult decat gata in timpul mentionat de mine. Si varza sau cartofii la fel. Ma mir ca dupa 2 ore de copt chiar ai reusit sa mesteci ceva…
Reteta e completa, si absolut gustoasa. Iti recomand sa o incerci din nou, urmand exact pasii expusi de mine in reteta. Poti folosi o lingura de mustar. Mustarul, dupa cum se stie, fragezeste carnea.
Laura dragaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…………..nu am mancat/gatit in viata mea asa o friptura bunaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!deci voi rupe gura targului cu reteta asta cand voi avea musafiri!!!!!
Adriana
nu mai conteaza…am pus o lingura. si am folosit vin rosu , nu alb. a iesit mai mult decat delicioasa. multumim de idei
cat mustar mai exact? m-am andit la o lingura. este ok? as vrea da fac reteta de Craciun. este minunata. multumesc si Sarbatori Fericite!
Multumesc pentru idee, chiar o voi adauga pe lista mea pentru craciun, dar te rog mai spune-mi ceva, sub carne nu ai pus varza?? si peste varza ai adaugat baconul si apoi cartofii?? se poate folosi si o cratita suficient de mare pentru ca este mai inalta?? Ai un blog excelent!!! Multumim inca odata pentru idei!!!
:)) …si mie!!! …ca nu m-am uitat de mult la topicul asta cu masa de Craciun!
Ma bucur ca-ti place ce-am pregatit…si te mai astept pe la mine! 🙂
imi lasa gura apa…
http://www.ardei-iute.ro