Tort Nesquik – Kid vs Kat

58 comentarii

Anul acesta, ziua lui Bogdi a fost una de neuitat (de fapt, cele 3 zile, ca atat a tinut petrecerea lui, ca in povesti :D). A avut parte de prieteni, soare si cadouri pe masura celor 5 ani proaspat impliniti iar eu si Cipi am fost cei mai fericiti parinti din univers!!! Comanda pe care am primit-o de la micutul sarbatorit ( wow, ce bine ca nu stie inca sa citeasca, el de la doi ani imi repeta ca nu mai e mic!!! 😛 ) pentru tortul de anul asta a fost, dupa cum vedeti: Coop impotriva domnului Kat, sau invers, cel mai nebunesc desen animat din ultimii ani, pe care il urmaresc cot la cot cu Bogdi…parintii sigur stiu despre ce vorbesc :))

Tortul, deci, s-a vrut a fi o impletire a acestei amuzante povesti cu un delicios tort cu alune, nuci si ciocolata. Tort Nesquik for birthday??? Yes, please!!! 😀

E o nebunie de tort, la care am muncit vreo 2 zile…si nu numai eu, veti vedea, dar care, in final, a meritat din plin, caci a starnit o avalansa de exclamatii admirative. Sper din tot sufletul sa-l incercati si voi!!!

 

Ingrediente pentru o foaie de blat:
– 2 albusuri
– 2 linguri zahar
– 1/2 lingura faina
– 1 1/2 lingura nuca macinata sau alune de padure

Tortul initial prevedea coacerea a 3 foi, eu am dublat insa totul, de frica sa nu raman cu farfuria vreunui invitat goala…astfel incat la sfarsitul serii am avut in toata casa, nu doar in bucatarie, un miros demential de nuca prajita si bezea…yummy rau de tot!!!  Si cremele, evident, au fost dublate 🙂

 

Ingrediente crema 1:
– 6 galbenusuri
– 340 ml. lapte
– 3 1/2 linguri faina
– 3 1/2 linguri zahar
– 85 g. zahar
– 85 g. unt (80% grasime)
– 70 g. nesquik (praf)

Ingrediente crema 2:
– 250 ml. smantana dulce pentru frisca
– 2 linguri zahar pudra

Ingrediente crema 3:
– 100 g. ciocolata de lapte /neagra
– 40 g. unt (80% grasime)

Cam multe ingrediente si creme, asa-i?! …da’ altfel n-ar fi iesit atat de buuun!!! 😛
Poza cu ingredientele necesare coacerii celor 3 blaturi, ca in reteta originala (n-avea nici un rost sa ma insir cu 6 boluri, 6 farfurii, etc…doar pentru o poza)


Se bat albusurile bine cu un varf de cutit de sare, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza pana cand se topeste. Se adauga si faina amestecata cu nucile macinate…sau alunele, cum alegeti…si se amesteca usor:


Se intinde compozitia in tava pregatita, adica tapetata cu hartie de copt si unsa cu grasime si dam la cuptor pentru cca. 15-20 de minute, la foc mic:




Intr-o craticioara, amestecam galbenusurile cu laptele si faina + 3 1/2 linguri zahar, la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. Lasam la racit.


Daca aveti cumva neplacerea ca crema sa faca niste cocoloase de toata frumusetea, cum am patit eu, le puteti veni de hac cu mixerul-bat, he, he…

In continuare, frecam untul cu 85 gr. zahar si 70 gr. Nesquik pudra, adaugand putin cate putin din budinca racita, dupa care omogenizam si dam la frigider:



Foile ademenitoare, de care va vorbeam mai sus, asteptau cuminti pe masa, sa le umplu:



Adaugam intr-un vas, la bain-marie, untul si ciocolata si le lasam pana se topesc.
Dupa ce intreaga compozitie s-a racorit putin, ungem blaturile cu acest amestec:

Dupa ce s-a intarit putin ciocolata, adaugam deasupra ei o treime din crema (evident, la mine a fost vorba de 1/6)

…si o treime din frisca batuta bine:

Repetam pana terminam toate foile si dam la frigider (cel mai bine ar fi sa il lasati peste noapte):


Intre timp ne ocupam de decorarea tortului…asa ca acum e momentul ideal pentru a va destainui cine mi-a fost de mare ajutor in croirea decorului: Cipi meu drag, care si-a pus tot sufletul, si talentul, pentru ca sigla cu cei doi nazdravani desenati sa semene cat mai mult cu realitatea si sa-l incante, astfel, pe puiul nostru iubit.
Iti multumim, tati!!!!!!!!!!!!! 😛 …am fost foooooarte impresionati, si eu si Bogdi!!!
Un alt ajutor de nadejde mi-a fost insa si doamna Anca, o prietena de familie, care a venit tocmai din Danemarca, fiindu-ne oaspete pentru cateva zile…si care m-a aprovizionat cu martipan si coloranti alimentari.
Mii de multumiri si unuia si altuia 🙂

