Budinca de conopida cu ton

2 comentarii

Dragilor, daca va place tonul la cutie, dar v-ati saturat de eterna (dar totusi delicioasa :P) varianta „ton scos din conserva, inundat cu zeama de lamaie si mancat cu, eventual, paine prajita si rosii” :)))) …incercati varianta asta mai consistenta, cu conopida (ei, asta nu stiu cat de mult va place :D), dar va spun eu ca impreuna fac o combinatie foarte reusita 🙂

Ingrediente:
– 1 conopida mica (cca.320 g.)
– 2 cartofi (180 g.)
– 1 cutie ton in ulei/apa
– 2 oua
– 50 g. unt
– 60 g. faina
– 200 ml. lapte
– 150 g. cascaval ras
– sare, piper
Mod de preparare:
Se desface conopida in buchetele; se taie cartofii, curatati de coaja, in sferturi. Se fierb legumele cca. 20 de minute in apa clocotita. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga faina, se lasa putin sa se rumeneasca si apoi se stinge cu lapte. Se lasa pe foc mic, amestecand intruna, pana se ingroasa usor.
Se lasa sosul alb sa se raceasca; se adauga ouale, tonul faramitat, cascavalul ras, sare si piper dupa gust.
Se faramiteaza putin si legumele si se adauga in sos. Se toarna totul intr-o forma unsa cu unt si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru cca. 35-40 de minute. Se feliaza dupa dorinta si se serveste cu rosii, ceapa verde, etc.

La fel de gustoasa calda sau rece 😉

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

2 comentarii

Malina 20 ianuarie 2014 - 17:03

Da, foarte gustoasa!

Raspunde
TeoBucatar 22 iunie 2011 - 23:12

Sunt mare mancator de peste(recunosc,
fortat putin de „imprejurari” medicale)asa ca absorb orice reteta ce il are la baza.Chiar ca ma saturasem de ton cu lamaie!Mersi!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.