Parfait cu visine

2 comentarii

Un parfait de visine era tot ce imi doream: foooarte racoritor si aromat 🙂

Ingrediente:

– 175 g. visine din compot
– 200 g. iaurt
– 200 g. mascarpone
– 2 linguri zahar
– 1 lingurita zahar vanilinat
– 1 lingura suc de portocale
– 2 linguri suc de lamaie
– 5 g. gelatina


Mod de preparare:
Se pun deoparte 12 visine pentru ornat…eu am prins in poza mai multe 😛

Restul se maruntesc:

Se amesteca iaurtul cu mascarpone, zahar tos, zahar vanilinat, visine tocate, suc de portocala si suc de lamaie:

Gelatina se inmoaie in apa rece 10 minute, se dizolva si se inglobeaza in compozitia de iaurt si mascarpone:

Se tapeteaza 4 cesti de cafea cu suporturi de pergament…eu peste faza asta am sarit, dar v-o scriu fiindca merita incercata, mai ales la o masa mai speciala…astfel incat sa ramana in exterior cca. 3 cm.
Eu formele le-am lasat libere, nici macar folie transparenta n-am mai pus, de lene 🙂 …dar rau am facut, fiindca m-am cam chinuit cu scosul parfaitului din forme…

Deci, dupa toate astea, se toarna crema si se da la congelator 60 de minute:

Se scot apoi, si cu o furculita se sparg acele de gheata.
Se pun din nou la congelator si se lasa aprox. 3 ore:

…ati vazut ca mi-au ramas doar 3 …Cipi a fost vinovatul 😀 … nu m-am asteptat sa-i placa atat de mult, a zis ca are un gust buuun de tot, mai ales in combinatie cu cioco 😛

Se scot apoi suporturile de hartie cu tot cu continut. Parfaiturile se pot rasturna pe farfurii de desert sau se servesc direct din forma.
Se orneaza fiecare cu cate 3 visine si neaparat cu ciocolata rasa :))


Pofta buna!!! 🙂

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

2 comentarii

Anonymous 5 iulie 2011 - 11:56

Sunt absolut minunate retetele tale! Stau de vreo saptamana pe blog sa admir toate minunatiile pe care le-ai pregatit…Bravo!

Raspunde
Lucia 18 iunie 2011 - 21:57

Am descoperit blogul tau mai de mult dar e prima data cand scriu. Felicitari, ai niste retete minunate, mereu revin pe blogul tau. Te pup
Lucia

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.