Ciuperci cu sos, inca o reteta de post pentru voi, prieteni dragi.
…si da, e tot una „ne-dulce” (asta ca sa va arat ca stiu si sa gatesc 😀 )
Ingrediente:
– 3 linguri ulei sau margarina
– 2 linguri faina
– 1 ceasca de apa sau zeama de la zarzavaturi fierte
– sare, piper
– 2 linguri de vin alb (optional)
– 300 g. ciuperci proaspete sau 1 cutie de ciuperci conservate
– zeama de la o jumatate de lamaie
– 1 legatura patrunjel sau marar proaspat
Mod de preparare:
Se incalzeste uleiul/margarina si se adauga faina. Se amesteca la foc mic si se adauga, pe rand, apa, vinul, sarea si piperul. Se fierbe sosul pana se leaga, amestecand continuu.
Separat se calesc ciupercile in putin ulei, adaugand si zeama de lamaie.
Se adauga si ciupercile in sos si se lasa sa fiarba inca putin la foc mic.
Ciupercile se servesc pe/langa cartofi fierti sau orez.
Se serveste fierbinte!
P.S. Sosul il puteti ingrosa sau subtia, dupa bunul plac 😛 …eu, de ex., l-am lasat de data asta mai gros dar data viitoare am sa-l fluidizez un pic cu zeama de lamaie sau supa de zarzavat.
…si la gramajul ciupercilor puteti interveni 😛 …totul e ca rezultatul final sa fie unul pe gustul vostru 🙂
P.P.S. Se pot adauga si doi catei de usturoi in compozitia de ciuperci, pentru o aroma deosebita 🙂
Reteta preluata din cartea „Mancaruri si dulciuri de post” -Garoafa Coman
4 comentarii
fara vin ca e de post
Am incercat reteta si este gustoasa, insa am folosit doar o lingurita de zeama de lamaie si 4 fire de patrunjel…300 g ciuperci inseamna trei linguri de ciuperci gatite si zeama de la o lamaie impreuna cu vinul da un rezultat extrem de acru. Oricum v-ar placea, merita incercata.
Pe blogul meu te asteapta niste premii.
arata delicios si se prepara foarte usor. Felicitari!!