Chec rulada

1 comentarii
Attached Image

Ati mancat vreodata chec in rulada?! 🙂
E si aspectuos si gustos!!!!!!!

Pt. chec (forma folosita are dimens. 20x7cm)

– 80 g. unt moale
– 80 g. zahar
– 2 oua
– 80 g. faina
– 1/2 lingurita praf de copt
– 50 g. migdale macinate fin
– 1 lingura rom
– zeama si coaja de la 1/2 lamaie
– 200 g. fructe uscate taiate aprox. cat o stafida


Mod de preparare:
Am amestecat fructele uscate cu romul si coaja de lamaie.
Untul l-am freacat bine cu zaharul. Am adaugat ouale batute, putin cate putin, amestecand de fiecare data… apoi migdale macinate, zeama de lamaie, faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand dupa fiecare usor.
Am pus si fructele uscate, am amestecat si-am turnat in forma tapetata.
Am copt aprox. 40 min la 170 C (foc mic) pana scobitoarea infipta in centru a iesit curata.

Checul l-am rasturnat pe un gratar si l-am lasat cu fata in jos ca sa se „tufleasca” partea care crescuse.

Pt. rulada (tava in care am copt este de 30x30cm)

– 2 oua
– 2 galbenusuri
– 70 g. zahar
– esenta de vanilie
– 60 g. faina
– 10 g. cacao
– 1 lingura lapte

Ouale le-am mixat bine – pana aproape si-au triplat volumul. Am adaugat zaharul si-am mixat pana acesta s-a topit.
Am adaugat apoi laptele si vanilia, am amestecat o data, am pus si faina cernuta impreuna cu cacao si-am amestecat usor de jos in sus. Am turnat in tava cu hartie de copt.
Am copt aprox. 10 min la 180 C. (foc potrivit). Cand s-a facut, l-am scos din tava, cu tot cu hartie, l-am asezat, cu fata in jos, pe alta hartie si-am desprins hartia de copt.

Pt. finalizare:

– 3-4 linguri gem (eu am folosit de zmeura pe care l-am trecut prin sita)
– 2 lingurita amaretto (sau alt lichior)

Gemul l-am frecat putin cu lichiorul.
Blatul inca fierbinte l-am uns (pe partea care a fost lipita hartia de copt) cu gem. Am asezat checul (cu latura) pe blat la o distanta de margine de aprox. jumatate din latimea checului si l-am rulat cu blatul cu ajutorul hartiei, presand usor sa se lipeasca blatul de chec. Am taiat blatul incat cele doua margini sa vina una langa alta, nu sa se suprapuna.
Am taiat si marginile laterale de blat care era in plus si am pudrat checul-rulada cu cacao, pe toate partile si l-am lasat sa se raceasca bine, dupa care l-am taiat.

Attached Image

Reteta preluata de la Cristina K

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

1 comentarii

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.