Conopida la cuptor

1 comentarii

 

[shashin type=”photo” id=”13295″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Carbonara la cuptor tocmai am servit :P, si a fost un fel de mancare foarte reusit, multi dintre voi incercand deja celebrele paste carbonara, acum la cuptor…asa ca va mai ademenesc cu inca o reteta gustoasa si satioasa:  conopida la cuptor. Ardeii si parmezanul dau un gust deosebit clasicei retete de conopida cu branza la cuptor sau conopida gratinata 😉

 

Ingrediente pentru cca. 8 portii:

– 1 kg. conopida

– cate 1 ardei mare rosu, verde si galben

– 2 linguri mari unt

– 1  lingura cu varf faina

– 450 ml. lapte

– 1/4 lingurita nucsoara rasa

– 150 g. cascaval ras sau branza Cedar

– sare si piper dupa gust

– 2 linguri pesmet

– 3 linguri parmezan ras

 

Mod de preparare:

Fierbeti conopida, desfacuta in buchetele, in apa clocotita cca. 15 minute si apoi scurgeti-o intr-o strecuratoare.

Intre timp, topiti o lingura de unt intr-o cratita, adaugati ardeii, curatati de seminte si cotor si taiati in felii, si caliti 5-6 minute. Scoateti-i intr-un vas, cu o spumatoare, si dati-i deoparte. Turnati in cratita, amestecand, faina si rumeniti timp de 1 minut. Indepartati de pe foc si turnati, amestecand, laptele. Aduceti la punctul de fierbere, amestecand in tot acest timp, apoi fierbeti mocnit 3 minute. Adaugati nucsoara, 100 g. cascaval ras si asezonati.

Incalziti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Puneti buchetelele de conopida intr-o forma termorezistenta (cu diam. de minim 26 cm.) si turnati deasupra amestecul cu lapte. Puneti apoi ardeii si presarati cu pesmet, parmezan si restul de cascaval ras. Asezati pe gratarul din mijloc al cuptorului si lasati cca. 25-30 de minute sau pana ce suprafata se rumeneste frumos 🙂

[shashin type=”photo” id=”13296,13297″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

1 comentarii

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.