Briose sufleu de ciocolata

12 comentarii

Le-am numit briose sufleu de ciocolata pentru ca s-au comportat ca niste mini-sufleuri (neavand deloc faina), crocante la exterior si moi in interior… si pentru ca contin ciocolata 😀
Sunt ideale pentru evenimente speciale, atat datorita faptului ca sint foarte gustoase dar si pentru ca prezinta marele avantaj de a putea fi facute cu aproape o saptamana inainte, deci -adio dureri de cap :))

 

Ingrediente:
Pentru briose:
– 4 oua
– 200 g. zahar
– 250 g. ciocolata amaruie rasa
– 4 linguri migdale macinate
– 1 praf sare
– scortisoara
Pentru glazura:
– 100 g. ciocolata cu lapte
– 125 g. zahar pudra
– 1 lingura apa
– migdale tocate
Mod de preparare:
Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar.

Se rade ciocolata:

Se amesteca ciocolata rasa cu restul de zahar, sare, scortisoara:

Se amesteca apoi impreuna cu migdalele macinate si crema de galbenusuri:

Se bate albusul, dar nu foarte tare; se adauga la aluat:


…si se inglobeaza cu atentie:

Cuptorul se incinge la 160 grade C. Se unge o forma de briose sau se tapeteaza fiecare orificiu cu cate un suport de hartie. Se aseaza compozitia in adancituri:


…si se coace 30 de minute. Se lasa sa se raceasca:

Se topeste ciocolata. Briosele se ung cu ciocolata topita.
Se face o glazura groasa din zahar pudra cernut si 1 lingura de apa.
Jumatate din ele se ung cu glazura alba, pe care eu am nenorocit-o 🙂 …am pus prea multa apa, din greseala… si din cauza mesterilor omniprezenti, care ma cam stinghereau cu privirile… 🙂

Iar cealalta jumatate se decoreaza cu migdale macinate… varianta asta mi-a placut cel mai mult 🙂

Briosele se pastreaza cca. o saptamana.
…mie de-abia mi-a mai ramas de-un colt de sectiune! 😀

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

12 comentarii

Luciana Geambasu 31 decembrie 2013 - 11:50

Reteta este buna-sunt f gustoase – eu am cuptor normal – nu poti controla temperatura – au crescut dar ,probabil,din cauza temperaturii s-au spart si au dat pe afara – cu siguranta le voi mai face,dar la un cuptor electric.

Raspunde
Cristina 2 octombrie 2010 - 23:50

A fost prima oara cand am incercat sa fac briose si am ales reteta aceasta si….am fost extrem de dezamagita de rezultat…

Raspunde
christine_kitty2002 9 iunie 2010 - 17:54

🙁 nu mi-au iesit, au crescut, dar doar deasupra era crocant,plus k s-au si rafimitat,inauntru nici nu crescuse si erau crude… 🙁

Raspunde
Laura 3 mai 2010 - 11:38

Arina, ma bucur nespus de mult ca le-ai incercat si ca ti-au iesit bine, caci desi sint absolut delicioase si usor de preparat, nu am prea primit reactii pozitive 😛

…si mie mi-au placut la nebunie 🙂
Te pup!!!

Raspunde
Luciana Geambasu 31 decembrie 2013 - 11:52

Daca respecti intocmai reteta,procedura de preparare -nu are cum sa nu-ti iasa –

Raspunde
Arina 1 mai 2010 - 19:33

sa primit super! foarte gustos! mersi de reteta!

Raspunde
Laura 22 aprilie 2009 - 15:47

Tocmai tie, Chocolate?! 😛
…imi permit sa glumesc un pic, caci cred ca pana acum ti-a trecut deja supararea pe ele (sper nu si pe mine)
Briosele astea sint intr-adevar mai “sensibile”…dar asta n-ar trebui sa fie un impediment…
E foarte important sa-mi spui cum le-ai facut: cu sau fara faina?! Ai vazut ca eu le-am pregatit sub doua forme…
Ai urmat toti pasii retetei?
Imi pare tare rau ca nu ti-au iesit, sa stii…si as vrea sa incercam impreuna sa dibuim ce n-a mers bine.
Te-astept deci, cu noutati! 🙂

Raspunde
Chocolate 18 aprilie 2009 - 20:14

Nu mi-au iesit. :(((

Raspunde
Laura 16 octombrie 2008 - 14:33

Andreea, esti tare scumpa!!! 🙂
…nu trebuie sa iti para rau de absolut nimic, eu ma bucur cand primesc comentarii de la voi 😉
…si sa stii ca doar un comentariu extrem de impertinent si deloc la subiect m-ar putea irita…nicidecum unul sincer, ca si al tau!
…deci, de-aia iti ziceam ca esti o scumpa, pentru ca datorita tie, am ras astazi…de mine, evident!
…si de cat de sugar-freak pot fii! :)))))
Iti dai seama pe cata lume oi mai fi “prea-indulcit” cu retetele mele?! 😀

Stiu ca nu e bine ca sintem atat de fanatici cu dulcele…dar asa sintem noi, ce sa facem? 🙂
Oricum, eu iti multumesc pentru ca ai incercat reteta!
…si imi pare sincer rau ca nu a fost pe gustul tau…
Sper sa mai revii si sa le dai o sansa celorlalte retete…mai putin dulci! 🙂
Te pup!!!

Raspunde
andreea 11 octombrie 2008 - 19:04

am incercat si eu aceasta reteta …din pacate nu pot sa zic ca e ceva atat de delicios …e ingrozitor de dulce…exagerat chiar …Imi pare rau ca spun asta,pt ca ai multe retete interesante!

Raspunde
Laura 8 august 2008 - 01:21

Ioana, bine ai venit! 🙂
Formele le-am gasit la Metro, dupa indelungi cautari 😛
…dar acum cred ca se gasesc la orice super-mega-hyper market 😀

Raspunde
Ioana Gramaticu 8 iulie 2008 - 14:41

Unde ai gasit forme de briose?…si eu vreau…….deja mi-ai facut pofta

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.