Astazi, prieteni dragi, va invit sa incercati conopida la cuptor, inca o reteta vegetariana gustoasa si satioasa!
Ardeii si parmezanul dau un gust deosebit clasicei retete de conopida cu branza la cuptor sau conopida gratinata!
Carbonara la cuptor a fost un fel de mancare foarte reusit si pe placul vostru, asa ca m-am gandit sa va mai ademenesc cu ceva..asemanator 😀
Ingrediente pentru cca. 8 portii:
- 1 kg conopida
- cate 1 ardei mare rosu, verde si galben
- 2 linguri mari unt
- o lingura cu varf faina
- 450 ml lapte
- 1/4 lingurita nucsoara rasa
- 150 g cascaval ras sau branza Cedar
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri pesmet
- 3 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
Fierbeti conopida, desfacuta in buchetele, in apa clocotita cca. 15 minute si apoi scurgeti-o intr-o strecuratoare.
Intre timp, topiti o lingura de unt intr-o cratita, adaugati ardeii, curatati de seminte si cotor si taiati in felii, si caliti 5-6 minute. Scoateti-i intr-un vas, cu o spumatoare, si dati-i deoparte.
Turnati in cratita, amestecand, faina si rumeniti timp de 1 minut. Indepartati de pe foc si turnati, amestecand, laptele. Aduceti la punctul de fierbere, amestecand in tot acest timp, apoi fierbeti mocnit 3 minute. Adaugati nucsoara, 100 g cascaval ras si asezonati.
Incalziti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit) si ungeti cu unt o forma termorezistenta (cu diam. de minim 26 cm.)
Puneti buchetelele de conopida in forma si turnati deasupra amestecul cu lapte. Puneti apoi ardeii si presarati cu pesmet, parmezan si restul de cascaval ras.
Asezati pe gratarul din mijloc al cuptorului si lasati cca. 25-30 de minute sau pana ce suprafata se rumeneste frumos 🙂
Mancarurile la cuptor sunt usor de pregatit si, de obicei, reprezinta alegerea ideala pentru un pranz sau o cina, copioase si gustoase. Mie-mi place tare mult ideea! 😛
O alta reteta la cuptor cu conopida gasiti aici: Conopida in cerc de carne
1 comentarii
http://www.laurasava.ro/2012/11/07/conopida-la-cuptor/