
Ingrediente:
- un pachet foi de pandispan de cacao (4 foi), din comert sau pandispan facut in casa
Crema de lapte:
- 1 litru lapte
- 100 g amidon sau faina
- 4 linguri zahar
- 100 g ciocolata alba
- 250 g unt, la temp. camerei
- 150 g zahar pudra
Glazura:
- 200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati
- 5 linguri cu lapte
- 3 linguri cu zahar
- 150 g unt
Mod de preparare:
Preparare crema de lapte:
Amestecam cele 4 linguri zahar + amidonul. Daca folositi faina, cerneti-o de doua ori, si folositi doar 80 de grame in loc de 100.
Adaugam laptele (150 ml) putin cate putin, ca la budinca, ca sa nu faca cocoloase!
Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.
E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit. Mixam untul,moale, scos din timp din frigider, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.
Preparare glazura:
Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam.
Asamblare: 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura.
Intr-un pachet de pandispan sunt 4 foi, asa ca am pus pe fiecare cate un strat generos de crema si glazura.
Daca nu gasiti pandispan de cumparat, il puteti face acasa (dati click pe linkul cu rosu de sus, de la ingrediente). Coaceti foile separat pentru ca rezultatul sa fie cat mai asemanator cu varianta originala. Pentru asta, va trebui sa coaceti 4 blaturi, pe rand, intr-o forma de aprox. 20 x 30cm. Dar nu cu „5 ingrediente”, ci cu 4, adica veti folosi, pentru un blat, 4 oua, 4 linguri zahar, 2 linguri cu varf cacao si 2 linguri cu varf faina. Toti pasii pentru un pandispan reusit ii gasiti in postare.
In final, prajitura va arata asa 🙂
Cele mai delicioase felii va sunt dedicate voua!!!!!!!
Detaliu 🙂
Incredibil de buna!!!
Am sa o refac in weekendul asta, ce va fi unul extrem de aglomerat dar si extrem de emotionant pentru mine, fiind ziua lui Bogdi, asa ca pana saptamana viitoare va urez un weekend minunat si multi pupici!!!
Revin cu meniul (sper) apetisant al puiutului meu mic (vai, cate am de facuuut!!!!! …am fugit! 😀 )
92 comentarii
am facut prajitura aceasta de Craciun si acum toata familia ma roaga sa le fac <3
Daca iti plac prajiturile cu multa crema, s-ar putea sa mearga si asa :)))
Daca nu, cumpara inca un pachet cu foi si foloseste-le pe amandoua. Vei avea crema destula. Sau fa tu o portie de pandispan: https://www.laurasava.ro/2010/05/19/pandispan/. Impreuna cu pachetul cumparat, va fi numai bine!!!
Am facut reteta din cauza ca in poza parea foarte apetisanta si m-am convins ca este intr-adevar (asa cum ai descris-o tu) innebunitor de gustoasa si pacatoasaaa :))). A placut la toata familia si s-a terminat imediat.
Am studiat in repetate randuri retetele postate de tine si mi-am propus sa incerc cateva dintre ele. Cubul cu lapte a fost prima…
Multumesc de reteta Laura !
super buna prajitura , sunt fan, am facut multe retete, multumim
extraordinara
o prajitura delicioasa,la noi este pe primul loc in preferinte,eu am facut foile in casa,execut cantitatea dubla.multumesc!
Am facut-o de Craciun si acum o fac a doua oara. E delicioasa si foarte usor de executat! Un an nou fericit intregii familii si un pupic lui Bogdanel!
Si eu am facut prajitura asta si e super super!
DELICIOASA!!! Si usor de facut.
Buna!
Am facut si eu aceasta prajiturica!! Pot sa spun sa e suuuuper delicioasa!! ;;)
Multumim, Laura, pt retetele minunate! Sarbatori fericite tuturor! pupici
felicitari Laura pentru retele minunate pe care le postezi, ieri am incercat reteta aceasta si este delicioasa,rapida si foarte buna a iesit execelent de buna, felicitari :*
felicitari laura pentru retetele minunate pe care ni le dai
Am gasit astazi pagina ta pe web si am recunoscut poza ta
Cu ani in urma facui o prajitura dupa reteta ta cu mandarine.
A iesit superba !
Drept care am translat pagina atunci in English
https://sites.google.com/site/gill01/mandarin_cake
Felicitari pentru fantasticele retete si pentru tinerea la curent a blogului care este intr-o forma exceptionala.
