Si iata si ineditele chiftelute cu ansoa de care va vorbeam la postul cu deliciosul meu sos de marar 😛 …inedite nu datorita faptului ca sunt facute la cuptor, fiindca le-am facut asa de nenumarate ori, ci datorita prezentei pastei de ansoa in compozitia lor :))
M-au surprins foarte placut, asa ca vi le recomand…cu toata pofta! 😀
Ingrediente:
- 800 g carne tocata, amestec
- 200 g cartofi
- 1 ceapa
- 2 lingurite pasta de ansoa
- sare, piper
- 3 galbenusuri
- 100 g smantana
- 80-100 g pesmet
Mod de preparare:
Se spala cartofii si se fierb in coaja; se curata si se zdrobesc cu furculita.
Se pregateste carnea tocata (in poza v-am surprins si tubul cu pasta de ansoa…poate va este de folos sa stiti cum arata, mai ales daca nu ati mai folosit pana acum asa ceva). Se adauga cele doua lingurite de pasta si se amesteca totul bine:
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust (aveti grija sa nu adaugati prea multa sare, fiindca pasta de ansoa este deja foarte sarata).
Incorporati cartofii zdrobiti:
…ceapa tocata:
…smantana si galbenusurile:
Incorporati si pesmetul si-apoi amestecati bine; formati chiftelute rotunde, puneti-le in tava tapetata cu hartie de copt:
Coaceti chiftelutele la foc potrivit circa 25 de minute:
Asa arata gata, rumenite bine si gustoaseee!!! :))
Se servesc, daca doriti sa urmati exemplul nostru, in mici inele de ardei, stropite din belsug cu sos de marar 🙂
8 comentarii
foarte frumoasa prezentarea…de gust nu cred ca mai trebuie sa pomenesc…
Laura draga ,o prezentare super!!!nu ma indoiesc ca au disparut imediat 🙂
Pupici
Lory
Laura, am pus linkul retetei si fotografia in blogul meu in rubrica mea saptamanala- Ce retete mi-au placut aceasta saptamana pe blogurile culinare romanesti. Daca vrei sa apara numai linkul, nu si fotografia, imi lasi un mesaj si o sterg.
Iti doresc un sfarsit de saptamana placut…
Acum fiind post am notat doar minunata ta reteta de chiftelute si sosul inedit de marar. Le voi face negresit! Am mai facut chiftele la cuptor (dupa alta reteta a ta:)) si s-au cam prins de hartia de copt si imi era frica ca se vor arde; oare cum sa fac sa evit asta? Te sarut cu drag!
minunata reteta !si ce frumos le-ai aranjaat :)..
pe curand!
Ingenioasa prezentarea pe bucati de ardei….
suna extrem de bine!:)
wow..arata superrrrr!