Carbonara la cuptor

3 comentarii

Stiati ca puteti savura reteta clasica de paste carbonara si intr-un alt mod?! Daca nu, v-o prezint eu: Carbonara la cuptor 🙂

Excelenta si gata in maxim o jumatate de ora (fara sa punem la socoteala fiertul pastelor 😛 )

Nu va spun cat de gustos e rezultatul, va las sa va convingeti singuri!!!!!

 

Ingrediente:

  • 300 g paste fainoase in forma de cochilii sau spirale
  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa mare, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 250 g bacon afumat, taiat fasii
  • 200 g ciuperci taiate in felii subtiri sau cubulete
  • 300 g smantana
  • 4 galbenusuri
  • 200 g cascaval ras
  • 50 g parmezan ras
  • sare si piper, dupa gust

 

Sfat: Puteti sa folositi doar cascaval, daca nu aveti la indemana parmezan. Sau putina mozzarella, rupta cu mana, in bucatele pe care sa le rasfirati cat mai uniform deasupra budincii. Iar ciupercile sunt optionale 😀

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Ungeti cu putin unt un vas pentru gratinat sau o tava (incapatoare).

Lasati sa dea in clocot o oala cu apa sarata in care fierbeti pastele conform instructiunilor.

Incingeti uleiul intr-o tigaie si adaugati ceapa, usturoiul si baconul. Caliti 3-4 minute pana se inmoaie. Amestecati des!

Daca e nevoie, puneti putina apa fierbinte (jumatate de ceasca de cafea).

Adaugati ciupercile, daca va hotarati sa le folositi, si mai caliti vreo 2 minute.

Strecurati pastele si mutati-le intr-un castron mare. Amestecati smantana si galbenusurile si adaugati-le la paste. Turnati si amestecul de ciuperci si bacon. Adaugati, amestecand, 150 g cascaval si asezonati.

Mutati totul in forma pregatita si presarati restul de cascaval si parmezanul.

Coaceti budinca de macaroane cca. 25 de minute sau pana se rumeneste.

 

P.S. Va invit sa rasfoiti intreaga categorie dedicata pastelor fainoase, unde sigur veti mai gasi ceva pe gustul vostru: Paste fainoase

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

3 comentarii

disqus_oTI4bS1JXY 10 martie 2013 - 21:01

Tocmai le-am pregatit si iesit foarte bune. A se manca cu moderatie insa petru ca sunt destul de greoaie.

Raspunde
Mariana Popazu 10 martie 2013 - 20:41

Multumesc pentru reteta! E delicioasa!

Raspunde
shopi 18 noiembrie 2012 - 20:13

acum o fac. sa vad ce parere va avea sotia. revin cu coment:)

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.