Sarbatori cu bine !
Gill
excelenta, am facut-o!
hi, do you want to add my facebook page. because, facebook days block the ban,. I have found as a coincidence. No bad intention, I meet and want to communicate with people in different countries. bye
Buna ziua, nu doriţi să adăugaţi pagina mea de facebook. deoarece, pe Facebook zile bloca ban,. Am descoperit ca o coincidenţă. Nici o intenţie rea, mă întâlnesc şi să comunice cu oameni din diferite ţări. pa
buna !!! aseara am avut parte de o surpriza dulce atat de placuta si delicioasa incat toata noaptea mi-a stat gandul numai la ea. Dimineata primul lucru pe care l-am facut a fost sa deschid calc si sa caut reteta pentru…. cuburi delapte !!!!!!!! E DELICIOASA RAU… SE TOPESTE IN GURA!!!! Gata cu vorbaria…la magazin sa facem provizii si sa gatim…treb sa fac o surpriza la randul meu celor dragi mie!!! multumesc!
Buna Laura! Voiam sa iti multumesc pentru delicioasa reteta…am incercat-o de Pasti si am fost foarte incantata. Mai mult, am primit laude, indeosebi pentru crema!…laude pe care ti le transmit!
Buna Laura!Sunt o admiratoare a blogului tau,am incercat foarte multe retete si toate mi-au iesit.Sunt super retetele postate de tine.Am facut si aceasta praji cred ca de vreo 3 ori deja si este extraordinara.As vrea sa incerc sa o fac acum cu foi de pandispan facute acasa ,dar nu stiu daca din reteta de pandispan care ai postat-o mi-ar iesi 4 foi. Poti sa ma sfatuiesti din cate oua ar trebui sa fac pandispanul sa imi iasa putin mai mare foia decat cea din comert.
Multumesc mult
SUNT DE ACORD CU D-VOASTRA,CA ESTE FOARTE BUNA PRAJITURA ,NUMAI CA EU AM O PROBLEMA CU FOILE CUMPARATE DIN MAGAZIN,LE PREFER PE CELE FACUTE IN CASA,CARE NU SE OT COMPARA CU ACELE DIN MAG. AM INCERCAT DE CATEVA ORI SI NU MI-A PLACUT,DAR DACA VOUA V-A PLACE EU NU AM NIMIC IMPOTRIVA.SA AVETI POFTA BUNA!DACA STIE CINEVA O RETETA DE FOI FACUTE IN CASA SA SE POTRIVEASCA CREMEI DE MAI SUS ACCEPT FARAINDOIALA SI ASTEPT NERABDATOARE.MULTUMESC.
Laura ma inveti sa fac prajituri la 50 de ani!!! Cuburile tale au iesit grozave iar omul meu care a pus 1 kg in peste 20 de ani de casatorie a pus 7 in citeva saptamini de cind m-am apucat de retetele tale!!! Iar fiu-meu se delecteaza cum nu a facut-o inainte!! Am urmat exact ce spui in ele si ies perfecte nu ca in alte situ-ri unde nu sunt experimentate direct.
O prajitura foarte gustoasa si usor de preparat (am ales varianta cu foi cumparate). Singurul ei dezavantaj a fost ca am preparat-o in acelasi timp cu prajitura Snickers si, intr-o familie de „ciocolatosi”, era de asteptat sa nu iese pe locul 1.
Nu am mancat o praji mai buna! De acum incolo nu o sa mai treaca nici o duminica fara ea!
buna Laura.in primul rand felicitari pentru retetele delicioase postate pe blog.Apelez des la blogul tau si sunt incantata de ce gasesc.Am o nelemurire cu privire la aceasta reteta.Am facut/o pana acum de vreo 5 ori.primele dati cu foi rotunde de pandispan de tort.gresit pt ca se inmuia ff tare desi nu am insiropat.apoi am gasit foile acelea dreptunghiulare in comert.super incantata insa se dezlipeste crema de foi sa zicem cam pe la mijloc.spune/mi te rog unde gresesc.trebuie dat cu glazura de cioco si inainte de crema alba si dupa?sau gresesc ceva la ingrediente, desi ti/am urmat reteta virgula cu virgula…sa spun asa.in afara de aceasta problema…gustul e demential.
laura, laura…vezi ce-mi faci tu 🙂
cu gandul la praji nu mi-a sarit in ochi zaharul pudra. acum am descoperit „america”: se freaca cu untul. of, of…a luat-o saliva impotriva gravitatiei de nu am vazut. 🙂
laura, vreau si eu sa fac aceasta prajitura. la cum ai prezentat-o tu, numai la ea imi sta gandul…dar am o nelamurire. spui ca 150 ml de lapte se amesteca cu cele 4 linguri de zahar. bun. pana aici am inteles tot. dar zaharul pudra de la ingrediente? ce facem cu el? unde il punem?
