Conopida in cerc de carne

10 comentarii
[shashin type=”photo” id=”15943″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Dragii mei, stiu ca duceti dorul prajiturilor mele (me too :D) dar conopida asta in “cerc” de carne a fost atat de speciala!!! Am savurat-o, in deja prea umbrosul foisor, ca o intampinare a toamnei gri…

Promit, asadar, ca urmatorul post sa fie decadent la maxim 😛

Ingrediente:

– 1 conopida de cca. 700 g.

– 1 lingura suc de lamaie

– 400 g. carne tocata mixta

– 1 ceapa potrivita

– 1 chifla de ieri

– 1 ou

– 3 linguri patrunjel tocat

– 200 g. cascaval ras

– praf de usturoi sau 2 catei de usturoi tocati

– sare, piper si boiadupa gust

– 30 g. faina

– 30 g. unt

– 125 ml. supa de carne

– 100 ml. lapte

– 50 ml. smantana

– nucsoara

– 8-10 rosii mici, cherry

 

Mod de preparare:

Se curata conopida si se fierbe intreaga 10-15 minute in apa sarata cu suc de lamaie. Incepeti numaratoarea dupa primele clocote 😛

[shashin type=”photo” id=”15944″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Cuptorul se incinge la 200 grade C (foc mare).
Se toaca ceapa. Se inmoaie chifla/painea in apa si se stoarce bine; se framanta apoi cu carne tocata, ceapa, patrunjel, jumatate din cantitatea de cascaval si oul:

[shashin type=”photo” id=”15945″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se adauga sare, piper, boia si praf de usturoi, toate aduse din Grecia 😛
Praful de usturoi, dupa cum vedeti, e deja pe terminate, hihi…

[shashin type=”photo” id=”15954″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Daaa, la capatul sirului indian apare si nucsoara :D, dar pe aia am primit-o din Germania, de la Alma noastra draga (pupici)

Se unge cu grasime (unt) o forma de sufleu. Se aseaza carnea tocata in forma de inel:

[shashin type=”photo” id=”15946″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se aseaza la mijloc conopida:

[shashin type=”photo” id=”15947″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se caleste faina in unt si se stinge cu supa, lapte si smantana; se lasa sa fiarba, amestecand.
Se inglobeaza restul de cascaval; se adauga sare, piper si nucsoara. Sosul alb se toarna peste conopida:

[shashin type=”photo” id=”15948″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se coace 20-25 de minute:

[shashin type=”photo” id=”15949″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se spala rosiile, se cresteaza si se aseaza peste inelul de carne (eu n-am avut la indemana rosii cherry, asa ca am feliat una mare…fain si asa, desi cred ca rosiile alea mici ar fi dat preparatului meu un look mult mai atractiv :P)
Se mai coace 12-15 minute:

[shashin type=”photo” id=”15950″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se serveste imediat:

[shashin type=”photo” id=”15952″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Gustoasa si (un pic mai) sanatoasa decat alte mancaruri, avand in vedere faptul ca in farfurie se regaseste si-o bucatica de conopida :)))

[shashin type=”photo” id=”15953″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

[shashin type=”photo” id=”15951″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Sa aveti pofta, daca o incercati!!!!!!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

10 comentarii

Cris13 24 iunie 2014 - 17:00

De cand am descoperit reteta de la tine, am facut-o (cu mare succes :)) de vreo 4 ori. Chiar acum am conopida la fiert si pregatesc carnea macinata. Am adaptat putin reteta si am vazut ca merge foarte bine si fara sos alb, doar cu smantana (piper, sare, nucsoara si cascaval). Delicios!
Saru’mana pentru masa!

Raspunde
Anonymous 14 iunie 2011 - 19:42

Care ceapa se toaca? Ca nu apare “ceapa” la ingrediente…

Raspunde
ana 17 septembrie 2010 - 17:35

nici mie nu imi place conopida gatita…nu mananc decat murata insa o sa incerc si eu reteta asta desi pare destul de complicata…pentru mine:)

Raspunde
Corina 16 septembrie 2010 - 11:12

ce reteta interesanta..imi place mult! Iar conopida imi place si mai mult asa ca se va executa cat de curand 😛

Raspunde
Cristina 15 septembrie 2010 - 17:55

Arata bine si pare usor de facut…o sa fac si eu sa vedem cum este.Sper sa ii placa printesei mele .Dupa ce o termin de facut si de papat iti spun cum a fost 🙂

Raspunde
marinela 14 septembrie 2010 - 22:54

Formidabil draga Laura!Esti un izvor inepuizabil de retete gustoase,aspectuoase,sanatoase si apetisante…ma intreb de unde faci rost de atatea si atatea retete minunate?Succes te pup

Raspunde
Miha 14 septembrie 2010 - 22:39

Faina reteta!
Din pacate, pe ai mei n-as putea sa-i pacalesc. Cu siguranta ar manca doar carnea, iar conopida mi-ar da-o mie, cu mare drag. :))

Raspunde
Nati 14 septembrie 2010 - 18:59

Inedita prezentare! Si apetisanta! Mi-a amintit de reteta aceasta, dar e cumva invers, carnea inauntru si conopida pe exterior: http://gotovim-doma.ru/view.php?r=913-recept-TSvetnaia-kapusta-zapechennaia-s-miasom

Raspunde
Laura 14 septembrie 2010 - 15:07

Laura, exact asta voiam sa mentionez in reteta, cum ca am facut-o mai mult pentru a-l pacali pe Bogdi sa manance conopida, dar devreme ce nu am reusit s-o fac… :)))
…si da, ideea cu carnea de vita sau pui e grozava…carnea pe care am avut-o eu a fost destul de grasa…si poate si din cauza aia nu i s-a parut prea apetisanta lui Bogdi mancarica mea 😛
Deci, iti tin pumnii…

Raspunde
Laura 14 septembrie 2010 - 12:55

Arata bine, nu prea ma omor dupa conopida, dar o sa incerc si eu reteta in incercarea de a o face pe fata mea sa manance cat mai multe legume 🙂 O sa folosesc carne de vita tocata, poate amestecata cu putina carne de pasare (gaina, curcan sau cocos).

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.