Va arat in cateva secvente cum a decurs, zic eu, munca de chinez batran 😛 …pe care eu nu cred ca o duceam la capat…










Ultimele retusuri 😉





…in dimineata petrecerii:


Pe masa festiva, in emotia lumanarii 🙂
LA MULTI ANI, IUBIREA LUI MAMI SI A LUI TATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prima taietura…

…si o sectiune super-apetisanta surprinsa de Alina, matusica lui Bogdi (careia i-am facut, acum o vesnicie, tortul asta de ziua ei)
Pupici Alinaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!
…nici nu se observa ca am avut curentul oprit pentru 4 ore 😀


Excelent si pe placul tuturor!!! …caci n-au fost doar copii la masa 😛

Si fiindca tot sintem la capitolul „torturi”, am sa vi-l arat aici si pe cel de la gradi, cu Power Rangers, care s-a bucurat de toata atentia celor mici:


Am sa inchei cu cadoul-surpriza pe care l-a primit, cu mare entuziasm, iubitul nostru sarbatorit, si nu numai el 😀






De doua zile doar asta facem!!!!!!!!!! 😀
P.S. Multumiri Palachinka pentru impartasirea minunatei retete si lui LeoFlori pentru traducere si aducerea ei in atentia mea 😛
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

58 comentarii

Laura 24 noiembrie 2009 - 21:07

Esti o scumpa, Ramona 🙂 …si la cat de frumos stii tu sa-l rasfeti pe sotul tau, imi inchipui doar cum il vei rasfata pe viitorul puiut 😛
Ai dreptate in legatura cu crema, am dublat totul si am folosit cele 12 galbenusuri 🙂
Ce mult ma bucur ca vrei sa-l faci chiar de Craciun…va fi perfect!!!
Pupici dulci, draga mea si spor la bucatarit :))

P.S. Ce fericita sint ca v-a placut praji cu portocale!!!!!!!!!! 🙂

Raspunde
ramona 24 noiembrie 2009 - 20:25

OMG ce bine arata!:P.eu nu am inca copilash dar as vrea sa fac tortul de Craciun,decorat de iarna..ca tare-mi place cum suna crema..dar am o nelamurire..ai dublat ingredientele de la crema ca sa-ti iasa destula ptr cele 6 blaturi,nu?ai folosit toate cele 12 galbenusiri?
P.S.ai avut dreptate,ne-a placut de numa prajitura de migdale si portocale!sotul meu care este un marrreee:P iubitor de dulciuri mi-a zis de la prima imbucatura..hmm ce bunatate!:D..multumim pentru retete..pupici

Raspunde
Laura 13 octombrie 2009 - 16:27

Elena scumpa, mare bucurie ne-ai facut cu cuvintele tale calde 🙂
Puiul rasfatat si eu te pupam dulce tare!!!
Si voi sa fiti cu totii sanatosi si bucurosi…si sa-i vedem cat de curand pe frumosii tai savurand deliciosul tort de lapte 😛
…hi, hi, te-am pus la treaba!!!
Pupici!!!

Raspunde
Laura 13 octombrie 2009 - 16:12

Pupici multi si din suflet, draga Sarilla, pentru felicitarile frumoase!!! 🙂
…la noi, din pacate, martipanul pare ca vine de pe Marte 😛 ..ca nu e de gasit nicaieri…poate doar daca ai pe cineva la vreo cofetarie…

Raspunde
Elena 4 octombrie 2009 - 20:46

La multi ani, draga Bogdi! Sa fii sanatos si fericit, si la fel de vesel si nazdravan mereu! Laura, de fiecare data cand e ziua puiului tau ne surprinzi… raman vesnic: „wow”! Cata rabdare ai putut avea, daaaar de fapt ingredientul principal acolo a fost DRAGOSTEA ta imensa pentru pui. Va pup cu drag si sanatate maxima sa aveti! No, asa mai am un tort pe care e musai-musai sa il prepar;))

Raspunde
SARILLA 4 octombrie 2009 - 14:23

Sa va traiasca baiatul, sa va bucurati de el sanatosi!
La cat mai multe torturi aniversare!:)
Tortuletul asta arata bestial..merita tot efortul!:)
Ai idee din Romania de unde putem cumpara martipan?

Raspunde
Laura 2 octombrie 2009 - 21:59

Melianda, si pe tine te pupam cu drag si-ti multumim pentru urarile frumoase!!! 🙂

Ne-ati bucurat asa de mult cu mesajele voastre…

Raspunde
Laura 2 octombrie 2009 - 21:55

Alexandrina scumpa, era sa te pierd printre mesaje!!!!!!!! …si la cat de frumos mi-ai scris, nu mi-as fi iertat-o in veci! 😛
Te pup dulce tare si eu si copilu’ scump 🙂
Tortului ii trebuia neaparat un decor din care sa reiese ca nabadaiosul Kat porneste, in sfarsit, catre planeta lui…asa a fost comanda :))
…am sa scriu mai multe in post, cand voi avea un pic de timp…
Pupici pentru mesajul frumos!!!

Raspunde
1 2

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.