Zahărul ăla pudră e pentru untul spumat. Spumezi untul cu el, întâi untul singur, apoi pui și zahărul pudră.
WOW, o asa pagina de net nu am mai vazut, sincer…, sint fara cuvinte, totul este ca in POVESTI, superb.. delicios…
Vasile
buna Laura!Am inceput cam de o luna sa prepar din delicioasele retete pe care le postezi.cu fiecare din ele am avut mare succes si iti multumesc!azi am incercat si prajitura Cuburi cu lapte…DELICIOASA
buna laura :), ai putea sa ajuti un novice in ale prajituritului cu creme 🙂 marea intrebare e : ce pot pune in loc de amidon? jur ca nu am gasit amidon (sunt in Creta) si la magazin ma tot mint cu gris :)) ah si inca ceva, din cate am citit pe ici pe colo, amidonul nu se foloseste doar in creme care trebuie fierte? sa inteleg ca laptele nu se pune pe foc?
multumesc 🙂
Laura vreau sa te intreb daca pot sa inlocuiesc foile de pandispan cu altceva 😕 …. nu am gasit pe nicaieri si chiar vreau sa incerc sa fac … add an3_marya… sau trimite’mi un mail cu raspunsul tau an3_marya@yahoo.com mersii mult :* te puup
Am facut in weekend-ul trecut aceasta prajitura…este delicioasa..Mi-am permis sa pun ciocolata neagra in locul ciocolatei cu lapte…mmm
Multumesc pentru retetele tale..
Cornelia
Am facut si eu aceasta prajitura de doua ori pana acum, si sigur o sa o mai fac. A avut mare succes, toata lumea mi-a cerut reteta ! E foarte fina, cand am citit initial cat unt trebuie ma temeam sa nu fie prea gretoasa, nu-mi plac prajiturile cu mult unt. Dar nu a fost cazul, a iesit suuuuper buna !
Pandispanul l-am facut acasa, din 10 oua.
foarte buna aceasta prajitura….am facut-o si eu http://www.bucataras.ro/retete/cuburi-cu-lapte-by-laura-sava-20785.html
scuze pentru claritatea pozelor….
prajitura mea nu e asa aspectuoasa dar e foarte bune.
Locuiesc in Italia si aici nu gasesc amidon.Se poate inlocui cu ceva sau trebuie sa renunt la gandul de a savura asa o minunatie de prajitura????
Buna Laura. Pt paste am facut aceasta prajitura, deoarece decand am vzut-o la tine pe blog am simtit k imi ploa in gura. Doar k am avut o mica problem cu crema e lapte. Adica..asa cred. Mi s-a facut cocoloase…cel putin la tine in poze eu n o vad asa. Caresa fie cauza?
Arata fff bine si cred ca am s-o fac dar am o intrebare..de unde ai luat tava dreptunghiulara cu fund detasabil, pentru ca eu am gasit numai forma rotunda.
Merci mult si mult spor!
Nil, chiar te incurajez in directia asta :)))))))
Prajitura asta e prea buna ca sa nu fie savurata 😛
…si eu am ochit niste retete minunate pe blogul tau, asa ca ma bucur mult de cunostinta 🙂
super bine arata si pun pariu ca este si super buna:) trebuie sa verific personal:)))))
Minunata reteta… Te admir ffff. mult.
Multumesc pentru toate postarile, sunt fenomenale.
Vai Laura dar prajitura asta musai ca este excelenta …..
Cum sa nu o fac si eu cand tastatura mea e umeda numai citind ce bunatate ai facut ?
Bravo tie !!!
Te tzuc !
tocmai am terminat de mancat o felie din minunatia asta… am facut-o azi dupa ce am salivat in fata calculatorului citind reteta… e pe bune! este fff buna si deosebita 🙂 multumesc pt aceasta reteta
Danna (Arad)
Arata excelent! ! 10!